vissza a főoldalra

 

 

 2013.05.15. 

Megjelent a Magyar Fórum XXV. évfolyamának 20. száma!

A tartalomból:

Június 4-én, kedden 16 órakor a Fiumei úti Sírkertben kerül sor Csurka István síremlékének megáldására.

Emlékező beszédet mond:

Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke,

Medveczky Ádám, Kossuth-díjas karmester, a Csurka István Emlékbizottság elnöke

A síremléket megáldja:

P. Reisz Pál OFM

Közreműködik:

Gárday Gábor színész, operaénekes

 Károkozók (címlapon)

Kis János, majd Halmai Gábor elméleti megalapozásával és kapcsolataival, valamint az egykori SZDSZ kemény magjával, melynek túlnyomó része ma már fogatlan oroszlán, a második Orbán-kormány indulásától mocskolják az országot. Ara-Kovács Attila, Demszky Gábor, Haraszti Miklós, Hodosán Róza, Iványi Gábor, Kenedi János, Konrád György, Magyar Bálint, Mécs Imre, Radnóti Sándor, Rajk László és Szilágyi Sándor félévente jegyeznek valamiféle nyilatkozatot vagy kiáltványt, hogy az EBESZ, az EU vagy valaki ítélje már el Magyarországot. Ennek megfelelően Halmai Gábor is küld félévente egy-egy cikket, vagy feljelentést, hogy aztán Magyarországon páros lábbal tapossák a fékeket, meg az ellensúlyokat.

IN MEMORIAM CSURKA ISTVÁN

Csurka István: Egy nap, két eskü (2.oldal)

A Jobbik 20 százalékon felüli eredményével szerette volna a Fidesz kétharmados többségét megakadályozni. A terv nem teljesült: hiába volt a Jobbik feltöltése, a neki juttatott titkosszolgálati támogatásokkal és óriási pénzekkel együtt sem nőtt 17 százalék fölé. Az utolsó nyolc év annyira sötét, aljas, rabló, idegen érdeket szolgáló volt, hogy az MSZP sem tudta 20 százalék fölé tornázni magát, legerősebb városait vesztette el sorra, az SZDSZ pedig kénytelen volt szétmenni, élve, jó nyugdíjakkal, óriási off-shore dohányokkal jeltelen sírokba temetkezni. Egyedüli szerencséjük, hogy a sajtó, a tévé még a kezükben van, és nem tudatosítja a társadalomban ezt a választási végeredményt. A tényt. Ebben a csődállapotban nagyon fontos lett számára, hogy a Jobbik megteremtésének, felhúzásának felelősségét lerázza magáról.

 Szükséges a források koncentrált felhasználása

Egy magyar lakosra vetítve 660 ezerről 712 ezer forintra nő a támogatás (4.oldal)

Csepreghy Nándor, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkára: A keretösszeg 60 százalékát gazdaságfejlesztésre, 40 százalékát ágazati fejlesztésre különítjük el. Jelentős különbség a jelenlegi és a következő költségvetési időszak között, hogy a 2007-2013-asnál a tervezési időszak jócskán a válság előtti időszakra esett. Az akkori fejlesztéspolitika fókuszában az az elképzelés állt, hogy akkor lehet Magyarország gazdaságfejlesztését a legjobban támogatni, amennyiben a forrásokat a legszélesebben terítjük és minden területnek a fejlesztésére biztosítunk x összegű EU-s forrást, amely önmagában képes plusz forrásokat idevonzani. A gazdasági válság bebizonyította azt, hogy olyan fejlesztésekre van szükség, melyek a legjobban alkalmazkodnak az ország fejlesztéspolitikai stratégiájához, és olyan célokat támogatnak, melyek figyelembe veszik, hogy egy országnak valóban mire van szüksége és lehetősége.

 Ellenőrzöttebb legyen a fémkereskedelmi piac

Fokozottabb európai uniós együttműködés szükséges (5.oldal)

dr. Aradszki András képviselő, az Országgyűlés fenntartható fejlődés bizottsága kereszténydemokrata tagja: A törvénnyel egyértelműbben lehet majd feltárni az illegális tevékenységet, mert feltételezzük, hogy az illetékes hatóságok az új szabályozásnak megfelelően eljáró, legálisan működő fémkereskedőket gyakrabban ellenőrizve, az ott talált bizonylatokat és dokumentumokat számon kérve és azok tartalmát megvizsgálva tetten érhetik, hogyha ezek a kereskedők illegális tevékenységeket támogatnak, vagy kétes eredetű anyagokat vesznek át. Egyértelmű, hogy a hatósági tevékenység erősítése szükséges ahhoz, hogy visszaszoruljanak az illegális tevékenységek, a fémlopások.

 Debrecen erősíti a macedón kapcsolatot

Aktív nemzetközi gazdasági diplomáciai tevékenységet folytatunk a városban működő vagy a városhoz kötődő vállalkozások érdekében (7.oldal)

Dr. Papp László, Debrecen megyei jogú város stratégiai alpolgármestere: Debrecen az utóbbi években viszonylag aktív nemzetközi gazdasági diplomáciai tevékenységet folytat a városban működő vagy a városhoz kötődő vállalkozások érdekében. Ilyen jellegű gazdasági fórumot szerveztünk az elmúlt években Oroszországgal Surigin Leonyid Grigorjevics, az Orosz Föderáció Magyarországi Kereskedelmi Képviseletének vezetője részvételével, kínaiakkal, indiaiakkal, és a mostani esetben is arról van szó, hogy a város vezetősége tárgyal a helyi vállalkozások érdekében, megpróbál különböző területeken lehetőségeket felderíteni a gazdasági szereplők számára. A város repülőterét és legnagyobb ipari parkját üzemeltető Xanga cégcsoport meghívására érkezett Macedónia nagykövete a városba. A város vezetése bekapcsolódott a tárgyalási folyamatokba. De nem csak azon piaci pozíciók építése érdekében, amelyek az említett cégcsoporthoz kötődnek, hanem más területek is felvetődtek, mint például a mezőgazdaság.  

Már most vonzóbb a tanárképzés

Intézkedéseink azt szolgálják, hogy a pedagógusok megbecsültsége érezhetően és gyorsan növekedjen (9.oldal)

Az idei felsőoktatási felvételi jelentkezések adatai alapján megfordulni látszik az elmúlt években a tanárképzést érintő negatív tendencia. Amíg 2009-ben mindössze 114-en jelentkeztek természettudományos mesterképzésre, idén 675-en kérték felvételüket természettudományi tanári szakokra. Szerkesztőségünk vendége Dr. Hoffmann Rózsa köznevelésért felelős államtitkár.

 „Nézőbarát színésznő vagyok”

Nemzedékek nőnek fel a valós magyar ereszkedő hangsúly ismerete nélkül (10.oldal)

Beszélgetés Timkó Eszter színművésznővel

Én hosszú időn át tapasztaltam, hogy az volt a trend, hogy ha a színészek előadtak valamit, és nem jött be rá a közönség, akkor a közönséget titulálták éretlennek. Közönség nélkül viszont minek színházat csinálni? Mindig van olyan nézői réteg, aki az elvontabb darabokat igényli, ami teljesen természetes. Mi szeretünk telt házak előtt játszani, és hála Istennek ez meg is adatik. Minden az arányokon múlik.

Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál. Vagy fizessen rá elő! Kiadóhivatal: 1092 Budapest, Ráday u. 32., I. em. 3. Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1575. Telefon és telefax: 781-3236, 06-30/754-5017.