vissza a főoldalra

 

 

 2013.03.08. 

Bezák hallgatásra ítéltetett

A püspöki kongregáció prefektusa azt követeli a volt nagyszombati érsektől, Róbert Bezáktól, hogy az egyházon belüli további működésének végső megoldásáig tartózkodjon mindennemű mediális megnyilatkozástól, beleértve az egyházi beszédeket is.

 „Szerdán, február 27-én Rómában találkoztam a redemptorista rend generálisával, aki tolmácsolta Marc Quellet bíboros, a püspöki kongregáció prefektusának követelményét, hogy az egyházon belüli további működésem végső megoldásáig tartózkodjak mindennemű mediális megnyilatkozástól, beleértve az egyházi beszédeimet is" – áll a volt nagyszombati érsek, Róbert Bezák SITA hírügynökséghez eljuttatott mailüzenetében. „A média képviselőit ezért arra kérem, hogy tartsák tiszteletben ezt a tényt" – áll a levélben. Bezák egyúttal minden embernek megköszöni, akik ez idáig az együttérzésükről biztosították, segítették és támogatták. „Az imáimban Önökkel maradok és fohászaimba foglalom Önöket" – tette hozzá.

 Róbert Bezák, volt nagyszombati megyéspüspököt tavaly, július 2-án hívta vissza XVI. Benedek pápa. Döntését a 2012. január 22. – február 1-je között lezajlott apostoli vizitáció alapján hozta meg.

 Bezák leváltása a mai napig megosztja a katolikus egyházat. Hívei nem akarják elfogadni az egyházi vezetők döntését. Az ügy még mindig nem zárult le.

A korábbi nagyszombati érsek az utóbbi időben műsort vezetett a TA3 szlovák hírtelevízióban és rendszeresen jelentek meg írásai a .týždeň című hetilapban.

 

(DÉ, Felvidék.ma)