vissza a főoldalra

 

 

 2013.08.13. 

Gyurcsány és Bajnai bandájában már a cigányok sem bíznak

Ózdon érdeklődés hiányában elmaradt az „Azért a víz az úr” tüntetés. Pedig akkora ribilliót csaptak a szakmányban hazudozók, hogy Londonig is elhallatszott. A BBC News is beszámolót közölt arról, hogy mi folyik, pontosabban mi nem folyik az ózdi utcai kutakból. Az igazság az, hogy az első híreket véve, rosszul éreztem magam, hogy hát ebben az embertelen hőségben nem lenne szabad éppen a vizet elvenni az emberektől, elég baj, hogy nincs folyó víz minden házban. Addig hergeltem magam, míg útra keltem, Ózdig meg sem álltam.

A Facebookon egyre szaporodó ózdi beszámolók szerint a víz elzárása nemcsak a helyi romatelepeket érinti: idős, mozogni alig tudó magyar házaspárnak cigánygyerekek hordják a vizet, máskülönben nem bírnák a hőséget. A döntést ellenző helyiek és a velük szimpatizáló Együtt–PM Szövetség hétfőn 3 órára szervez tüntetést az ózdi önkormányzat épülete elé, mivel szerintük megszűnt az ivóvízellátás, a Fidesz törvényellenesen zárta el a közkutakat. Juhász Péter, a drogbáró, ahogy egyébként Ózdon hallottam emlegetni Bajnai társelnökét, bejelentette: az önkormányzat felett törvényességi felügyeletet ellátó kormányhivatalhoz fordul, hogy állapítsa meg, az önkormányzat megsértette-e a törvényi kötelezettségét.

Én tüntetőkkel nem találkoztam, egy kertből kiszűrődő férfihang azt énekelte, hogy „Ózdon búcsú van Pécelen meg nem, szeretem a galambom, a szódavizet nem”, Ez felbátorított, bezörgettem, mi a helyzet, van-e víz? Ott volt. Hallott-e a tüntetésről? Nem. Válaszolta. Mi van a szomjazó cigányokkal? – kérdeztem. Én cseppenként mérem magamnak, meg a kis zöldjeimnek a vizet, mert fizetek érte, a cigányok meg a Merdzsót mossák ingyér a drága ivóvízben – ez a helyzet.

Karácsony Gergely, Schmuck Andor, akik toborozták a tüntetőket a Facebookon, és azt hazudták, hogy háromszázan is érdeklődnek a tüntetés után, s ha a fele lemegy, már az is jó balhé, még ők sem jelentek meg. Ezek már abban sem bíznak, amit ők maguk hazudnak, legyintett a Lomb utcánál a temető felé baktató úr, akitől útbaigazítást kértem.

Aztán mikor hazajöttem, hallom, hogy az ózdi vízelzárás kapcsán szervezett tüntetésre a szervezőkön és újságírókon kívül mindössze öten jelentek meg, így a tüntetésből sajtótájékoztató lett. Minderről Varju László, Gyurcsány pártigazgatója, a Demokratikus Koalíció képviseletében a helyszínen megjelent szélhámos informálta a sajtót.

 

czyla