vissza a főoldalra

 

 

 2013.11.22. 

Az újabb kísérlet – Kezdődik a Sukoró-per

Ronald Lauder, a New York-i központú Zsidó Világkongresszus elnöke benyújtotta elmaradt haszon igényét. Az igény lényege, hogy a Gyurcsánnyal egyszer már lebeszélt, majd a kormányváltás után meghiúsult szerzés most mégis profitálhat. Sőt tulajdonképpen az sem zárható ki, hogy ez az üzlet eleve a bukásra játszott. Hogyan is értjük ezt?

Joav Blum, Lauder úr samesza megveszi az albertirsai és pilisi csalitosokat, amit becserélnek a Velencei tó partján lévő ingatlanra. Az állítólagos beruházás, a kaszinóbiznisz volt a jogalap a teljesen indokolhatatlan cserére. Jön a befektető – természetesen egy ellenőrizhetetlen ciprusi cég – és majd befektet hatalmas milliárdokat, ezért aztán oda kell adni a területet. Csakhogy a kaszinóváros üzleti alapjai korántsem olyan biztosak, mint ahogy az be volt állítva. Ellenben a beruházás meghiúsulása felvetheti az elmaradt haszon igényt. Ha esetleg nem az állam miatt marad el a gigantikus építkezés, akkor megmarad a Velencei-tó part bagóért. Sag Schon!

Nagyon nehéz elképzelni, hogy Lauder úr, aki maga is nagyszerűen ért a szerzéshez, különben belemenne egy ilyen nyilvánvaló fiaskóba. Nagyon nehéz elképzelni, hogy ismerve a magyar politikai helyzetet komolyan bízott abban, hogy zökkenőmentesen beépítheti a Velencei-tó partját.

Ellenben alaposan átgondolta, hogy a Magyarország és Ciprus között megkötött hatályos nemzetközi beruházásvédelmi egyezmény alapján washingtoni választott bíróság hivatott ítélkezni. És ez bizony Lauder úrnak jó. Mondhatni hazai terep.

Lauder úr cége, a Vigotop tehát most 100 milliárd, nem tévedés 100 milliárd forintra pereli a Magyar államot.

Elindult a lehúzás második felvonása Gyurcsány Ferenc, Bajnai Gordon, Oszkó Péter, Tátrai Miklós, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV) egykori vezérigazgatója és Császy Zsolt az MNV értékesítési igazgatója részvételével.

A holokauszt alapú kártérítések kora lassan lejár, ideje volt más után nézni. Az említett tanúk kiválóan segíthetik az ügyet. Ögyes.

 

Csorja Gergely