vissza a főoldalra

 

 

 2013.10.04. 

Ránk nem vonatkozna Galilei igazsága?

Talán mégsem mozog? Van úgy, hogy az ember napi foglalatossága mellett, csak úgy háttérként tévézik, rádiózik és közben félszemmel követi az országgyűlés munkáját is, nem mélyül el benne, így konkrét meghatározó tényekkel alátámasztható érvet nem tud magának sem felmutatni, hanem csak egy kellemetlen érzés munkál benne. Mi van? Már megint ezekkel van tele minden? Hogy mennyire unom én azt, hogy Mesterházy meg Bajnai Vadaival vagy nélküle, és ha Gyurcsánnyal nem, akkor mégis miért igen.

Mi ez az elszánt settenkedés? Nem romboltak még eleget? Nem hazudtak még eleget, reggel, éjjel meg este? Unom az állandó szőrszálhasogatásukat, unom, ahogy hazug módon elferdítenek mindent, és azt szajkózzák, sőt a saját hazugságukat máson még számon is kérik.

Jól emlékszem Csurka István figyelmeztetésére: be ne dőljünk a liberálbolsevikok „szakértelmet” mímelő hadának! Mit terjesztettek el ezzel szemben? Csurka a szakértelmet liberálbolsevik trükknek tartja.

Tegyük a szívünkre a kezünket, úgy valljuk be: emlékszünk-e a Horn–Kuncze-kormánytól a Meggyesy–Gyurcsány–Bajnai-kormányig átívelően a hazudozáson, ígérgetésen, csaláson, korrupciós ügyeken, tolvajláson, idegen érdekek kiszolgálásán, hazaáruláson, a határon túli nemzettestvéreink elleni uszításon kívül, legalább egyetlenegy jótéteményükre? Sok embernek feltettem ezt a kérdést, Isten látja lelkem, ideírnám, ha legalább egy mellettük szóló érvet hallottam volna.

Aprókban mi nagyok vagyunk – köpött ki az ablakon a taxis a Szabadság híd torkolatát a múlt előtti hétvégén elzáró szklerotikus tömörülés láttán, és a kérdésemre kérdéssel válaszolt. Inkább azt mondja meg, miért nincs még ez a tróger börtönben? Azt ígérték lesz felelősségre vonás, aztán már ott tartunk, ők vonnának felelősségre minket – méltatlankodik az összevissza keringés közben, hogy valahogy átjussunk Budára.

Terrorjankók – mondta róluk első hatalomba való visszamászásuk évében Domokos Mátyás.

Az ő társadalompolitikai gyakorlatuknak nincs alternatívája – hirdetik ma is sajtóhiénáik. Tudták, merték, tették és összebútoroztak közös szellemi felmenőikkel, akik évtizedeken át, ha kellett habozás nélkül öltek és ölettek ártatlanokat. Nagyfokú és töretlen szociális érzékenységükről hol a családi pótlék, hol a nyugdíj elvételével tettek hol ilyen, hol olyan, akár az élet elvételével is, véres tanúbizonyságot. Mit keresnek ezek még itt, milyen jogon bitorolják a nyilvánosság meghatározó részét? Attól, hogy férfiként festetik a hajukat, stylist öltözteti őket és Ron Werber kommunikációs tréningjein titkos fegyver bevetéséről tanácskoznak, amely a nemzet többsége által 2010-ben megválasztottakat majd 2014-ben megsemmisíteni, szimpatizánsait meghurcolni ígéri, még nem jelentenek alternatívát, nem jelenthetnek, hazudjanak bármit is!

Szemébe néznék annak a négyszáznak, aki ezekre szavazott Baján, és megkérdezném vajon a levantei gátlástalansággal szerzett szavazattöbbségük biztosította regnálásuk valóságáról nem szereztek bőséges tapasztalatot? Ezek a még mindig pöffeszkedők hirdethetnek „igazságszolgáltatást” hatalomba kerülésük esetére? Ezek a cinikus maffiózók csinálnának mindent vissza? Meddig? Egészen a Tanácsköztársaságig? Akasztanának is? Vagy megelégednének Recsk újranyitásával, ahogy az MSZP–SZDSZ Vastagh Pálja kilátásba helyezte?

 

czyla