vissza a főoldalra

 

 

 2013.08.18. 

Bugár féle kettős mérce

Bő egy hónap múlva a megyei választásokon induló politikai pártok és független jelöltek listáit le kell adni. Az uborkaszezon ellenére teljes gőzzel folynak az egyeztetések, a szövetséges keresések politikai pártjaink között.

A nem éppen objektív tájékoztatásról híres egyetlen magyar napilapunk a minap azt a hírt hozta, hogy Kassa megyében a Most-Híd megegyezett a KDH-val, s koalícióban vágnak neki az őszi megyei választásoknak. A megállapodás viszont csak a képviselőjelöltekre vonatkozik.

A Most-Híd Kassa megyei elnöke szerint a KDH megyeelnök-jelöltje esélytelen, ezért pártjuk nem áll be mögé. Látszólag a dolog talán rendben is van, de mégis valami sántít a Kassa megyei egyezség kapcsán. Idézzük csak fel a vegyes párt elnökének érvelését, ami sokszor és sok helyen elhangzott már – legutóbb a Pravda augusztus 5. számában jelent meg – azzal kapcsolatban, hogy Nyitra megyében az MKP nem kötött koalíciót Bugárékkal.

A Most-Híd elnöke állandóan azt hozza fel, hogy az érsekújvári járásban, ahol két választási körzet van, a párkányiban az MKP ellenük megy, mert nem egyeztek meg, viszont az érsekújváriban az MKP közösen akart indulni a Most-Híddal. Az Elnök úr viszont nem tud elképzelni kétféle kampányt egy járásban. Szerinte járásonként szükséges az egységes fellépés. A héten megkötött Kassa megyei koalíció kapcsán viszont úgy tűnik, simán el tudja fogadni a kétféle kampányt nem egy járáson, hanem egy megyén belül.

A pártelnök azzal érvel, hogy elképzelhetetlen számára, hogy az érsekújvári körzetben, ha az MKP-val indultak volna közösen, kampányolniuk kellett volna az MKP jelöltek mellett, ugyanakkor a szomszédos párkányi körzetben egymás ellen megy a két párt. Bezzeg a történtek után Bugáréknak Kassa megyében nem maradt más, mint a megye több száz települése választópolgárának elmagyarázni, hogy hogyan is van ez – a képviselőkért közösen, szövetségben kampányolunk, de az elnökkel kapcsolatban egymás ellen megyünk, azaz ellenfelek vagyunk. Mi ez, ha nem kettős mérce, mi ez, ha nem politikai bukfenc?

Természetesen mindenki, aki egy kicsit is foglalkozik a politikával tudja, hogy miért nem kötött a Most-Híd koalíciót a KDH-val a megyeelnök választással kapcsolatban. Azt is tudjuk, hogy kit támogat majd a Most-Híd megyeelnök-jelöltként Kassa megyében, hisz ott kele

ten is érvényes, amit a minap mondott a párt egyik nyugati regionális vezetője: „Mi nem szívesen állnánk a vesztes oldalára".

 

Szigeti László, az MKP OT elnöke

 

(Felvidek.ma)