vissza a főoldalra

 

 

 2013.03.06. 

Megjelent a Magyar Fórum XXV. évfolyamának 10. száma!

A tartalomból:

IN MEMORIAM CSURKA ISTVÁN

Csurka István: Bajnai már most tehetetlen, nem bír ezzel a rebellis nemzettel (2.oldal)

A Sláger Rádió volt tulajdonosa tragikus hangon jelenti be, hogy ő bizony örökre kivonul innen, mert itt kutya világ jár az amerikai befektetőkre, kilenc nagykövet pedig veszi a bátorságot, hogy egy szemrehányó levélben beleavatkozzék a magyar belpolitikába. A kormány nemhogy visszautasítaná a példátlan eljárást, Bajnai még fogadja is őket és kezeit mosva közli velük, hogy az egészért a jövendő magyar kormánya, a Fidesz, Orbán Viktor a felelős. A követek és országaik, tőkéseik, különösen zsidó tőkéseik, nézzenek szembe azzal a ténnyel, hogy a jövendő kormány szélesre tárja a kaput a nemzeti sovinizmus és a kirekesztés előtt, mert maga is ilyen hajlandóságú. Mert itt mindig ez a népszerű, mert a magyarság ilyen, mert a magyarságot kordában kell tartani. Kérünk tehát támogatást, hogy a nyakán maradhassunk és megtanítsuk őket a nemzetközi tőkés társaságok és a benne megnyilvánuló etnikai akarat tiszteletben tartására.

 A nagy múltú légitársaságot kivéreztették

A szocialista–szabaddemokrata kormányokat, és az ágazatért felelős minisztereket politikai felelősség terheli (4.oldal)

Dr. Varga István országgyűlési képviselő, a Malév-ügyet vizsgáló bizottság vezetője: Több iratot kértünk, melyek nem álltak rendelkezésünkre, s most a plenáris ülésen tudtuk meg, hogy eltűntek a Malév privatizációjával kapcsolatos egyes dokumentumok. Megérne egy vizsgálatot az, miként is lehetséges, hogy eredeti iratok tűntek el az APV Zrt.-nél.

 A maffia érdekét sértjük

Akik rágalmazni próbáltak, állításukat semmivel nem tudták bizonyítani (4.oldal)

Pócs János fideszes országgyűlési képviselő első fokon pert nyert a hvg.hu hírportállal szemben, amely a bíróság szerint valótlan állításokat közölt a honatya családi vállalkozásáról. A hvg.hu hírportál a nagybani piacokon tartott ellenőrzések kapcsán írt arról, hogy Pócs János dinnyetermesztésben érdekelt családi cége olasz dinnyével kereskedik, miközben a honatya részt vesz a razziákon. Ezt az állítást a hírportál nem tudta érdemben alátámasztani.

 Kiút az adósságcsapdából

Hogy a csabai kolbász prémium minőségű termék legyen (5.oldal)

Vantara Gyula, Békéscsaba polgármestere, országgyűlési képviselő: Arra törekszünk, hogy a Csabai kolbász elismert, prémium minőségű, kézműves termék legyen. A kolbászstratégia célja, hogy az önkormányzat a minél minőségibb termékek előállítására ösztökélje a kolbászgyártókat. Ehhez mi biztosítanánk a marketinghez szükséges segítséget, és egy most bevezetésre kerülő védjeggyel a város kiáll a minőség mellett.

 A kommunizmus rémtettei

25 éves a Recski Szövetség (6.oldal)

Málenkij robot, Gulág, internálások, padláslesöprések, Recsk, 1956 vérbe fojtása, kegyetlen megtorlás, és megnyomorított, tönkretett kioltott magyar életek. Vitéz Krasznay Béla, az idén jubileumi, 25. születésnapját ünneplő Recski Szövetség elnöke eleveníti fel a kommunista diktatúra magyarországi rémtetteit, a 60 éve felszabadult recski haláltábor mindennapjait.

 Magyar emberek asztalára magyar sertéshús kerüljön

A túlzott környezetvédelmi elvárásokat felül kell vizsgálnunk (7.oldal)

Horváth István, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottsága alelnökének személyében miniszteri biztos felügyeli a sertésprogram végrehajtását. Véleménye szerint az ágazatban olyan programokat kell kialakítani, melynek helyreállítják a bizalmi viszonyokat.

 Városőrség vigyáz Siófokra

A szabados életmód egyre több szabálysértést generál (7.oldal)

dr. Balázs Árpád , Siófok polgármestere: Inkább stabilizálódott a közbiztonság helyzete, minthogy romlott volna. Ami viszont szembetűnő, hogy a szabados életmód egyre több szabálysértést, kisebb súlyú bűncselekményt generál. A strandokon pedig már hagyománnyá vált a tolvajlás. A színesfémlopást, a közterületeken lévő rongálásokat, és a kifejezetten éjszakai bűncselekményeket is meg kell állítani.

 Az oktatási ágazat az uniós forrásokat százszázalékosan ki tudja használni

Nem törekszünk olyan elemek bevezetésére, melyek idegenek a magyar valóságtól (9.oldal)

Több mint 16 milliárd forintot fordítanak az Új Széchenyi Terv keretében a Társadalmi Megújulás Operatív Program forrásaiból a köznevelési rendszer tartalmi megújítását és a pedagógusképzés átalakítását, az életpályamodell kidolgozását célzó programokra. Szerkesztőségünk vendége Dr. Hoffmann Rózsa oktatásért felelős államtitkár.

 A női sorsok ábrázolója

Amikor írok, egy másik világot teremtek (10.oldal)

Topolcsányi Laura színésznő, drámaíró: Ebben az országban sokan írnak – és sokan írnak jól. Meg kellett tehát találnom a választ arra, hogy én miért írok, miért írhatok. Nő vagyok, színész vagyok, anya vagyok és délvidéki származású. Ezekből érdemes nekem fogalmaznom. Nem vagyok támogatója az elvadult feminizmusnak, de bizonyos dolgokat látnom kell: a pedagógusok döntő többsége nő, a felsőoktatásban egyre nagyobb a női hallgatók aránya, a tananyagban pedig szinte kizárólag férfi művészek, tudósok szerepelnek. Sarkítva ugyan, de tény: nők tanítanak többségében nőneműeket – férfiakról. Egyszer körülnéztem egy előadás szünetében a nézőtéren: egyértelműen többségben voltak a nők. A színpadon – mint szinte kivétel nélkül mindig – legalább kétszer annyi férfi játszott aznap este. Én természetesen nem nemek közti háborúra buzdítok, de szeretném látni az egyensúlyt. Nőnemű szerzőként a női lét feltárása, megírása lett kimondatlanul is a „szakterületem”.

 Debrecen kiváló házigazdája lesz a rövidpályás gyorskorcsolya-világbajnokságnak

Az MSZP sosem volt sportbarát, a párt számára minden országos sportrendezvény csak nyűgöt jelentett (20.oldal)

Kósa Lajos, a Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség (MOKSZ) elnöke, Debrecen polgármestere: Debrecen mára felkerült a világ sporttérképére nemcsak a mostani rövidpályás gyorskorcsolyának, hanem a tornának, az atlétikának, a kézilabdának, a kosárlabdának vagy éppen az úszósportoknak köszönhetően. A rövidpályás gyorskorcsolya – általánosan használt angol elnevezéssel shorttrack – világbajnokság rendezésének lehetősége nagy kitüntetést jelent, mert Magyarország még soha nem rendezett ilyen eseményt.  

Csorja Gergely: A demokráciát fenyegető veszély (19.oldal)

Az ellenzéki pártok képviselői rendre kérdőre vonják a miniszterelnököt. A parlamenti szabályok erre lehetőséget adnak. Ez a gyakorlat a parlamentáris demokráciában bevett, csodálkozni valónk sem lehetne. De van. Az ellenzék, különösen a Jobbik és az MSZP megnyilvánulásai oly mértékben szellemszegények, hogy lényegében kiüresítik a parlamenti formákat. Nincs értelme megnézni a közvetítést, nincs értelme foglalkozni a felvetett kérdésekkel, nincs értelme figyelni az ellenzék véleményére, nincs értelme arra reagálni. Nem lehet vitatkozni a kocsmában róla, nem lehet álértelmiségi beszélgetéseken a fejünket fogni, nem lehet pro és kontra kiborulni. És ez bizony baj.

 Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál. (De már szerdán kapható 13 óráig a kiadóhivatalban, és a Püski Könyvesházban.) Vagy fizessen rá elő!

Kiadóhivatal: 1092 Budapest, Ráday u. 32., I. em. 3.

Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1575.

Telefon és telefax: 781-3236, 06-30/754-5017. E-mail: info@magyarforum.hu

Kiadja: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány.

 

Kedves támogatóink és olvasóink!

A Csurka István-emlékkönyv kapható a kiadóhivatalban, Püskiéknél és az Anima boltjaiban.

Tájékoztatásul közöljük, hogy a könyvet mindössze 500 számozott példányban adtuk ki.

Ára: 4500 Ft . Megrendelhető a 06-30/754-5017 telefonszámon.