vissza a főoldalra

 

 

 2013.11.13. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXV. évfolyamának 46. száma!

A tartalomból:

AZ ÚJABB KÍSÉRLET- Kezdődik a Sukoró-per (címoldalon)

Nagyon nehéz elképzelni, hogy Lauder úr, aki maga is nagyszerűen ért a szerzéshez, különben belemenne egy ilyen nyilvánvaló fiaskóba. Nagyon nehéz elképzelni, hogy ismerve a magyar politikai helyzetet komolyan bízott abban, hogy zökkenőmentesen beépítheti a Velencei-tó partját. Ellenben alaposan átgondolta, hogy a Magyarország és Ciprus között megkötött hatályos nemzetközi beruházásvédelmi egyezmény alapján washingtoni választott bíróság hivatott ítélkezni. És ez bizony Lauder úrnak jó. Mondhatni hazai terep. Lauder úr cége, a Vigotop tehát most 100 milliárd, nem tévedés 100 milliárd forintra pereli a Magyar államot.

In memoriam Csurka István

Csurka István: Az út (2.oldal)

A fogyasztói társadalom mint a liberális piacgazdaság végterméke, mára túlélte magát. Az egykor felszabadító erejű liberalizmus a tiltások önkényes rendszerévé vált. A liberalizmus gazdag részvényesei, menedzserei, közgazdászai és médiaszakemberei bezárkózva, őrzött-védett lakóparkjaikban élnek. Félnek azoktól a népektől, amelyeknek egykor egyenlőséget és a zsarnok király, a zsarnok állam és a zsarnok egyház alóli felszabadulást ígértek. Tiltások, korlátozások bevezetésén törik a fejüket. Értelmetlenné vált az életük.

 Távolból is itthon

A száz éve született Gombos Gyulára emlékeztek a Magyar Írószövetségben (3.oldal)

Az emlékestet megnyitó beszédében L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke sajnálattal mutatott rá, hogy a mai magyar köztudatban nincs eléggé jelen Gombos Gyula jelentős szellemi és tudományos munkássága. Kiemelte, hogy azok a problémák, amelyek Gombos Gyulát foglalkoztatták, a mai napig fennálló gondok. A nemzettudat, a határon túli magyarság, és a harmadik út és a két világháborúhoz való viszonyulás problémája az, amely napjainkban ugyanúgy megoldásra vár, mint Gombos Gyula idejében.

 40 éve nem volt ilyen alacsony az infláció

Jövőre az uniós átlaghoz képest várhatóan 12 százalékponttal lesz kisebb a magyar adósság (4.oldal)

Megkezdődött Magyarország 2014-es költségvetésének országgyűlési vitája. Az Állami Számvevőszék és a Költségvetési Tanács is tarthatónak minősítette az elképzeléseket, jóllehet néhány kockázatra is figyelmeztettek. Banai Péter Benő költségvetésért felelős helyettes államtitkár elmondta: Jövőre többet tudunk fordítani minden kiemelt területre, így az egészségügyre, az oktatásra, a közbiztonságra, a társadalmi felzárkóztatásra és nem utolsó sorban a gazdaságfejlesztésre is.

 A sportba érdemes és szükséges befektetni

Meghatározó a szabadidős sportprogramok, illetve az egészségjavítást célzó sporttevékenységek támogatása (7.oldal)

Dr. Hadházy Sándor országgyűlési képviselő, a sport- és turisztikai bizottság tagja, a Magyar Kézilabda Szövetség alelnöke: Nagyon magas a táppénzben eltöltött napok száma, és a megelőzés mindig olcsóbb, mint a probléma kezelése, és egy egészséges korosztály kialakítását célozza meg a kormányzat. Lehetőséget kell teremteni arra, hogy minél többet sportoljon a lakosság. Míg Nyugat-Európában a lakosság több mint 30%-a rendszeresen sportol, addig nálunk ez arány alig éri el a 10%-ot. Az is közismert tény, hogy a magyarok egészségi állapota a kontinensen majdnem a legrosszabb. A beteg embernek rossz a közérzete, ami kihat a munka végzésének aktivitására.

 Esélyt a bihari gyermekeknek

Évek óta kétszámjegyű csökkenést mutat a bűncselekmények száma (8.oldal)

Muraközi István, Berettyóújfalu polgármestere: Nagy örömet jelent számunkra, hogy sikerrel pályázott a Bihari Önkormányzatok Többcélú Kistérségi Társulása – amely a térség 29 települését fogja össze –, s így nyert el mintegy 600 millió forint, vissza nem térítendő, önerő nélküli európai uniós támogatást. Sajnos az ország 33 leghátrányosabb kistérségéhez tartozunk, ami azt jelenti, hogy az itt élők 40%-a – elsősorban a gyerekek– hátrányos helyzetűek.

 Erősítjük a hazai zöldség-gyümölcs termékek iránti keresletet

A helyi termelők számára az őstermelői piacokon kívül újabb lehetőséget teremt a megújított közétkeztetés (9.oldal)

A Vidékfejlesztési Minisztérium elkészítette a Magyar Zöldség- Gyümölcs Ágazati Stratégiát. A mezőgazdaság legnagyobb munkahelyteremtő ágazata a zöldség-gyümölcs szektor, amelynek magas kézimunkaigényével és eltartó képességével központi szerep jut a mezőgazdaságban és vidékfejlesztésben egyaránt. Szerkesztőségünk vendége Feldman Zsolt, agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár.

 Az 1945-ös Benes-dekrétumok ellentétesek az Európai Unió jogrendjével (12.oldal)

Bár ellentétesek az európai unió jogrendjével, mégis hatályban vannak a Benes-dekrétumok. A törvények megszületéséről, jogfolytonosságáról és azok következményeiről a Konrad Adenauer Alapítvány és a KDNP kommunizmus bűnei munkacsoportja közösen szervezett november 6-án szimpóziumot „Kollektív bűn és az Európai Unió” címmel a Gellért Szálló Teaszalonjában. Az előadó történészek és jogászok szerint a magyaroktól és németektől elkobzott vagyont Szlovákiának és Csehországnak vissza kell adniuk.

 A VÉNEK TANÁCSA

Nem vagyunk csalók, csak hülyék (20.oldal)

Azt mondja Lendvai Ildikó, hogy az MSZP hülye. Jó, de ez mire mentség, mikor köztudott, hogy a hülye veszélyesebb, mint a gyilkos, hiszen a gyilkos nem mindig gyilkol. A DK meg a csaló az EGYÜTT PM, meg a balek. Ez igen, ez valóban egy olyan szövetség, amelyre hanyatt-homlok szaladnak majd tömegesen szavazni a választópolgárok. Egy hivatalosnak látszó pártbejegyzési papírt sem voltak képesek időben, leadni, ezért nem indulhattak a békéscsabai időközi választáson, de az is lehet ám, hogy nem mertek elindulni, féltek, hogy elveri őket a Fidesz megint, mint szódás a lovát. Jó hogy a vének tanácsának egyik oszlopára, Lendvai Ildikóra bízták a Jókai utcában a szennyes kimosását, milyen jól elintézte az ügyet, meg őket is. Persze mindegy is, mert a ballasztokkal, Bajnaival, Gyurcsánnyal, akármit csinálnak, ezekkel együtt többé már nem képesek meggyőzőnek mutatkozni. Bolgár rádióműsora vagy az ATV-ben elengedett egy-egy egymásnak ellentmondó, több sebből vérző nyilatkozat, a logikai bukfencek sora, tovább növeli a hiteltelenségüket.

 Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál! Már ma, november 13-án megveheti 9 óra és 15 óra között a Ráday u. 32. szám alatti kiadóhivatalban!

Vagy fizessen rá elő!

info@magyarforum.hu