vissza a főoldalra

 

 

 2013.11.29. 

Van pofájuk

Ha nem a mi bőrünkre menne a játék, nevethetnénk is rajta, ahogy a cirkuszi porondra illő figurák vagdossák egymás képébe a tortát, de ezek itt a hatalomba készülődnek. Meghirdetik a nagy összefogást, majd szénné alázzák az összefogás élemberét a színpadról, plusz baráti tüzet nyitnak ellene a nézőtérről. Határidőt jelölnek ki maguknak az összefogásra, s mikor az elérkezik egy újabb határidőt szabnak maguknak, amit megint nem tartanak be. Az embernek az az érzése, hogy csupa félkegyelmű ácsingózik a hatalom után. Egyszer azért kapunk a szívünkhöz, hogy Úristen, ezek irányították az országot, majd meg azért, hogy ugyanezek akarnak visszajönni?

A liberálbolsevikoknak nem hogy első vonala, de másod- és harmadvonala sincsen. Kirobbanthatatlan, belül marakodó fejlődésre megújulásra képtelen rövidlátók gyülekezete. A diktatúrában szocializálódottak egyre mélyebbre süllyednek a hazugság tengerében.

Bajnai még a Gyurcsány-kormány nemzeti fejlesztési minisztereként tudta, bukott miniszterelnökként meg elismerte, hogy a 2002-től 2010-ig terjedő kormányzati tevékenységük megrengette Magyarországot. Egyszerűen csődbe taszította. Először csak tőzsdekrachba aztán minden területre átterjedő pénzügyi válságba kormányozta az országot. A magyar részvények árát a forinttal együtt a padlóra küldte. Mit tett a csőd észlelésekor? Kiszaladt internacionalista barátaihoz, akik azonnali kölcsön ígéretet tettek, a visszafizetés gyilkos feltételeiről a kormány természetesen hallgatott.

Az ajnározott külföldi befektetők, kiknek kegyeiért mindenünket oda kellene adnunk, zokszó nélkül kivontak néhány 1000 milliárd forintot Magyarországról, mert internacionalista barátság ide vagy oda, ha a saját dohányukról van szó, nem érdekli őket a duma, menekülnek a süllyedő hajóról. Nyomathatta a Gyurcsány–Bajnai-kormány a magyar állampapírokat, a kutyának sem kellettek. Semmilyen áron. A Nemzetközi Valutaalap persze azonnal a segítségére sietett, hát hogyne tette volna, mikor minden kormányígéret amely a magyar lakosság megsarcolásáról szólt, zene volt füleiknek. Bérstop, mondta Bajnai. Nyugdíjbefagyasztás, 13. havi bér elvétele, a teljes szociális támogatási rendszer törlése.

Bravó lapogatta Gordon hátát Strauss-Kahn. Mit törődtek ők az országgal? A liberálbolsevik kormányt mentették. Mert megérte nekik.

Most éppen azok okoskodnak akik nem voltak képesek érvényes költségvetéssel előállni. Nyakra fa..ra módosítgatták, ahogy a trágár pesti szlengben mondják. És hazudtak, ahogy a csövön kifért. 3%-os gazdasági növekedést, a keresetek vásárlóerejének növekedését. Jön a fellendülés, jön a növekedés, az ipari termelés, az exporttal együtt emelkedik majd az életszínvonal és egyáltalán a költségvetési megszorítások ideje lezárult. Tulajdonképpen ők az előtt tették hidegre az országot, mielőtt elindult az Egyesült Államokból a jelzálogpiaci válság. Azután mikor a Lehman- testvérek bankháza csődöt mondott, ezek a tökfejek még akkor is a régi nótát fújták: Magyarországot nem fogja érinteni ez a válság, mert bankrendszere erős, és a pénzintézetek nem vásároltak ezekből az elértéktelenedett értékpapírokból. Abból látszik végtelen ostobaságuk, hogy még ekkor sem láttak, s főképp nem tettek semmit.

Cselekvés helyett szánalmas vergődésre futotta tőlük. Bajnai dicstelen távozásakor elmondta, már idéztem is egyszer: Fölépítettünk egy hosszú távú pályát, amin elindítottuk a vonatunkat, ám egyszer csak kiderült, hogy a sín a semmibe vezet. Az országnak ezt azonban elfelejtették bejelenteni.Ők ilyen szakemberek. Sikerpropagandát folytattak. A most is Bajnaiékat pénzelő Soros György, a spekuláns, betámadta az OTP-t. Bajnaiék azonban még ekkor sem gondoltak semmit. Illetve azért valamit mégiscsak, álnok módon támogatást akartak ráerőszakolni az OTP-re. Csányi azonban okos ember, visszaüzent, köszöni, nem kér belőle. Valószínűleg ő sem hisz a görögnek, ha ajándékot hoz, akkor pláne. Ekkor már a GDP 100%-át nyaldosta az összállamadósság, mégis a lakosság devizában való további eladósodásához öntötték a reklámspotokat, amelyek arról szóltak, hülye, aki nem vesz fel ilyen olcsó kölcsönt. Mekkora cirkuszt csináltak az ún. nyugdíjpénztárak megszűnéséből. Ezek a pénztárak tulajdonképpen már Bajnaiék alatt csődbe mentek, az ún. nyugdíjalapokba befektetők futhattak a pénzük után. A liberálbolsevik és sajtóhiénáik lelkiismeretére jellemző a magánnyugdíjpénztárak melletti kampányolás. Pedig, ha nem jön az Orbán kormány, nyugdíjuk sem lenne millióknak. Ezek a csirkefogók elintéznék a globális világ gazdasági válságával. Oszt jónapot! Meg a strukturális bajainkkal, márminthogy elmaradtunk, de csak a nép nem futotta be a lehetséges fejlődési pályáját. A Gyurcsány–Apró-klán, a Bajnai klán, az Oszkó, Békesi, Kóka, Veres, Szilvásy stb., ők bezzeg nem maradtak le, ők bezzeg befutottak minden lehetséges pályát, ahol a célpont a köz tulajdona volt. Szemük se rebbent, loptak mindent, ami sűrűbb a levegőnél. És közben kinyilatkoztattak, például Bajnai: Az állami újraelosztás címzettjeinek is be kellene látniuk, hogy a mai újraelosztási rendszereket hosszú távon nem lehet fenntartani, működtetni. Azt kellene megkérdezni Bajnaitól, hogy egy uniós tagország miért is fordult az IMF-hez segítségért? Mire vették föl és mire költötték azt a megmagyarázhatatlanul nagy összeget? Csak nem azért, mert megérte nekik? Személyesen? Nagyon is?

Most ugyanők azt mondják, minden hajléktalannak önálló lakást kell adni. Most senkinek nem kell belátnia semmit. Bajnai pofátlansága, a nép hülyének nézése az eget veri, egyszer azt mondja, ha ő jön, németországi béreket garantál a munkavállalóknak, másszor olyan megszorításokat ígér, ami nagyon fog fájni. Bajnai, komolyan mondom, hülyének néz mindenkit. Azt mondja a közmondás: okos ember a más kárán tanul, én meg azt mondom, hogy az se hülye aki a sajátján, s nekünk magyaroknak volt módunk éppen elég tapasztalatot gyűjteni a Gyurcsány–Bajnai-éra piszkos nyolc éve alatt. Ezért van egy rossz hírem számukra: mi magyarok, hacsak fegyverrel nem jönnek ránk, mielőtt fejest ugranánk megnézzük, van-e víz a medencében.

 

czyla