vissza a főoldalra

 

 

 2013.05.17. 

Kiskopár híradó

Kilóg a lóláb, mondják a Kiskopárban némely ügyek hallatán, és még nyomatékul hozzáteszik: sőt még a ló egyéb szerve is kilóg a takaró alól. A Kiskopár nem arról híres, hogy ott egy-egy mondás eredetét tiszteletben tartanák, sokkal inkább arról, hogy a gyanús eseteket sajátos módon értelmezi az intézmény közélettel foglalkozó közönsége.

– Mit szóltok ahhoz, hogy Fleto Fletonovics Jamelján kivonult – érkezett Laci bácsi a heti szeánszra –, ez a feltűnési viszketegségben szenvedő, mentálisan súlyosan sérült alak a zsidó kongresszusról, Orbán beszédét sem hallgatta meg.

–Persze, mert vizelettartási problémája van, nem akart behugyozni – adott választ azonnal Dodi az értetlenkedőknek.

– Honnan tudod te ezt? – rohanta le azonnal a hírre éhes közönség.

– Nézzétek, ha szorong valaki, az folyton a WC-t járja. Na most, hogy ez a balfácán szorong rettenetesen, az lerí róla. Mégsem járhatott ki-be a klozetbe, hogy felhívja magára a biztonságiak figyelmét. Hát apám, ott olyan ellenőrzés volt, hogy szerintem az Obamára se vigyáznak ennyien. Gondolhatjátok, hogy egy ilyen helyen simán szóba kerülhet, mit is művelt, amióta csak felkarolta az apró klán. Nem azért támogatták korábban, hogy égesse őket. Nem logikus? A teljesen alkalmatlan Laborc kinevezésére, nincs mentsége. Attól reszketett szerintem, mi van, ha valamelyik zsidónak eszébe jut megkérdezni: hogy is voltak ezek a cigánygyilkosságok, mivel ma-gyarázza a vonafélék felfuttatását, amikor az egész országot tele tették az SZDSZ-es óriás plakátoknak álcázott Jobbik-reklámmal. Ezt a Csanád gyereket is későn emelték ki a buliból, nem beszélve Krisztikéről és az unióban dekkoló Bélájukról. Tehát hazament.

– Hát te? – förmedt rá anyósa. – Ha meg se hallgattad, hogy fogod kritizálni? Apró Antal lányát a guta ütögette.  – Hiába neveltem, tanítottam a szennyesláda szaga csak érződik rajta. Egy ekkora barom! Piroska a fejét vakargatta, és belenézett a tükörbe: Teljesen lenőtt a festésem. Annyi dolgom van ezzel a tökkelütött vejemmel, hogy fodrászhoz se jutok el időben. És már ültette is be a számítógép elé a titkárnőt. – Nincs más hátra, blogolni kell egyet! – adta ki a parancsot. – Hátha bejön, mint a köteles beszéd Kövér ellen – álmodozott Klára. Majd anyu beszél Bolgár Gyuriékkal, megmondja milyen verzióban nyomják. A sorrend a következő lenne: ATV, Nol, Hvg, Klubrádió, 168 óra, ÉS, Mancs, Index, indítanak, előlről, majd újrakezdik hátulról. Vakuljon meg a Bajnai, ha nem támogatja Ferit.

– És az anticionisták? Azokról egy szavad sincs? Olyan formában van ma Dodi, hogy mi csak ülünk, ő meg meséljen!

– Már hogyne lenne. Az meg úgy volt, hogy a jobbik 11. kerületi vezetője, valami Jeszenszki, a rúdtáncos, latex bugyit öltött, és magával molyoló képeket tett közzé a facebookon. A kis parlamenti seggfejek az időközi választások kudarcait nem tekintették visszaesésnek, hiszen éjjel nappal velük volt tele a Népszabadság, szartak ők a választásokra. Dőlt a pénz az állami támogatásból, azt se tudták mire költsék. Csak az „apró píár csapat” izzadt, szorongatta őket a gyorsan szaladó idő, alig egy év van hátra a választásokig, tehát úgy döntöttek, ha a kurválkodás nem kelendő, nem baj, akkor jöjjön a motoros szerkó. A szponzor kiadta a parancsot: Nemzeti érzelmű motorosnak öltözve gázoskodtok! Belemotoroztok bazmeg a Lauder bulijába. Hiába okoskodik itt Pintér rendőrsége vagy Orbán és a kormány, ti adjátok a gázt, a bíróság nekünk megoldja. Jó sokat kell huzakodni, ha nem engedik a gázt, akkor anticionisták lesztek, ez is jól hangzik nem? A listázás, meg a taknyosorrúzás helyett, bár már el lett koptatva, mégis jobb a kurvanyázás. Tüntessetek azok ellen, akik Izraelben akarják tudni a zsidókat! És közben ordítsátok: zsidók el innen, ez a mi hazánk! Ki a túró törődik egy kis logikai bukfenccel? A megrendelés szerint itt antiszemitizmusnak lennie kell! Értve van?

– Majd pont Orbán fog nekünk dumálni. Majd jól feljelentjük! Kár, hogy a frakció olyan fafejűekből áll, akik nem értik mi a pálya: hiába ugat nekik az ember. Beszartak. Dühöngött a kis gyíkfejű, buta tekintetű amint végignézett gyér közönségén.

Ekképp zárta Dodi a kétségtelenül valóság- szagú eszmefuttatását, majd bekapcsolták a tévét, kezdődött a meccs.

 

sz