vissza a főoldalra

 

 

 2013.05.10. 

Csorja Gergely: Milyen miniszter lesz Portik Tamás?

Portik Tamás koalícióra lépett a Szocialista Párttal. Nem 2008-ban, hanem most. Most hétvégén állapodott meg Bajnai és Mesterházy, hogy közös jelölteket, közös listát, és ha úgy adódik, közös kormányt készítenek. Bár idáig is tudtuk, hogy az MSZP ugyanaz a bűnözőpárt, ami 2002 és 2010 között volt, de most már papírunk is van róla. És ez jó!

 Bajnai és Mesterházy összeborulása világossá tette, hogy az MSZP vezetésének egyáltalán nincs semmi esze, és nincs semmiféle – még megjátszott – tartása sem. Bajnai és a mögötte álló csapat, Oszkó, Felcsúti, Balázs Péter és a többiek, a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb károkozói. Felcsútinak köszönhetjük a devizahitelezés elterjesztését, Oszkónak a Malév felszámolását és sorolhatnánk. Ha a Gyurcsánytól és Bajnaitól megszabadult MSZP nem bratyizik le senkivel és megpróbálja a lehető legtöbb új embert behozni a közéletbe, akkor 2018-ra felépíthettek volna egy kormányképes pártot. Igaz, hogy 2014-ben semmiképpen sem nyerhetnek, de az új, tiszta MSZP képével stabilan tarthatnák a legnagyobb ellenzéki párt szerepét. És bizony nincs kellemesebb állapot, mint az ellenzék meghatározó erejének lenni. Felelősség nélkül lehet hadoválni, ugyanakkor az anyagi források jelentősek.

Csakhogy Mesterházy más utat választott. Megállapodásra jutott Bajnaival és ezzel egyértelművé tette, hogy a mai MSZP ugyanazzal a bűnözői körrel képzeli el a jövőt, melylyel az elmúlt években fosztogatták az országot, szervezték a robbantásokat és gyilkosságokat, követték el a csalásokat és készítették elő a lejáratásokat. Bajnai mint miniszterelnök és mint Gyurcsány köreibe tartozó figura tudott, tudnia kellett Szilvásy és Laborc tevékenységéről. Bajnai pontosan tudta, hogy az MSZP vezetése és kormánya kiegyezett a szervezett bűnözéssel, sőt, hogy valójában a szervezett bűnözés belőlük nőtt ki. Ők tették lehetővé a Prisztások, Vizovickik felemelkedését, ők engedték rá az országra a zsidólényegű Orosz maffiát Szeva Mogiljeviccsel az élen. Mogiljevics már régen az FBI körözési listáján volt, amikor Budapesten még szívesen látott vendégként kvaterkázott MSZP-s és MSZP közeli emberekkel. Juszt László ezt annyira természetesnek tartotta, hogy le se tagadta jó kapcsolatát a nemzetközileg üldözött maffiózóval.

Így válhatott jelentős tényezővé Portik Tamás is. A Laborccal folytatott megbeszélésein Portik maga is megerősíti, hogy neki semmi baja a baloldallal, sőt amikor a baloldal van hatalmon, akkor olajozás, cigaretta minden van.

Ettől az örökségtől távolodhatott volna el – legalább látszólag – az MSZP, ha Mesterházyban van némi spiritusz. A Portik–Laborc megbeszélések jegyzőkönyveiben a modern magyar politikatörténet legnagyobb botránya van leírva. Ez a botrány eldöntheti a következő, de talán a későbbi választások sorsát is. Ez a botrány nagyobb hatású lehet, mint a Watergate-ügy az Egyesült Államokban. Mesterházy politikai analfabetizmusát jelzi, hogy a botrány közepén képes szövetséget kötni a botrányban érintett erőkkel.

Mesterházy abban bízik, hogy az európai baloldalon keresztül – akik rettegnek Orbántól, rettegnek attól, hogy a nemzeti áttörés nemcsak Magyarországon, de más országokban is megvalósulhat – elindított támadások meggyengíthetik a kormányt. Csakhogy a támadások teljesen hiteltelenek. Legutoljára azzal álltak elő, hogy az Európa Tanács akármilyen bizottsága megfigyeli Magyarországot, hogy nem sérült-e hazánkban a demokrácia. Amikor szemeket lőttek ki és ujjakat törtek el, amikor ismert bűnözőkkel szövetkezett a titkosszolgálat vezetője az ellenzék ellen, akkor nem kellett félteni a demokráciát. Akkor nem monitoringoltak semmit. A Portik-jegyzőkönyv megjelenése óta egyértelművé és cáfolhatatlanná vált, hogy Magyarország uniós vegzálása mögött csak és kizárólag az európai baloldal áll és semmi más.

Ha rajtuk múlna a most előzetesben a sokadik gyilkossággal megvádolt Portik miniszter is lehetne a második Bajnai-kormányban.

A magyar társadalomban kezd megjelenni az önvédelem képessége. Ezért aztán joggal remélhetjük, hogy nem lesz második Bajnai-kormány. Se Portikkal, se nélküle.