vissza a főoldalra

 

 

 2013.03.29. 

Hollandok és britek segítenek létrehozni az ukrán pénzügyi rendőrséget

Ukrajnában a pénzügyi rendőrség létrehozásához nemzetközi - leginkább holland és brit - szakértőket fognak bevonni, közölte az Ukrán Miniszteri Kabinet. „Az Elnöki Adminisztráció és a Miniszteri Kabinet tanácskozása során úgy döntöttek, hogy a pénzügyi rendőrséget szakértők bevonásával fogják létrehozni” – jegyezték meg.

Illetékesek közlése szerint a világ sok országában bevett gyakorlat a pénzügyi rendőrség működtetése. A Miniszteri Kabinet megjegyzése szerint különösen fontos, hogy brit szakértőket vonjanak be, mivel Nagy-Britanniában már rég befejeződött az adó- és vámügyi szolgálat összevonása – adta hírül a Tsn.ua internetes hírportál.

Mint ismeretes, Ukrajnában hamarosan megjelenik egy példátlan lehetőségekkel rendelkező rendvédelmi struktúra – a pénzügyi rendőrség, melynek joga lesz fegyverek alkalmazására, házkutatásra és letartóztatásra is.

A szervezet alighanem az összes pénzmozgást szemmel követi majd az országban. A pénzügyi rendőrség elsődleges feladata a gazdasági bűncselekmények felderítése lesz.

 Jelenleg ezeket a funkciókat legalább hat, különféle rendvédelmi szerv végzi. Azonban ha a szóban forgó rendőrséget létrehozzák, minden hatáskört átruháznak rá, a különleges alakulatokat pedig felszámolják.

 

Forrás: Kárpátinfo.net