vissza a főoldalra

 

 

 2013.10.16. 

Megjelent a Magyar Fórum XXV. évfolyamának 42. száma!

A tartalomból:

A FÜGGETLENSÉG ÜNNEPE ELŐTT (címlapon)

Csorja Gergely: A magyar függetlenség kérdése létkérdés. A magyarság története a függetlenség, az önállóság felé igyekvés története. A magyarság csak akkor élt teljes életet, akkor volt sikeres, akkor tudott a Kárpát-medence meghatározó hatalmaként kultúrát, gazdaságot, haderőt létrehozni, amikor önálló volt. Amikor függetleníteni tudta magát a hatalmas, Európát meghatározó germán, szláv vagy éppen török birodalmak befolyása alól.

 IN MEMORIAM CSURKA ISTVÁN

Csurka István: Modern szüreti ima (2.oldal)

Ki ez az asszony?

Évek óta a hátam mögött áll, és követ útjaimon. Görcsösen erőlködöm néha, hogy magam elé képzeljem, mint a többi nőt, vagy legalábbis magam mellé, mint a lányokat, de nem hagyja. Reggel rakott és estére megszelídült búboskemence melege bizonyosság. Ez a nő vesz körül engem, mint mást a bunda, ebben az oltalmazó köráramlásban merészelek hideg, zimankós időben is szélesre kitárt Petőfi-gallért a nyakamra álmodni. Ez az asszony bizonyosan idősebb nálam, mert ifjú vagyok előtte, ifjú, merész, lázadó és sérthetetlen.

Ki ez az asszony?

Az egész lénye dióbarna. A tekintete, amit a tarkómon érzek, súlytalan. A tekintete maga a megbocsátás. Megsemmisülök és feltámadok ebben a megbocsátásban. Bús, rideg, dacos, irányíthatatlan férfiéletem ez a megbocsátás irányítja. Elkötelez és az örök hűség sóhajos vágyával tölti meg a szívemet. Hű én már csak hozzá lehetek.

 Videó? Játék? (3.oldal)

A bajai időközi választást megnyerte már egyszer Kovács Csaba a Fidesz jelöltje, de a liberálbolsevikok útja a bíróságokhoz kifürkészhetetlen, így azután ismétlést ítéltek. Másodszor is Kovács Csaba nyert. Zsigó Róbert országgyűlési képviselő, polgármester, foglalkozására nézve cukrász, jelöltje biztonsági őr. Ez persze nem tetszik a liberálbolsiknak. Kétkezi magyar emberek. Háromgyermekes család, otthon a gyerekeit nevelő feleség, édesanya, átlagon felüli szorgalom, a nemzet, a család iránti mély elkötelezettség, normális életvitel. Semmilyen deviancia, semmi megkülönböztetésre méltó az életvitelben? Hogy jönnek ezek ahhoz, hogy nyerjenek? Nem megfélemlíthetők, állnak a lábukon, magabiztosak. Amikor megvádolták őket, elhatározták rögzítik, hol mi történik. Gondolták erre van példának okáért a videokamera. Hogy ne legyen vita. Hogy ne lehessen utólag össze-vissza hazudozni, mint azt az ellenfeleik korábban tették. Ez aztán kiverte a biztosítékot! Hogy merik követni a liberálbolsi összefogás jelöltjét, aki annyira becsületes, mondja Bajnai, hiszen mindössze 52 kiló . Mi köze van a testsúlynak a becsülethez?

 Teljesítményközpontú közigazgatást kell kiépíteni

Kiszámítható, tervezhető és vonzó életpályát biztosítunk a kormánytisztviselőknek (4.oldal)

Dr. Biró Marcell, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium közigazgatási államtitkára: 2010-ben a kormány döntött a magyar közigazgatás megújításáról. Tette ez azért, mert az általános tapasztalat szerint a mélypontra zuhant a lakosság bizalma a közigazgatási szervek iránt. A szocialista–szabaddemokrata kormányok idején az állampolgárok úgy ítélték meg, hogy az a jó nekik, ha semmilyen kapcsolatba nem kerülnek a különböző állami szervekkel, mert ott lassan megy a munka, és a tisztviselők nyűgnek érzik azt, ha valamit el kell intézniük. Ezért döntöttük a megújítás mellett, aminek voltak, s vannak közigazgatás szervezeti, eljárásjogi, személyzeti vonatkozásai. Szervezeti szinten szakítottunk azzal az alkotmányellenes helyzettel, hogy nem működtek megyei szintű közigazgatási hivatalok.

 Míg a szocialisták elvették a 13. havi nyugdíjat, addig mi emeltük a nyugdíjak reálértékét (5.oldal)

Dr. Vas Imre országgyűlési képviselő: A jelenlegi kormány nem hagyja büntetlenül az idősek sérelmére elkövetett bűncselekményeket sem. A júliusban életbe lépett új Büntető Törvénykönyv minősített esetté tette az idősek sérelmére elkövetett rablást, fizikai bántalmazást, kifosztást, sikkasztást és csalást. A Segítő kezek országos mintaprogram a 80. életévüket betöltött idős embereknek nyújt segítséget önálló életvitelük megőrzéséhez, életkorukból, mentális és egészségi állapotukból eredő problémáik megoldásához. Az idősek világnapja alkalmából mind Ferencváros, mind Józsefváros megkapta az Idősbarát Önkormányzat Díjat. A két önkormányzat így helyi szinten is elérte, hogy szolgáltatásaikon, programjaikon keresztül az idősek érzik, hasznos tagjai a közösségnek, s hogy képességeiket, készségeiket idő előtt nem veszítik el.

 740 ezer polgáron segített eddig a munkavédelmi akció

A Gyurcsány–Bajnai-kormány szélsőséges gazdaságpolitikája miatt 2002 és 2010 között a munkanélküliség megduplázódott (7.oldal)

Több mint kilenc hónap telt el, mióta a kormány elindította a munkahelyvédelmi akciót. Hoppál Péter, a Fidesz szóvivője elmondta: A Munkahelyvédelmi Akcióterv a gazdasági fellendülést célozza hatékony adópolitikai eszközök alkalmazásával, melyek a munkahelyek megvédésével és újak teremtésével, továbbá az adórendszerben a kiszámíthatóság és az egyszerűség szerepének erősítésével járulnak hozzá a kitűzött célok eléréséhez.

 Támogatjuk a határon túli magyar fiatalok szülőföldön való boldogulását

Az irodahálózat híd a Kárpát-medence kis- és középvállalkozásai között (9.oldal)

Szeptember 2-án került sor a Kárpát Régió Fiatal Vállalkozói Program ünnepélyes megnyitójára a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara székházában. Szatmáry Kristóf a Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára szerkesztőségünk kérdésére elmondta: a sikeresen pályázó fiatalok négy hónapon keresztül korszerű üzleti és technológiai ismeretek elsajátítására kapnak lehetőséget, emellett szakmai képzéseken vesznek részt.

 Csorja Gergely: A felesleges kiadás mítosza (19.oldal)

Ma Magyarországon hajlamosak vagyunk beleveszni látszólag óriási gondjainkba. Mi lesz a devizahitelekkel, ki, hogyan, miért és mennyi pénzt kap? Kit neveznek ki és kit váltanak le? Hogyan jut több pénz a kultúrára, az oktatásra, a szociális juttatásokra, hogyan lehet megakadályozni, hogy az országot csődbe döntő társaság visszatérjen, hogyan lehet több pénzünk? És eközben eszünkbe se jut, eltűnik a szempontok közül, sőt kifejezetten leépítendőnek tűnik az önvédelem képessége. Eszünkbe se jut, hogy mi van, ha megjelenik egy teherautó a ház előtt idegen katonákkal, akik győztesként ugrálnak le, rúgják be az ajtókat és ragadják el jussukat. Az életünket.

 

Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál!

info@magyarforum.hu