vissza a főoldalra

 

 

 2013.08.20. 

"A tények makacs dolgok"

Bajnai és a szocialisták ugyanott folytatnák, ahol 2010-ben abba kellett hagyniuk - írja közleményében dr. Pósán László országgyűlési képviselő, a Fidesz debreceni szervezetének elnöke.

Piacképtelen és értéktelen diplomák tömegével szédítenék a fiatalokat és nulla tudással lehetővé tennék a bejutást a felsőoktatásba. Tudás és tanulás nélkül egy ország nem tud felemelkedni. Ehhez, pedig minőségi oktatásra és magasabb követelményekre van szükség - hangsúlyozza.

Mint írja, a Fidesz ebbe az irányba próbálja átszervezni a felsőoktatást, hogy kiemelje a szakadékból, amelybe a Gyurcsány-Bajnai kormányok taszították. Nem az nézi ostobának a fiatalokat, aki piacképes diplomához akarja őket juttatni, hanem az, aki a Gyurcsány-Bajnai-éra körülményeket állítaná vissza. Magyarország ebből nem kér!

Magyarország ebben az évben összesen 490 milliárd forintot fordít felsőoktatásra, ami több, mint az az 1 százalék amit Bajnaiék és a szocialisták szánnának rá. Tényekkel lehet vitatkozni, azonban nem érdemes, azokat esetleg elferdíteni lehet - zárja közleményét a politikus.

 

(fidesz.hu)