vissza a főoldalra

 

 

 2013.10.23. 

Október 24-étől kapható a Magyar Fórum 43. száma!

A tartalomból:

RONGYEMBEREK (címlapon)

A bajai választásra ostobán, tehetségtelenül bepróbált videó mindennél jobban bizonyítja, hogy a csalás, a megtévesztés, a manipulálás és mindenek előtt a hazudozás ennek a sajátos politikai formációnak olyan alapelve, melytől lehetetlen megszabadulnia. Hiába kerül oda akár némileg tisztességes ember – ha kerül – a párt szelleme átformálja, megalkuvóvá, számítóvá és gátlástalanná teszi. A Magyar Szocialista Párttal nem lehet kiegyezni.

 In memoriam Csurka István

Csurka István: Ötvenhatos exlex (2.oldal)

2009-et írunk, és a forradalom kitörésének 53. évfordulójára előállt ugyanaz a helyzet, mint 1956. november negyedike után, amikor a törvényes kormány a jugoszláv követségre menekülve, már nem volt tényleges kormány, a Kádár-féle szolnoki hazaárulók pedig még nem mertek a szovjet csapatok védelme alól kilépni. A szovjet csapatok már bevonultak és tank-túlerejükkel szétverték a forradalmat, rommá lőtték Budapestet és minden nagyvárost megszálltak, Szolnokon már megalakult, pontosabban már be volt jelentve a Munkás-Paraszt kormány, Kádár, Apró, Dögei, de odújából még napokig nem mert kimozdulni. Még a helyi forradalmi bizottságok és a munkástanácsok tárgyaltak a szovjet tisztekkel, s csak jó néhány nap múlva gyűlt össze annyi karhatalmista, elmenekült ávós, katonai parancsnok, akikkel meg lehetett kezdeni az államhatalom kézbevételét.

 Jövőre szobrot állítunk Csurka István emlékére

Medveczky Ádámmal a Józsefvárosi Galériában (3.oldal)

„Isten nem személyválogató, mindenkinek segít, aki hisz benne.” Medveczky Ádám e gondolat jegyében kezdte mondanivalóját. Először a szomszédos kerületben, a Ferencvárosban töltött gyermekkorát idézte fel. Örömmel mesélt a Boráros térről és környékéről, ahol első otthona volt, amelyben három testvérével és édesanyjukkal lakott. Visszaemlékezése szomorúságra adott okot, amikor málenkij robotra elhurcolt édesapjáról beszélt. Jóhiszeműen, önként jelentkezett, mert lisztet és cukrot ígértek fizetésképpen, de ehelyett elhurcolták és soha többé nem látták.

 A magyar családok akár 100-110 ezer forintot is megspórolhatnak évente

A 2014-es választások valódi tétje az, hogy folytatódik-e a rezsicsökkentés (4.oldal)

A Fidesz–KDNP támogatja a Németh Szilárd képviselő által benyújtott indítványt, amely azt jelenti, hogy november 1-jétől 11,1 százalékkal csökken a villamos energia, a gáz és a távhő ára. Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a Fidesz rezsicsökkentés ellenőrzéséért felelős munkacsoportjának vezetője szerkesztőségünknek elmondta: A DK-nak, az Együtt–PM Szövetségnek és az MSZP-nek, tehát Gyurcsány, Bajnai és Mesterházi csapatának nem a párnagázzal van problémája, hanem a rezsicsökkentéssel.

 Óvodákat, iskolákat, sportcsarnokokat építettünk Érd térségében

Nem tartom szerencsésnek, hogy Diósd belterületén ipari kapacitást létesítsenek (5.oldal)

Az elmúlt három esztendőben lényeges változások történtek Pest megye Érd központú választókerületében. Jelentősen növekedett a csatornázottság, csökkent a földutak aránya, óvodák épültek, iskolákat újítottak föl, új bölcsődét építenek és augusztusban megnyílt az Érdi Városi Sportcsarnok.

Dr. Aradszki András, a Fidesz–KDNP közös országgyűlési képviselője, választókerületi elnök: Nagy sikernek könyvelhető el, hogy Spéth Géza polgármester úrral együttműködve elértük, hogy Diósd városi rangot kapjon. Amikor 2010-ben képviselővé választottak, polgármester úrnak tanácsoltam, hogy pályázzák meg a városi címet, mert az további lendületet ad a település vállalkozóinak, egyesületeinek, s nagy energiákat lehet mozgósítani a helyi fejlesztésekre is. Tehát nem csupán a cím elnyerése motivált bennünket, hanem az is, hogy fokozottabban tudjunk részt venni a források lehívásában, és az állami támogatások is növekednek a városi rang megszerzésével.

 A legfontosabb a kisközösségek hálózatának kiépítése

Hatezer fiatalt szeretnének megszólítani, és közösségekbe kapcsolni (7.oldal)

Országos kisközösség-fejlesztési programot indít a Magyar Cserkészszövetség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. az Európai Unió támogatásával. A kormány támogatja a kezdeményezést, mert egyetért a cserkészszövetség ifjúságnevelő tevékenységével. Langerné Victor Katalin, a Magyarság Háza igazgatója szerkesztőségünknek elmondta: a megfelelően működő ifjúsági kisközösségek képesek hozzájárulni a helyi identitás kialakulásához.

 Bebizonyítjuk, hogy az állam is lehet jó gazda

A szocialisták kormányzásuk idején lenullázták a magyar gazdaságot (9.oldal)

Az elmúlt húsz év alatt az állami vagyon a tizedére csökkent az ésszerűtlen és felelőtlen gazdálkodás következtében. A jelenlegi kabinet ezzel szemben megfordította az irányt: a privatizáció korszakát lezárva az állami vagyon megőrzésére, gyarapítására és hatékony hasznosítására helyezte a hangsúlyt. Szerkesztőségünk vendége Hegmanné Nemes Sára, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára.

 Soós Anna egyetemi docens, a Babes–Bolyai Tudományegyetem oktatási rektorhelyettese, magyar tagozatfelelős: Rangot jelent a Magyar Tagozaton tanulni (12.oldal)

A BBTE Magyar Tagozatán 21 karból 2 teljesen magyar nyelvű, és 15-ön magyar nyelvű képzés is van. Mintegy 500 magyarul oktató szakember vesz részt az oktatásban és több mint 6000 a magyarul tanulók létszáma. 79 alapképzési és 40 magiszteri program, 25 doktori iskola és 28 doktori program végezhető el magyar nyelven. Rektorhelyettes asszonnyal a nagy múltú intézményben beszélgettünk a Magyar Tagozat múltjáról, struktúrájáról.

 Takarodjatok !

Pártpreferenciák másképpen (18.oldal)

Mondják, hogy Gyurcsány szerepléseit, nagyot mondásait, erőszakosságán kívül a félelem is diktálja. Állítólag anyósa kielemeztette már Magyar Györggyel, hogy a Btk., ill. a Ptk. mely paragrafusaiba ütköztek pártelnöki és / vagy miniszterelnöki cselekedetei a vejének, aki a Ma reggelben (hétfőn) meglehetős gyűrötten jelent meg, félremagyarázni a bizonyítványát. Az ő aláírása egy hivatalos dokumentumon, például a pártbeszámolókon, a mérlegen, csak azt bizonyítja, hogy tud írni. Szánalmas volt. Gyurcsány kritikátlan környezeténél Apró Piroska nyilván sokkal jobban látja, hogy akár rosszul is végződhet ez a kudarcsorozat, amely az MSZP teljes bekebelezésének tervével indult.

 Csorja Gergely: Mit ér a kultúra, ha magyar? (19.oldal)

A Bartók Táncegyüttes, hivatalos nevén Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes 55 éve működik. 55 éve az iskolásoktól – sőt ma már óvodások is – a felnőttekig tanulják a magyar paraszti kultúrát. A néptánc ugyanis elsősorban ez. Egy eltűnő kultúra életben tartása, újrateremtése. A Bartók táncegyüttes a néptáncmozgalom egyik megalapítója és Tímár Sándor – Mesti – keze alatt a néptáncoktatás új, ma már világhírű módszerének első műhelye.

 JÖVŐ HÉTEN INDUL CHRUDINÁK ALAJOS ELEMEZŐ CIKK-SOROZATA: A szíriai háború végjátéka.

Lehet, hogy történelmi pillanatoknak lehetünk tanúi, amikor a Fehér Házban ezekben a napokban már nemcsak az amerikai–iráni kiegyezés és Ali Khamenei ajatollah nukleáris technológiája van napirenden, hanem ezzel összefüggésben remélhetőleg az Egyesült Államok szuverén, stratégiai érdekeiről, az elengedhetetlen külpolitikai hangsúlyváltásról és szövetségi kapcsolatainak esetleges felülvizsgálatáról, netán módosításáról is szó eshet.

 ELÉG VOLT! – FELHÍVÁS TILTAKOZÁSRA

Kedves Olvasónk, tájékoztatjuk, hogy digitális petíciót hozunk létre, melyhez – amennyiben egyetért vele – kérjük támogató aláírását. Tiltakozásunk célja, Bajnai Gordon és bandája szponzorainak figyelmét felhívni, hogy vonják meg pénzeszközeiket ezektől az alávaló, a letűnt bolsevik rendszer legrosszabb gyakorlatát kormányprogrammá emelni szándékozóktól.

Kérjük, tiltakozzon aláírásával az erőszak, az arrogancia, a trágár beszédmód, az aljas ösztönöket felélesztő akciók ellen! Petíciónk elérhető honlapunkról: www.magyarforum.hu.

Amennyiben nem rendelkezik internettel, postai úton is hozzájárulhat kezdeményezésünkhöz.

Levelét küldje a Magyar Fórum szerkesztőségének címére: 1464 Budapest, Postafiók 1578..