vissza a főoldalra

 

 

 2013.11.20. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXV. évfolyamának 47. száma!

A tartalomból:

LELEPLEZÉS (címoldalon)

És megijedtünk. Ungár Klára újra megjelent a közéletben, és rögtön szövetségre lépett Bajnai Gordonnal. A néhai SZDSZ, az újkori magyar politika legképlékenyebb, egyben legtisztábban faji alapon szervezett pártja teljesen integrálódott. Ungár Klára mint az SZDSZ női (?) tagozatának képviselője megállapodott, hogy mától Bajnai Gordont erősíti támogatóival. Hogy pontosan kik is támogatják, és mit hozhat Ungár Klára Bajnainak, azt vizsgálat tárgyává kell tegyük.

 In memoriam Csurka István

Csurka István: Az út (2. rész)

Mind a faj, mind a védelme tiltva volt és tiltva van ma is (2.oldal)

A magyar közvélemény bénultan állt. Senki nem tudta elképzelni, hogy teljesülhetnek is ezek az aljas és gonosz szándékok. A magyarokban még valami képtelen bizakodás vert tanyát, hogy ez lehetetlen. Valószínűen nem tudták, hogy a Clemenceau által megtestesített francia kegyetlenség nem csak francia eredetű. A franciák az 1870-es német megalázás után revansra vágytak, de a győzelemhez az USA 1917-es hadbalépése, elsősorban anyagi támogatása segítette hozzá őket, valamint az a tény, hogy az anyaghiánnyal küzdő tengelyhatalmak hátországát szétzilálta, önmaga ellen uszította a liberális sajtó, amit Lendvai és a másik fajvédő, Zsilinszky Endre is leírt.

 Van pofájuk (3.oldal)

Ha nem a mi bőrünkre menne a játék, nevethetnénk is rajta, ahogy a cirkuszi porondra illő figurák vagdossák egymás képébe a tortát, de ezek itt a hatalomba készülődnek. Meghirdetik a nagy összefogást, majd szénné alázzák az összefogás élemberét a színpadról, plusz baráti tüzet nyitnak ellene a nézőtérről. Határidőt jelölnek ki maguknak az összefogásra, s mikor az elérkezik egy újabb határidőt szabnak maguknak, amit megint nem tartanak be. Az embernek az az érzése, hogy csupa félkegyelmű ácsingózik a hatalom után. Egyszer azért kapunk a szívünkhöz, hogy Úristen, ezek irányították az országot, majd meg azért, hogy ugyanezek akarnak visszajönni?

 Emelkednek a rokkantsági és a rehabilitációs ellátások

Tízezerrel több fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű dolgozik 2013-ban, mint a kormányváltáskor (4.oldal)

Több mint 870 megváltozott munkaképességű munkavállaló és fogyatékossággal élő munkavállalását segíti a kormány azzal a 325 millió forinttal, melyet pályázat útján biztosít 44 vállalkozásnak. Soltész Miklós szociális és családügyért felelős államtitkár szerkesztőségünk kérdésére elmondta: tízezerrel több fogyatékossággal élő és megváltozott munkaképességű dolgozik 2013-ban, mint a kormányváltáskor.

 Az ország egészségi állapota visszahat a gazdaságra

A gyulai húskombinát kormányzati megmentésével legalább 400 ember munkahelyét biztosítottuk (5.oldal)

A kormánypártok el szeretnék érni, hogy minden olyan ember, aki egészségügyi támogatásra szorul, segítséget kapjon. A cél, hogy azok is szakszerű ellátásban részesüljenek, akik az egészségügyi rendszer eddigi szolgáltatásait nem tudták igénybe venni, ugyanakkor támogatásra van szükségük. Dr. Kovács József, Békés megye 3. választókerületének fideszes országgyűlési képviselője, választókerületi elnöke, a Parlamenti Egészségügyi Bizottság elnöke, a Békés Megyei Kórház főigazgatója szerkesztőségünknek elmondta: A választókerülethez tartozó közel 20 településen 2010-től összesen mintegy 60 milliárd forintos beruházás történt.

 Csorja Gergely: Horthy Miklós (6.oldal)

Sokáig ódzkodtam, mégis muszáj. Muszáj hozzászólni a Horthy Miklós személyét használó választási magamutogatáshoz, mert ez valami új. Hogy a Jobbik Horthy-szobrot avat szobor nélkül, és hogy ifj. Hegedűs Lóránt belemegy ebbe a kutyakomédiába, azt tudjuk be a XX. századi magyar történelem és elsősorban politikai irodalom töredékes ismeretének. A Jobbik ugyanis saját magát előszeretettel állítja be nemzeti radikális pártnak, ifj. Hegedűs Lóránt pedig – ha máshonnan nem is, de Csurka Istvántól, a nemzeti radikalizmus utolsó nagy alakjától, akár személyesen is – megtudhatta, hogy a nemzeti radikalizmus óriásai, mint Szabó Dezső, Bajcsy-Zsilinszky Endre és elsősorban Németh László nem annyira szerették a Horthy Miklós nevével jelzett rendszert. Több okból sem.

 Az unióban a negyedik legmagasabb létszámbővülést értük el

A kisgyermekes családoknál a munkát terhelő adókat csökkentjük (7.oldal)

Szalai Piroska, a nők munkaerő-piaci helyzetének javításáért felelős miniszteri biztos: Az elmúlt évben a nők foglalkoztatási rátája 20 éves csúcsra emelkedett, a 15–64 éves nők 52,1%-a dolgozott, ezzel az Unióban a negyedik legmagasabb létszámbővülést értük el. Csupán a nálunk sokkal nagyobb létszámú országok tudtak megelőzni bennünket, mint Németország, Nagy-Britannia és Olaszország. Növeli az eredmény értékét, hogy eközben a nemzetközi környezet más tendenciát mutatott, hisz 10 uniós országban csökkent a női foglalkoztatás.

 Overdose: Vágta egy álomért

Egy film az idomárról (8.oldal)

Hétfőn mutatták be az Overdose című filmet az Urániában. A premier előtti vetítésen két jól elkülöníthető társaság jelent meg. Ott voltak a lóversennyel foglalkozó Overdose-ért, a kivételes képességű versenylóért érkező érdeklődők és a filmes szakma képviselői, elsősorban az alkotók körei. De talán a legnagyobb hiba, hogy Ribárszki lesz a film témája és nem a ló. A ló idomárja, a munkalovas, a zsokék, és minden szereplő csak azért érdekes, mert egy különleges képességű ló közelében voltak. Ebből a sorból egyedül Mikóczy lóg ki, aki azért érdekes, mert hitt a lóban, hatalmas pénzt költött rá és a többiek – köztük Ribárszki – csak az ő jóvoltából kerülhettek egyáltalán kapcsolatba ezzel a kivételes képességű állattal. Ha ez a film dokumentumfilm lenne, akkor a főszereplője Overdose, a mellékszereplő pedig Mikóczy Zoltán lenne. A többiek csak statiszták. Ha ez a film dokumentumfilm lenne, akkor megismerhettük volna Mikóczy emberfeletti küzdelmét és kivételes elkötelezettségét nemzete iránt. Overdose története érdemes egy valódi dokumentumfilmre. Reméljük, egyszer az is elkészül.

 Két szélsőséges megnyilvánulást ismerünk az ügyben, s mi mind a kettőtől távol tartjuk magunkat

Olyan hírek kerülnek ki külföldre, melyek hazugságon alapulnak, s felnagyítják a problémákat (9.oldal)

A kormány kiemelt céljának tartja a romák helyzetének javítását és kultúrájuk megismertetését. A kabinet 2011 decembere, a felzárkózási stratégia elfogadása óta azon dolgozik, hogy hosszú távon tartós megoldás születhessen a szegénységre és a társadalmi konfliktushelyzetekre. Dr. Kovács Zoltán társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár elmondta: nem magasabb idehaza a diszkriminatív alapú támadások száma, mint Németországban, Franciaországban vagy éppen Svédországban. Ennek ellenére olyan hírek kerülnek ki külföldre, melyek hazugságon alapulnak, s felnagyítják a magyarországi problémákat.

 A mai társadalom nem kedvez a hagyományos művészetnek

Szinte kinézték azokat az egyetemről, akik nem figurálisan alkottak (10.oldal)

Horváth Krisztián festőművész: Hagyományos művészetre, különösen olyanra, amely nem csak technikailag az, érthető módon semmi szüksége. Önmaga – nyilvánvalóan nem transzcendens – céljaira megvan a maga sajátos apparátusa, az, amit „médiaiparnak” neveznek, és amelynek legbefolyásosabb „céhe” Hollywoodban székel. Az a kijelentés megállja a helyét, hogy a Sensaria kötődik a hagyományos művészethez, de többé-kevésbé mindenki tisztában van azzal, hogy anakronizmus ez a kapcsolat a jelenlegi társadalomban. Céhek már nincsenek, s olyan mesterek is alig vannak, akik az anyagi javakat alakítják a szellemi doktrínák alapján lelki közvetítő formákba.

 Bízom a magyarság összefogásában

Nagyszombat megyében sem a jobboldal, sem a Smer nem tud nélkülünk kormányozni (12.oldal)

A megyei elnökválasztáson a második körbe jutott Berényi József, a Magyar Közösség Pártjának elnöke a kimondottan szlovák választási körzetekben kevés szavazatot kapott, míg Nagy József, a Most-Híd vegyespárt jelöltje jóval többet. Ezt a hátrányt azonban a Galántai és Dunaszerdahelyi járásokban Berényi választóinak sikerült megfordítaniuk. A második fordulót november 23-án tartják Szlovákia öt megyéjében.

Berényi József: Azt azért nem árt tudatosítani, hogy az MKP már nyert. Azzal, hogy bekerültem a második fordulóba, azzal, hogy 11 fős a megyei frakciónk, nem lehet már megkerülni bennünket, hiszen nagyot nőtt ezzel a párt tekintélye is. Ellenfeleim többször hangsúlyozták, hogy nem nagy szavazati különbséggel kerültem be a második fordulóba, s egy pártelnöknek sokkal többet kéne elérnie. Erre az a válaszom, hogy a Galántai és Dunaszerdahelyi járásokban közel 2000 szavazattal kaptam többet, így tudtam megelőzni megyei összesítésben Nagy Józsefet. Ehhez az is kellett, hogy a két magyarok által lakott járásban az átlag felett volt a részvétel.

 

Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál!

Vagy fizessen rá elő!

info@magyarforum.hu

telefonszám: +36-30-7545-017