vissza a főoldalra

 

 

 2013.08.18. 

Első Egyháztáji Vásár

Első vidéki termelői piacát szervezi meg a Magyar Református Szeretetszolgálat augusztus 24-én, Debrecenben. A Széchenyi kerti református templom udvarára szervezett vásár nyolc és tizenkét óra között várja a jó minőségű, magyar áru iránt érdeklődőket.

 Az egyháztáji program célja többek között, hogy megszervezze a termelők és fogyasztók találkozását. Az egyház nem gazdálkodni akar, hanem kapcsolatokat szeretne építeni, amelyek arra szolgálnak, hogy közvetlenül a fogyasztóhoz jusson el a jó minőségű magyar áru. Első vásárunk is a fenti célok megvalósulása érdekében jött létre.

 Az egyházi világszervezetek és a nyugati egyházak évtizedek óta rendszeresen kifejezik a teremtett világért érzett aggodalmukat. Felelősségük tudatában számos olyan programot is elindítottak, melyek a környezettudatos életmód népszerűsítésére törekednek. Az utóbbi években itthon is több kezdeményezéssel hívta fel a figyelmet Egyházunkban a környezettudatos szemlélet fontosságára.

 Az Egyháztáji néven református teológusok által indított programot egy évvel ezelőtt vette át a Magyar Református Szeretetszolgálat. Az Egyháztáji célja, hogy az egyházi kötődésű kistermelőket és a városi fogyasztókat haszonelvű kereskedés nélkül kapcsolja össze egy honlapon. Az egyedülálló kezdeményezés segíti a magyar mezőgazdaságot, a fogyasztókat jó minőségű, magyar áruhoz juttatja, illetve segíti a vidéki termelés fellendülését és a biztosabb piacot. A Szeretetszolgálat által működtetett egyháztaji.hu oldalra felkerülnek azok a regisztrált termelők, akik terményeiket eladásra kínálják.

 Gilicze Réka

 

(reformatus.hu)