vissza a főoldalra

 

 

 2013.05.03. 

A választók többsége elégedett a városvezetés munkájával

A jövőben is a közösség érdekében hozzuk a településfejlesztést érintő döntéseket

Balogh Imre Ferenc, a Fidesz jelöltje kapta a legtöbb voksot a monori 1-es számú egyéni választókerületben április 7-én tartott időközi képviselő - választáson, így ő foglalhatja el a lemondás miatt megüresedett képviselői helyet.

 Gratulálunk az eredményhez! A szavazáson megjelentek 55,7%-a önt, míg 15%-a az MSZP és a DK közös jelöltjét támogatta. Egyes sajtóorgánumok szerint borítékolni lehetett az eredményt, és még kampány nélkül is az első helyen végzett volna.

 –Erős túlzás, hogy kampány nélkül is nyertem volna; de azt ki kell hangsúlyoznom, hogy az a bizalom, amivel engem tüntettek ki a választásokon, nem csak nekem szól, hanem a képviselőtestületnek is. 1998 óta fideszes többségű Monoron a képviselőtestület, fideszes polgármesterrel, és ez az eredmény azt is mutatja, a választók többsége elégedett a városvezetés munkájával.

 Mi motiválta arra, hogy elfogadja a jelöltséget?

 –Nem a „civil életből” jöttem, mert a rendszerváltás óta részt veszek az önkormányzat munkájában. 1990 és 1994 között külső bizottsági tagként segítettem a megalakult testületet a döntéshozatalban. 1994 –től napjainkig – kisebb megszakításokkal– részt veszek ebben a munkában, képviselőként, bizottsági elnökként, és beiktatásomig külső bizottsági tagként tevékenykedem. 2010-ben jogszabály módosítás miatt csökkent az egyéni képviselőhely száma, s akkor úgy döntöttem, hátrébb lépek a sorban, és lehetőséget biztosítok a fiatalabb jelöltnek.

 Milyen volt a kampány hangulata? Az országos politikai csatározások kihatottak –e monori választásokra?  

–Az elmúlt időszakban megismerték már a választók nézeteimet, miszerint az önkormányzati választás során, és a képviselő testületi munkában nincs helye a pártpolitikai csatározásoknak, sárdobálásoknak, a médiumokban közvetített valótlanságoknak és a lejárató-hadjáratoknak. Nagyon örülök neki, hogy ezt méltányolják a monoriak és az ellenfelek is. A helyi képviseltre 1994-től nem is jellemző a politikai csata, ezért átgondolt döntésekkel olyan beruházásokat tudtak végrehajtani – így az 1. számú körzetben is, ami a város belső területét jelenti – , amelyek mindenkinek a javára válnak. Bízom bennem, hogy a jövőben is a közösség érdekében hozott településfejlesztési döntések lesznek a jellemzőek. Ilyen döntéshozatal alapján valósult meg például annak az uszodának a felépítése, amelyik bármelyik európai nagyváros büszkesége lenne. A százéves vigadó felújítása is jelentős. Amíg az épület üresen állt, a város szégyenfoltja volt, de mára az újra virágzó kulturális élet központjává vált. 2012-ben közel 1 milliárd forintos összköltségű beruházás volt a városközpont átépítése, ami szintén az élhetőbb település megvalósítása érdekében történt. Korábban az úthálózatnak csupán 18%-a volt szilárdburkolatú, s ezt az arányt 80%-osra emeltük, és jelenleg a város minden ingatlanja vezetékes csatornahálózatra kötött. Mindez befolyásolja a lakóknak a helyi közösségbe, demokráciába vetett hitét, annak ellenére, hogy Monoron aránylag magas 8-9 % Monor térségében 10,6%-os a munkanélküliség aránya. Sokan a fővárosba járnak be dolgozni, mert kevés a városban a munkahely, ráadásul a közelmúltban megszűnt Malév sok monorit foglalkoztatott. Mindez okolható azért, hogy 21,5%-os volt a részvétel. Egyértelmű, hogy ha valakinek napi megélhetési gondjai vannak, kevésbé érdeklődik a közélet iránt.

 A jövőben milyen szakterületen, bizottságban tevékenykedik?

 –Végzettségem szerint épületgépész, tehát műszaki ember vagyok, így a városfejlesztési és környezetvédelmi bizottságnak voltam, és jelenleg a gazdaságinak vagyok a tagja. A változás annyi, hogy a jövőben nem külsősként dolgozom a bizottságban. Remélem, választókörzetem lakóinak érdekét a legjobb tudásom szerint képviselem Wass Albert példamutatása szerint; „maradok ez úton, míg csak élek, töretlen hittel, ember és magyar.”

 

Medveczky Attila