vissza a főoldalra

 

 

 2013.11.01. 

Rongyemberek

Kutyából nem lesz szalonna. Az MSZP-ből nem lesz tisztességes párt. Soha.

Az MSZP végletes és kiirthatatlan aljassága több okra vezethető vissza. A legfőbb okot a párt genezisében kell keresnünk. Az MSZP elődpártja, az MSZMP 1956 novemberében alakult. Akkor, amikor a forradalmat és vele együtt Magyarországot vérbe tiporták. Az MSZMP kiszolgált egy idegen hatalmat, saját népét sanyargatta, sőt nemsokára már önállóan kereste a megtorlás lehetőségét. Ezzel a párttal jogfolytonos a Magyar Szocialista Párt.

Hiába vesznek 400 ezer forintos öltönyt, hiába öltöznek Yuppie-nak, hiába tetszelegnek a modern baloldali eszmék hírnökeiként, hiába beszélnek magyar nemzetről, hiába hablatyolnak nemzetstratégiáról a Magyar Szocialista (Munkás) Párt mint egység mint politikai struktúra lényegét tekintve nem változott. Ez a lényeg pedig egyetlen, Csurka István által Kádár Jánosra alkalmazott szóban összegezhető: rongyemberek.

A bajai választásra ostobán, tehetségtelenül bepróbált videó mindennél jobban bizonyítja, hogy a csalás, a megtévesztés, a manipulálás és mindenek előtt a hazudozás ennek a sajátos politikai formációnak olyan alapelve, melytől lehetetlen megszabadulnia. Hiába kerül oda akár némileg tisztességes ember – ha kerül – a párt szelleme átformálja, megalkuvóvá, számítóvá és gátlástalanná teszi. A Magyar Szocialista Párttal nem lehet kiegyezni.

A hamis videó lelepleződésének még egy hozadéka van.

A magyar közéletnek egy kisebb súlyú, de így is befolyásos jelensége is helyére került. Bár idáig is tudtuk, hogy a Heti Világgazdaság a legalja indulatok felkorbácsolását úgy végzi, hogy közben megpróbálja magát objektívnak eladni, de eleddig sokakat meg lehetett téveszteni az állítólagos szakmai szempontokkal. Azaz, hogy ez a sajtóorgánum elsősorban valami szakmai elhivatottság miatt rendel meg egy komplett nyomozást a volt köztársasági elnök diplomája után. Vagy hogy csak a tények tisztelete vezeti oda Gavra csa-patát, hogy valahogy mindig a kétharmadot lejáratni igyekvő eseményeket mutasson be.

A bajai videó, amelyben azt akarták elhitetni az emberekkel, hogy a Fidesz csalt és választási bűncselekményben érintett, megbukott. Megbukott természetesen a videót a közéletbe berobbantó díler, a HVG is. Csakhogy jó bolsevik módjára a lap, miután hazudott egy ordasat, némi bocsánatkéréssel el is intézte az ügyet. A körülményektől függetlenül súlyos, megengedhetetlen hibát követtünk el, amiért nem háríthatjuk másra a felelősséget, és aminek a tanulságait nekünk kell levonnunk – jelentették be. De nem. Ezt nem lehet megengedni. Ugyanis ebből az ordas hazugságból, ebből a nyilvánvaló stikliből csak egyetlen következtetést lehet levonni. Méghozzá, hogy ezekkel a rongyemberekkel nem lehet élhető magyar közéletet fenntartani. Amíg ezek tényezők maradnak, addig nem lehet nyugtunk. Saját, valamint gyerekeink és az ország érdeke azt kívánja, hogy ezek ne lehessenek a közélet meghatározói.

 

Csorja Gergely