vissza a főoldalra

 

 

 2013.11.15. 

Álljon meg a fáklyásmenet, töke van a menyasszonynak

Mint cseppben a tenger – Heller Ágnes

A cionista világmozgalom tagjaként, abban aktív szerepet töltött be, rendszeres résztvevője volt a cionista táboroknak és a cionista tüntetésekből is aktívan kivette részét. Bár ki akart vándorolni Izraelbe, de ettől elállt. Az az átbábozódási képesség, mely a Heller Ágnes félék sajátja, csodákra képes, hiszen férjével Hermann Istvánnal együtt 1948-ban már a kommunista párt tagjai voltak, amikor azok a cionizmust, üldözendő nacionalista ideológiának tekintették. Ugyanekkor Rákosi Mátyás demokráciát, 35%-os béremelést ígért, azonnal, ahogy hatalomba kerül. Vesszen a klerikális reakció! Fizessenek a gazdagok! – ordították a kommunisták.

El ne feledjük, hogy abban az időben, mikor Heller és Hermann kommunista párttagok és cionisták egyszerre lehettek, mások osztályrésze az övékétől kissé eltért.

Példának okáért 1950 és 1953 között 1 millió embert vontak ügyészi eljárás alá, minden második ellen vádat is emeltek. 40 ezren voltak rendőri őrizetben, illetve internálva, közel 15 ezer főt (három ezer családot) pedig egyszerűen kitelepítettek, kitiltottak Budapestről, disznóólakban, pajtákban jutott fedél a fejük fölé, ha jutott.

Ám ő békében folytathatta felsőfokú tanulmányait, Lukács Györgynek a tanácsköztársaság véres kezű hóhérjának rendíthetetlen híveként. Lassan már a kommunista rendszer ellenállójaként bemutatkozó Heller a Tudományos Akadémián 1955-ben elérte a kandidátusi, majd a filozófia tudományok doktora fokozatot.

A kommunisták, akikkel állítólag Heller nyelvelt, semmilyen akadályt nem gördítettek az elé, hogy 1977-től kezdődően a berlini, a melbourne-i , a torinói, a Săo Pauló-i, végül a New York-i egyetemen állomáshelyeket létesítsen.

Manapság pedig, mind a tudományos, mind a politikai és kulturális életnek aktív szereplője. 2010-től professor emeritaként ismét tanít az ELTE Esztétika Tanszékén. Magát zsidóként tartja számon, azt sohasem tagadta. A kormányváltás után egy több mint gyanús pénzelosztási machinációban való máig tisztázatlan részvétellel és több Magyarország elleni fellépésével az EU-ban Cohn Bendit oldalán, illetve legutóbb a svéd televíziónak nyilatkozva váltotta ki minden magyar ember jogos ellenszenvét.

 „Régóta folyik a vita arról, hogy mit jelent zsidónak lenni. Egyszerűbben: mi a zsidóság? Vallás? Származás? Kultúra és hagyomány? Kutatásaira hivatkozva Kovács András szociológus azt nyilatkozta, hogy a zsidó identitás meghatározó eleme nem a vallás és nem a kulturális kötődés, hanem az üldöztetés, a holokauszt emléke. Szerinte ez a legerősebb kötelék.”

(2005. nol.)

 „Simon Perez izraeli elnöknek a Maariv által tudósított szavai, hogy „manapság gyarmatok létesítése és hadsereg bevetése nélkül is lehet birodalmat építeni… felvsároljuk Manhattant, Lengyelországot, Magyarországot és Romániát.”

(2007. HVG)

 Talán megbocsátható a lakiteleki alapítók kérdésfelvetése, hogy akkor ez most hogy is van?

„a gazdaságon és pénzvilágon kívül (ipar, mezőgazdaság, közlekedés, kereskedelem, bankvilág), közvetve vagy közvetlenül, kiterjed-e a kultúra, média, közoktatás, tudományok, egészségügy etc. területeire is? (...) az ország teljes intézményi és irányítási rendszerét, a politika teljes világát is (pártok, parlament, kormány, önkormányzatok etc.) magában foglalja-e? (…) mi a célja a totálisnak tűnő országfelvásárló elképzeléseknek? Puszta üzlet? Katonai vagy másfajta bázis létrehozása? Népmozgalmi, bevándorlási, illetve kitelepítési, beolvasztási elgondolások?”

Válaszolni természetesen nem Perez úr válaszolt, hanem a HVG. Az a HVG amelynek főszerkesztőjét most egyszerűen berendelte a Bajnaival szövetséges MSZP sajtóigazgatója, hogy átadja közlésre a Gyurcsány-párt tagja által készített hamis videofelvételt, amelyet a Fidesz által elkövetett választási csalás dokumentálása céljából készítettek. A HVG a parancsot teljesítette. A hamisítványt közölte.

Minimum elgondolkodtató, hogy 2007-ben is a HVG esett neki ordenáré módon a nemzeti oldalon állóknak. A hét MDF-alapítót, köztük Csurka Istvánt, Für Lajost, Lezsák Sándort, Csoóri Sándort, Fekete Gyulát levitézlett politikusoknak nevezve, szeszkazánokhoz hasonlítva, akik súlyos előítéletet táplálnak a zsidóság iránt. Egyenesen olyanok mint „ néhány alkoholista lumpen, akik bunyózni vágyva, ürügyre lesnek. Várnak, amíg jön valaki, akit mondvacsinált okkal elagyabugyálhatnak.”

Nincs új a nap alatt, mintha ma lenne, nem az a lényeg, amit az izraeli elnök mondott, nem az a lényeg, hogy a DK Gyurcsányostul, Bajnai PM-estül, Mesterházy MSZP-stül hamisított.

A HVG bértollnokának durva fellépése, csak megerősítette a gyanút, hogy Simon Perez izraeli államelnökkel nem valószínű, hogy pusztán az öngerjesztő retorika hevében szaladt el 2007-ben a szekér, mint ahogy ezt a szerecsenmosdatók állították. Az 1994–1998 között és a 2002–2010 között regnáló Demszky– Kuncze–Bokros–Medgyessy–Szilvássy–Gyurcsány–Bajnai-félék mindent kiárusító, a magyar nemzetet és Magyarországot az internacionalizmus hamis oltárán feláldozni kész jellemtelenek és tehetségtelen akarnokok tálcán kínálták neki a lehetőséget. Nem pusztán feltételezés volt, hogy Izrael kilóra megveszi politikai rendszerünket, ha kell akár támaszpontokat alapít, és szervezett bevándoroltatást hajt végre.

Jelenleg az a helyzet, hogy a 2010-ben megválasztott, hivatalban lévő politikusok bármelyike méltán dicsekszik azzal, hogy lassan, de egyre jobban teljesít a magyar gazdaság. Kolonizációs törekvések és katonaság bevetése nélkül, nem világbirodalomépítésről tudósítják a sajtót, csupán törvényeket alkotnak, nem akarnak országokat lerohanni vagy világbirodalmi szándékaiknak alávetni, csak a saját hazájukat szeretnék gazdaggá tenni. Ezért jó gazdaságfilozófiával támogatják, segítik a magyar vállalkozásokat.

Nem úgy néz ki, hogy akár közel- vagy távol-keleti, akár nyugati vagy bármilyen impérium esetleg izraeli hódítók zsákmányterületévé akarnák tenni az országot. Munka alapú társadalmat akarnak, több munkahely teremtését, a családok támogatását, az elviselhetetlenül magas szolgáltatások árának letörését, közkeletű nevén rezsicsökkentést hajtanak végre. Ha kellett a külföldi szolgáltatóktól visszavásárolták és a jövőben is visszavásárolják azokat az elkótyavetyélt cégeket, melyek a magyar gazdaság fejlődéséhez, a magyar nép megélhetésének javításához elengedhetetlenek.

A Heller Ágnes barátait tömörítő klub kedvenc politikusai hiányban és adósságban úszó költségvetéssel örvendeztettek meg bennünket évről évre. A Fekete János nevével fémjelzett, s a kádári konszolidációnak hazudott uzsorakamat jármába bekötött rendszer a miénknél erősebb, gazdagabb országokat is padlóra küldött. Ha ők visszatérhetnek a hatalomba a nemzethalál kézzelfogható közelségbe kerül, s ez nem képzelődés, nem összeesküvés-elmélet. Itt most nem babra megy a játék.

czyla

*Heller Ágnes életrajzi adatai a wikipédiáról származnak