vissza a főoldalra

 

 

 2013.05.17. 

Van az a pénz

Gerendás Péter Liszt Ferenc-díjas zeneszerző egy márciusi vasárnap délután a Facebookon jelentette be, hogy elköltözik Magyarországról, bár azt még nem tudja, pontosan hova. Döntésének az egyik oka a Magyarországon szerinte tapasztalható fasizálódás: „bizonyos zsidó háttéruralomról, zsidó bankárokról szóló hazugságok, összeesküvéselméletek és ezzel egyidejűleg a jól bevált bűnbakképzés általánossá válása, a folyamatos cigányozás, buzizás miatt régóta fontolgattam a távozást”.

Ez volt a velőtrázó hír, amely bejárta szerintem a világsajtót is. Drága Bolgár úrék érdekeltségi körének hírharsonáiban nemcsak az áldozattól magától, a Liszt-díjas zeneszerzőtől – aki zsidóként kénytelen az üldöztetést elszenvedni–, hanem apósától Herényi Károlytól, a valamikori MDF egyik sírásójától is kaptunk az arcunkra. Ártatlan, 1956 véres megtorlása elől külföldre menekült rokonoknál időző hölgyek kérdezték valahonnan Európából, mi folyik otthon? Mit mondjak a német, olasz, osztrák, angol etc. barátaimnak?

Valóban, nézzük meg mi is folyik itthon? Műbalhé. Álhírgyártás. Tudniillik Gerendás Péter március végén sírta tele a sajtót, miközben pontosan tudta, hogy a Madách Szinház Musical Pályázatának egyik nyertese. A megélhetése tehát biztosítva van, az meg nettó hazugság, hogy itt tombolna a fasizmus, ami miatt menekülnie kellene, mert most is itthon van. Vagy van az a pénz, aminek birtokában eltűrhető a fasizmus?

 

 czyla