vissza a főoldalra

 

 

 2013.08.20. 

Megjelent a Magyar Fórum XXV. évfolyamának 34. száma!

A tartalomból:

„Kiirtanám az összes keresztényt” (címoldal)

A tízéves, Soros által is finanszírozott terv 2003-ban azzal vette kezdetét, hogy éppen Karácsonykor, a Barangó néven ismert pipaszutyok, a liberális és alternatív kedvenc, az SZDSZ által fémjelzett és Magyar Bálint által gyakorolt kulturpolitika irányvonalának meghatározásaképpen beleböfögte az éterbe: „kiirtanám az összes keresztényt”. Nem gondolom az összeesküvés-elméletek tántoríthatatlan hívének magamat, azonban az mégsem lehet véletlen, hogy az ezeréves bizánci birodalom, a keleti kereszténység központja elestének 550. évfordulójára bérelték fel ezt az Isten barmát, hogy köpjön szembe bennünket keresztényeket, amikor Jézus Krisztus születésnapját, a családok legnagyobb ünnepét üljük. Mert természetesen Barangó nem volt beavatva, miért éppen akkor, és mire föl használják. Hülye ő ahhoz, akár a többi Barangó. 2004-ben Medgyessy buktatása a terv kis módosítását igényelte. A keresztényellenesség mellé magyar emblematikus személyek elleni fellépést dolgoztatott ki az Apró Gyurcsány klán Ron Werberrel. Ezt a feladatot egy másik barangónak adták ki, névszerint Sickratmannak, alias Paizs Miklósnak, aki a Balra át-tal örvendeztette meg megbízóit.

„Na, újra veszem, hogy kit mire ítélek, / és az ítéletvégrehajtásra mindenkit felkérek. / Ha mentek az utcán, és jönnek a tetvek, / az ítéletem rájuk ezek lesznek. / Orbán Viktort élve megnyúzni, / Lovas Istvánt kiherélni, kibelezni, / Kövér Lászlót lámpavasra kötni, / Csurka Istvánt jégcsákánnyal ütni, / A többi parasztot késhegyre szúrni, / az összes Magyar Nemzet-est torkon rúgni.”

 Medveczky Ádám: „Hol vagy, István király?” (3.oldal)

A Bozóky-énekeskönyv (1797) szövege szolgál alapul Kodály csodálatos kórusművéhez. Az 1938-ban komponált Ének Szent István királyhoz legtöbbször vegyeskari előadásban hangzik el, de van a műnek női karra és fiú vegyeskarra írt változata is. A mélységekből feltörő drámai felkiáltások, lírai könyörgések Kölcsey Himnuszára emlékeztetnek. Ez is imádság, a századok során megtépett nemzet fohásza. Egyszerre szól a szent királyhoz és hazánk patrónájához, Boldogasszony Anyánkhoz. Virágos kert vala hírös Pannónia / E kertöt öntözé híven szűz Mária. István örök életű szent, akihez országunk, mint patrónusához fohászkodik: Ah, hol vagy magyarok tündöklő csillaga? … Hol vagy István király / téged magyar kíván. Kívánságunk töretlen, és erőnk a keresztény hit.

 P. Reisz Pál OFM, a Pesti Ferences Templom igazgatója: Nem volt pap, és mégis apostol (3.oldal)

Szent Istvánnal is megpróbálkoztak a hitványság bértollnokai, hogy letaszítsák személyét általuk avultnak vélt piedesztáljáról. Azonban ellenállt mindenféle rontásnak és aljas támadásnak. A történelem során alakja egyre inkább kiemelkedik nemcsak közvetlen környezetéből, hanem az egész Európa nagyjainak sorából. Ünnepe legyen számunkra figyelmeztetés a gondviseléstől, amelynek készséges eszköze volt Szent István. Hazát kaptunk, amely most ugyan csonka, sokszor kiszolgáltatott és szegény, de ahol otthon érezhetjük magunkat. Felelősek vagyunk érte, az egészért, hogy otthonunk is maradjon. Ápoljuk és védjük ezt az otthont! Semmiféle természetellenes, magyar élet születését és kibontakozását akadályozó és gyilkoló magatartást ne engedjünk itt meghonosodni és gyökeret verni!

 Elkészült a patikai hitelprogram

A patikaalap segítségével el lehet érni a többségi gyógyszerészi tulajdont 2017. január elsejéig (4.oldal)

Dr. Hankó Zoltán, a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke: A patikaalap segítségével el lehet érni a többségi gyógyszerészi tulajdont 2017. január elsejéig. De a gyógyszerészi tulajdont azt követően is biztosítani kell, s a patikaalap lezárását követően ugyanazzal a problémával találhatjuk szembe magunkat, mint az előző években: nem lesz magánszemélyek patikai üzletrész vásárlásához elérhető pénzügyi konstrukció.

 Előnyben a helyi portékák

Hosszú folyamat átalakítani a vásárlási szokásokat, de már most egyre többen vesznek zöldséget, gyümölcsöt, tejterméket a közeli gazdáktól (5.oldal)

Földi László, Cegléd polgármestere: Nagyon sokat segíthet a tanyafejlesztési program, mert ha egy kistermelőnek módjában áll feldolgozó eszközöket vásárolni, s így modernizálhatja a gazdaságát, akkor az javítja az áru feldolgozottságát, minőségét, és ezáltal biztosítja a megélhetést a családja számára. Cegléd környékén is voltak olyan gazdák, akik a programnak köszönhetően 1-2 millió forintos támogatást kaptak, ami egy családi kis gazdaság működésében nagyon sokat jelent.

 Kocsord, a fejlődő szatmári település

A beruházó terveiben wellness-központ, sőt főiskola is szerepel (5.oldal)

Az Európai Unió támogatásával bel- és csapadékvíz-hálózat épül Kocsordon. A beruházás értéke megközelíti a 170 millió forintot, mondta Dr. Barkaszi Sándor, Kocsord község polgármestere.

 „CSAK EGY ERDÉLYI KÖLTŐ”

Szőcs Géza 60 lett (6.oldal)

Szőcs Géza 1990. december 1-jén Gyulafehérváron a román nemzeti ünnep alkalmából sok ezer feldühödött román tüntetőnek a nemzetiségi jogokról tartott előadást, amikor több meghatározó romániai magyar politikus, Ion Iliescuval és kormányával való kiegyezést tartotta hasznosnak...Ezen az első ünnepségen, amely a diktatúrát követte a „román demokraták” megfenyegettek mindenkit (természetesen a figyelmeztetés csakis a magyaroknak szólt) az ünnepség előtt, hogy gondolkodás nélkül tüzet nyitnak, ha egyesek arra vetemednének, hogy szóval vagy más cselekedettel megzavarják az ünnepséget. Senkiben nem volt egy szemernyi kétség sem afelől, hogy ezek megtennék gondolkodás nélkül, amivel fenyegetőznek, ha nem lenne túlságosan is közel a márciusi Marosvásárhelyi pogrom, amelynek során kiütötték Sütő András szemét, illetve a sok halottal járó súlyos harcok puskaropogása is a fülekben volt még. Ráadásul éjszakánként nem ritkán, katonai és rendőri járőrök is cirkáltak.

 A szakszervezetek többségénél nem történt meg a rendszerváltás

A Solidarnosc alelnöke sérelmezte, hogy logójukat egy olyan politikai szervezet használja, amely egészen más ideológiát képvisel, mint ők (7.oldal)

Bubenkó Csaba, a KDFSZ elnöke: Ha megfigyeljük a szakszervezeti vezetőket, akkor nagyon kevés olyan személlyel találkozhatunk, aki ne lenne köthető a múlt rendszerhez, vagy ne annak az ideológiáját követné. Tehát ők, szinte mind baloldaliak, és a régi beidegződés alapján működtetik a szakszervezeteket. Meg kell azt is figyelni, hogy amikor megjelentek Magyarországon a kereskedelmi láncok, akkor mit tettek a szakszervezetek, s mit a kormányon lévők. Világos, tiszta helyzetet kellett volna akkor a kereskedelemre vonatkozó jogszabályokon keresztül teremteni.

 A közfoglalkoztatásnak képzésekkel kell együtt járnia

Olyan értékteremtő munkát végeznek, amit megbecsül, elismer a közösség (8.oldal)

Rekordnak számít, hogy az idén a 300 ezret is meghaladja a közfoglalkoztatásban részt vevők száma, mint ahogy a közfoglalkoztatásra költött összeg nagysága is. Réthy Pál, a Belügyminisztérium Közfoglalkoztatási és Logisztikai Főosztályának vezető-helyettese elmondta: a kormány kettőszázezer fő folyamatos, egyidejű közfoglalkoztatását és képzését kívánja biztosítani a téli átmeneti időszakban.

 Az úthálózat közel felén akár az azonnali beavatkozás is indokolt lenne

A szocialista kormányok hibás döntései is hátráltatják az útfelújítások elvégzését, mert kiszivattyúzták a rendszerből a pénzt (9.oldal)

A hatékonyabb, gyorsabb és a lakossági igényeket szem előtt tartó útfelújítások érdekében minden megyében útügyi biztos segíti a rekonstrukciós munkák koordinálását. Szerkesztőségünk vendége dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár.

 Három műfaj bűvöletében

A magyar Zeneakadémián színvonalas az oktatás, és nincs szégyenkezni valónk, mert világhírű intézményről van szó (10.oldal)

Szeredy Krisztina operaénekesnő primadonna: Vannak olyan hazai rendezvények, ahol nem a professzionalitást nézik, hanem az olcsóságot, így olyanok is éneklenek operettet, akiktől ez a műfaj távol áll. Sajnos azt veszem észre, hogy elkezdték bulvárosítani az operát és az operettet is. Az az opera-és operett játszás, amit a huszadik század közepéig műveltek, ma már nem állja meg a helyét. Ezért is következett be a bulvárosítás és a modernizálás. Az utóbbi pedig nem minden esetben előnyös.

 Kiállítás a 75 éve megnyílt Romkert történetéről

Olyan látogatóközpont kialakítása szükséges, ahonnan rálátás nyílhat a Romkertre (12.oldal)

Augusztus 13-án nyílt meg Az 1938-ban kialakított székesfehérvári Romkert c. kiállítás a Középkori Romkert – Nemzeti Emlékhelyen. A Szent István Király Múzeum szabadtéri kiállítása Lux Géza építész tervei alapján mutatja be a Romkert építésének történetét. A kiállítással kapcsolatban Dr. Demeter Zsófiát, a Szent István Király Múzeum igazgatóját és Gärtner Petra művészettörténészt, a kiállítás kurátorát kérdeztük.

 Mindent megnyert, ami nyerhető volt

Elhunyt Gyarmati Dezső, a Nemzet Sportolója (15.oldal)

Kárpáti György háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Gyarmati Dezső csapattársa a válogatottban, majd később a Ferencvárosban is: Gyakorlatilag annyira összefonódott az életünk, mintha testvérek lettünk volna. Szeretném azt is elmondani, hogy fantasztikus volt a mély nemzeti elkötelezettsége, amit személy szerint nagyon csodáltam, és ami soha nem csapott át szélsőségbe.

 Csorja Gergely: Indul a kampány (19.oldal)

Zsirosné, Alsózsolca polgármestere odáig ment, hogy XXI. századi sáskajárásról értekezett. Annak ellenére, hogy a helyi cigányok bocsánatkérő táblával vonultak fel. Olyan helyi cigányemberek, akik életükben nem verekedtek. De nézzük tovább a kezdeményezés nevezetű irományt. Zsirosné újabb drámai kérdéseket tett fel: „Mikor lesz ennek vége? Akik az országunkat irányítják mikor veszik végre észre, hogy ez így nem mehet tovább?! Nem volt elég intő példa a Kesznyéteni idős férfi esete?! Mi nem szeretnénk, ha nálunk is ilyen helyzet állna elő! Végre tenni kellene valamit azoknak, akiknek erre módjuk és lehetőségük van!” Na, meg aki a várost irányítja, talán annak is. Ha ekkora a baj Alsózsolcán – amit azért se a statisztikák, se a helyiek nem erősítettek meg –, ha Zsírosné tényleg ennyi bűnt lát, akkor talán elsők között neki kellene a rendőröket értesíteni, megerősíteni a mezőőrséget, a polgárőrséget. Ha az áldozatos munkája ellenére sem mennek ki a rendőrök, ha elzárkóznak minden segítségtől, ha a város áldozatvállalása ellenére sem kapnak körzeti megbízottat, miután hetente látogat a megyei főkapitányhoz, az országos főkapitányhoz, a Belügyminiszterhez nyomást gyakorolni és minden lehetséges fórumon egyeztet. Ha megszavaztatja a képviselőtestülettel, hogy most már csinálni kell valamit, és ezek után megszerkeszti – valami írástudó bevonásával – és postázza kezdeményezés című irományát, akkor legalább látnánk a szándék tisztaságát. Így csak a közelgő választásokat.

 Csurka István drámája a Magyar Dráma Napján

Az óbudai Térszínház szeptember 21-én, 18 órakor, Csurka István Írószövetségek harca című drámáját adja elő.

A főbb szerepekben: Szitás Barbara, Kovács Éva Rebecca, Kecskeméti Róbert, Turi Bálint és Galát Norbert.

Rendező: Bucz Hunor

Helyszín: Térszínház, III. kerület, Fő tér 1. (Zichy-kastély)

Jegyrendelés: +36-30-391-9765, +36-1-388-4310

 

Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál!

Vagy fizessen rá elő!

info@magyarforum.hu

Főszerkesztő: Papolczy Gizella Kiadóhivatal: 1092 Budapest, Ráday u. 32., I. em. 3. Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1575. Telefon és telefax: 781-3236, 06-30/754-5017.

Kiadja: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány. Kuratóriumának elnöke: Medveczky Attila

www.eredetimiep.hu

www.fuggetlenseg.hu