vissza a főoldalra

 

 

 2013.12.04. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXV. évfolyamának 49. száma!

A tartalomból:

A veszély (címlapon)

Lassan készül a vád. Ahhoz, hogy 2018-ra az Orbán Viktor fémjelezte rendszert egy velejéig korrupt, változtatni képtelen oligarchikus rendszernek lehessen beállítani, lassú, aprólékos építkezés szükséges. Az ellenzék pártjai nem tudtak semmit sem felmutatni Orbán ellen, részben múltjuk, részben tehetségtelenségük miatt. A szocialisták, Bajnaiék vagy pláne Gyurcsány bármiféle akciója, kísérlete a vádirat összeállítására hiteltelen.

 In memoriam Csurka István

Csurka István: Fegyelmink kilátásai (2.oldal)

Előttem a Soros Alapítvány és maga Soros már 1991-ben lelepleződött, amikor mint az akkori kormányzópárt alelnöke felismertem és feltártam kétes céljait, nemzetellenességét a Kossuth Rádió Vasárnapi Újságjában. Mondhatni: vesztemre. A Rádió akkori elnöke, aki paktumos megegyezés alapján került az elnöki székbe, nemzeti gondolkodású reform kommunistaként, hiszen jelen volt a Lakiteleki Sátorban, kitiltott a Rádióból és a szerkesztőt, Győri Bélát is eltávolította később. A szemfelnyitó meghurcolás vaskos oktatás volt: nem lehetett kétségem Soros magyarországi befolyásáról, hatalmáról és a félelemről, amelyet keltett maga körül.

 Az uniós tagállamok közül nálunk a legmagasabb a közösségi közlekedés részaránya

Az utasokat megnyerni a minőséggel és megbízhatósággal lehet (4.oldal)

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ vezetésével, széles körű szakértői megalapozó munka eredményeként elkészült a Nemzeti Közlekedési Stratégia (NKS) tervezete. A dokumentum társadalmi megvitatása 2013. november 19-től egy hónapon át tart. Dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár szerkesztősségünk kérdésére elmondta: A stratégia elfogadásáig el kell döntenünk, hogy az erőforrásokat hogyan, milyen arányban osztjuk fel az esetenként egymással is konfliktusban lévő környezeti és gazdasági, nemzeti és uniós célkitűzések között.

 Az egész bukott baloldalon ma ugyanazok vannak együtt, akik Magyarországot tönkretették

Miskolcnak sokkal rosszabb hírét keltik az ide-oda költöző politikusok, mint amilyen az valójában (5.oldal)

Sebestyén László országgyűlési képviselő, Borsod- Abaúj-Zemplén megye 2-es választókerületének elnöke: A diósgyőri, a vasgyári és az avasi rendőrőrsök és munkatársaik, illetve a városi és megyei rendőrkapitányság és a készenlétiek nagyon sokat tesznek azért, hogy Miskolcról ez a rossz és hazug állítás eltűnjön. Semmivel nem rosszabb a helyzetünk, mint a hasonló nagyságrendű városoknak, pedig megyénkben nagyon sok tennivaló volt 2010 után a foglalkoztatás és a rendőrség megerősítése terén. Nagyon sokan jogcím nélkül költöztek be a városba, és sajnos voltak olyanok is, akik bűnöző életmódra rendezkedtek be. Ezen sokat javítottunk, de biztos vagyok benne, és tudom, hogy van még mit tenni, folytatnunk kell a megkezdett munkát.

 Kaposvár a legolcsóbb városok között

A gazdaságfejlesztés része, hogy nem emeljük 2014-ben a helyi adókat (7.oldal)

Szita Károly, Kaposvár polgármestere: A villany és a gáz árával kapcsolatban az önkormányzat nem tehet semmit, hiszen idegen szolgáltató, az E.ON biztosítja a megye nagy részében az áramot. De a többi közszolgáltatás tekintetében önmagunknak szolgáltatunk, mert Kaposváron önkormányzati tulajdonban vannak a vállalatok. Ezek a cégek nonprofit módon működnek, s most az a feladatuk, hogy a rezsicsökkentés mellett, az elkövetkező években olyan gazdálkodást folytassanak, hogy a lakossági terhek mérsékelt szinten tartásában partnerek legyenek.

 A „Bor Urai” díj kitüntetettje

Az államosításkor 600 jól működő tokaji gazdaságot, birtokot söpört el a politika (8.oldal)

A World Wine Symposiumon másodszor adták át a borvilág Oscarját. Az elismerést idén Szepsy István, tokaj-hegyaljai borász kapta a november 9-én Olaszországban, a Comói-tó partján, a Villa d’Este luxushotelben tartott rendezvényen.

 Csángó angyal szállt a galérianegyedre

Éjfél van a Duna táján, magyaroknak éjszakáján van, aki virrasszon (9.oldal)

Az 1988 óta működő Erdély Művészetéért Alapítvány E azaz Erdély Galériájában a. Falk Miksa u. 8 alatt Kövér László az országgyűlés elnöke nyitotta meg Petrás Mária kiállítását kedden este. A zsúfolásig megtelt kiállítási terem Kulcsár Edit Galériavezető fáradhatatlan szervező munkáját dicséri. Az 1990-es évek legeleje óta működő galéria, feladatának az Erdélyben élő magyarság hagyományos művészeti és kulturális kincseinek megismerését célozta meg.

 A látványelvű festészet mestere

A tájképfestészetnek újra rangja lett a magyar képzőművészetben (10.oldal)

Kovács Lehel festőművész: Nem volt ennyire éles az elkülönülés a diákok között. Mi, hallgatók, toleránsak voltunk egymás munkáival szemben. Viszont néhányan mestereink közül idegenkedve nézték azt a fajta figurativitást, realizmust, amit műveltünk. Egyikük azt mondta, hogy azt az „akadémizmust” akarjuk visszahozni, ami már idegen, érdektelen dolog, s már rég a művészettörténet süllyesztőjében a helye.

 A Szent Kristóf-díj elmélyít hivatásomban (12.oldal)

A túlzott öntudat ártalmas, mert képtelenek vagyunk felismerni Isten sok-sok ajándékát

Balogh Zoltán miniszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője Tokár János atyát, a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium igazgatóját a gyermekek és a hátrányos helyzetű fiatalok érdekében végzett kiemelkedő szakmai tevékenysége elismeréseként november 20-án Szent Kristóf-díjban részesítette.

 Nemzetközi elvárás Szerbia irányában a kisebbségi jogok jelenlegi szintjének megőrzése

Az Európai Bizottság kritizálja a Vajdaság finanszírozásáról szóló törvény meghozatalának késedelmességét (13.oldal)

Varga László, a belgrádi parlament integrációs bizottságának VMSZ-es alelnöke: Sajnos az Európai Bizottság most már többedik alkalommal kiemeli a Vajdaság finanszírozásáról szóló törvény meghozatalának késedelmét, a hatáskörökkel kapcsolatos jogbizonytalanság – melyet az alkotmánybíróság hatásköri törvénnyel kapcsolatos negatív döntése idézett elő – azonban hiányzik a dokumentumból. A kisebbségek jogérvényesítésével kapcsolatban elismerő mondatok is szerepelnek a problémakatalógust tartalmazó észrevételek mellett.

 

Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál!

Vagy fizessen rá elő!

info@magyarforum.hu

+36-30-7545-017