vissza a főoldalra

 

 

 2013.11.22. 

A VÉNEK TANÁCSA
Nem vagyunk csalók, csak hülyék

Úgy tesznek, mintha Lendvai Ildikót sajnálnák, hogy öregségére neki kellett a lusta fiatalok helyett végigtrappolni az összes tévét, rádiót, újságot. Ez csak ürügy. Először is Lendvai Ildikó remek állapotban van, nem úgy mint az MSZP. Az élénk hölgynek új a foga, a haja, az arca. Termete slank, ruházata elegáns, pedig látott már néhány tavaszt, akkor is ha néhányat vakon töltött. Gondolom, hogy a szemével lehetett baj, ha nem látta mi folyik kedves pártjában megalakulása óta. Persze van egy másik magyarázat is, a házasságközvetítőben megjelenő egyszeri nő története, aki elmondja magáról, hogy 5 nyelven beszél, zongorázik, táncol és énekel, konyha-művészetét nemzetközi díjjal ismerték el, tavaly szépségversenyt nyert. A közvetítő le van nyűgözve, de mint praktikus ember azért rákérdez: és mondja kiskezitcsókolom, önnek egyetlen hibája sincs? A nő lehajtott fejjel rebegi el, hogy van azért hibája, egy kicsit hazudós. Szerintem itt van a kutya eltemetve.

Lendvai Ildikó pályaíve: 1974 – Magyar Szocialista Munkáspárt (MSZMP), a KISZ Központi Bizottsága, az MTA, hogy végül, mint az MSZMP KB tudományos, közoktatási és kulturális cenzora őrizze az állampárt sérthetetlenségét. Szerepe volt az MSZMP által veszélyesnek titulált alkotások betiltásában, illetve mindazon művek, előadók megjelenésének korlátozásában, akik-amik nem azonosultak teljes mértékben a párt rögeszméivel. A szegedi Tiszatáj irodalmi lap 1986-os betiltásában való közreműködése is öregbíti demokratikus elkötelezettségét. És hitelesíti harcát a jogállamért. Radics elvtársnő és Lendvai elvtársnő levelezésének néhány szép darabja forgalomban van, melyek a Csurka István elleni fellépések, konkrétan betiltásának, rendszerdokumentumai is. Lendvai Ildikót, sokan csak a három T korszakának cenzoraként emlegetik, ő tehát nem az ismeretlenségből bújt elő, hogy az 1980-as évek végére hadrendbe állt országfelszámoló-biztosok egyik, nem jelentéktelen, politikai támasza legyen. Gyalázatos együttműködésük legkártékonyabb időszakát nevezték el rendszerváltásnak, melynek során a liberálbolsevik nómenklatúra tagjai, például Apró Antal rokoni és baráti köre a szemünk előtt használta házi pénztáraként az államkincstárat, elvi szempontként az ELVISZEM, pont aranyjelszavával gyűjtögette magánvagyonát a teljes kommunista ifjúsági szövetség vezetőgárdája.

Most rájöttek, hogy a rendszer, ahol egy víz-gázszerelő is a gazdagok sorát gyarapíthatja stiches. Mészáros Lőrinc víz és gázszerelő két kezével szerzett vagyona zavarja őket, azt akarják visszavenni. Meg a rezsicsökkentés, amely a nehezen élőknek juttat évente néhány tízezer forintot.

Bajnai bejelentette: jövőre már mint miniszterelnök válaszol a sajtó kérdéseire. A szerény pódiumképességű, nem szavahihető Bajnai is letolható az emeszpések torkán? Még meg sem száradt a tinta az MSZP–Együtt megállapodáson, és máris felrúgta azt, ahogy testőre az operatőrt. A sajtószabadság bajnoka verőemberekkel veszi körül magát.

Kilátásba helyezte, hogy hatalomba kerülése nekünk fájni fog.

Azt mondja Lendvai Ildikó, hogy az MSZP hülye. Jó, de ez mire mentség, mikor köztudott, hogy a hülye veszélyesebb, mint a gyilkos, hiszen a gyilkos nem mindig gyilkol. A DK meg a csaló az EGYÜTT PM, meg a balek. Ez igen, ez valóban egy olyan szövetség, amelyre hanyatt-homlok szaladnak majd tömegesen szavazni a választópolgárok. Egy hivatalosnak látszó pártbejegyzési papírt sem voltak képesek időben, leadni, ezért nem indulhattak a Békéscsabai időközi választáson, de az is lehet ám, hogy nem mertek elindulni, féltek, hogy elveri őket a Fidesz megint, mint szódás a lovát.

Jó hogy a vének tanácsának egyik oszlopára, Lendvai Ildikóra bízták a Jókai utcában a szennyes kimosását, milyen jól elintézte az ügyet, meg őket is. Persze mindegy is, mert a ballasztokkal, Bajnaival, Gyurcsánnyal, akár-mit csinálnak, ezekkel együtt többé már nem képesek meggyőzőnek mutatkozni. Bolgár rádióműsora vagy az ATV-ben elengedett egy-egy egymásnak ellentmondó, több sebből vérző nyilatkozat, a logikai bukfencek sora, tovább növeli a hiteltelenségüket.

Mesterházy szeretné a bajai videó ügyét lezárni. Elhiszem. Rendben is lenne, de előbb be kellene vallani, hogy sajnáljuk, hogy csaltunk. Elnézést kérünk. Az összevissza hazudozással csak további öngólokat rúgnak maguknak. Megújulásról beszélnek, miközben a brezsnyevi pangás rothasztó bűze árad mindenből, amire csak ránéznek.

A meglévő nyilvánosság árt nekik a legtöbbet, én mindig őszintén megdöbbenek, mert nem értem mit akarnak elérni Bolgárral, Mészárossal, Avar Jánossal, Németh Péterrel, Bánóval, Ágh Attilával, Konrád Györggyel, Farkasházyval, Heller Ágnessel, Havas Henrikkel, Váradi Júliával, Rangos Katalinnal, Gerő Andrással, Lovas Zoltánnal, Gréczy Zsolttal, vagy a lombrózó fejű Szigetvári Viktorral? (Bocs, ha valakit kihagytam.) Ezzel az óriási sajtónyilvánossággal, ami megvan nekik, bármit is hazudozzanak a kiszorítottságukról, képesek többet ártani maguknak, mint a kormánypártoknak.

Puch László arra kérte Gyurcsányt annak idején, ne ártson tovább az MSZP-nek. Mesterházy Attila Gyurcsány kiszorításával pontot tehetne a párt lejtmenetéről szóló fejezet végére, de már el van bizonytalanítva. Jelen pillanatban az látszik, hogy a bajai mélyütéstől tántorog az MSZP. Mesterházy nyakában az ország leghiteltelenebb embere, Bajnai. Lendvai Ildikó szerint Gyurcsány a szobában. Az hagyján, hogy bent van, de még na-gyokat ereget is az orruk alá. A Lendvai Ildikót látszólag korholók, tulajdonképpen azon agyalnak, hogy lehetne Mesterházyt megbuktatni. Azt mondják, megválasztása óta fokról fokra centralizálta a belső erőteret, ergó mindenért ő a felelős. Még egy kicsit gyámkodnak felette, ráveszik egy-két ilyen durva, hazaáruló lépésre, mint Magyarország feljelentése, s ha emiatt csökken népszerűsége, magára vessen.

 

czyla