vissza a főoldalra

 

 

 2013.08.17. 

Miniszteri egyeztetés a Dunaferrnél

A Nemzetgazdasági Minisztérium már korábban kapcsolatba lépett a dunaújvárosi vállalattal. A sajtóban a közelmúltban 1500 főt érintő csoportos létszám-leépítési szándékkal szemben a minisztérium tegnap hivatalosan arról értesült, hogy 890 fő elbocsájtását tervezi a Dunaferr. Erről szóló szándéknyilatkozatot a vállalat a Fejér Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központhoz jutatta el.

A minisztérium és a Munkaügyi Központ mindent megtesz annak érdekében, hogy a leépítéssel érintett munkavállalók megkapjanak minden szükséges segítséget mielőbbi elhelyezkedésük érdekében.

 Természetesen még sor kerülhet a céget érintően további csoportos létszámleépítésre a Dunaferrnél. A most bejelentett szándéknyilatkozat szerinti létszámleépítés ebben az esetben legfeljebb ennyi vagy ennél kevesebb lehet. A döntés meghozatala előtt még számos kötelezettségét teljesítenie kell a munkáltatónak, többek között egyeztetési kötelezettsége áll fenn az üzemi tanáccsal.

 Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a hétfői kihelyezett kormányülés előtt látogatást tesz Dunaújvárosban és tájékozódik a cég helyzetéről, illetve a tervezett létszámleépítésről. A miniszter egyeztetést folytat a Dunaferr vezetésével a céget érintő további kérdésekről.

 

(Nemzetgazdasági Minisztérium)