vissza a főoldalra

 

 

 2013.10.25. 

A függetlenség ünnepe előtt

Október 23-a mindig felszólít az összegzésre. Nemcsak azért, mert ez a rendszer, a 2010-ben valósággá vált rendszer, valóban 1956. október 23-ában gyökerezik, de azért is, mert 57 évvel a forradalom után még mindig a forradalom nagy kérdése lebeg a nemzet felett. Képes-e Magyarország független államként működni?

A magyar függetlenség kérdése létkérdés. A magyarság története a függetlenség, az önállóság felé igyekvés története. A magyarság csak akkor élt teljes életet, akkor volt sikeres, akkor tudott a Kárpát-medence meghatározó hatalmaként kultúrát, gazdaságot, haderőt létrehozni, amikor önálló volt. Amikor függetleníteni tudta magát a hatalmas, Európát meghatározó germán, szláv vagy éppen török birodalmak befolyása alól.

A függetlenség azonban nem elutasítás.

István óta a magyar függetlenség többnyire tiszavirág-életű időszakaiban, a magyar hatalom része volt Európának, része volt annak a keresztény világlátású rendszernek, melyet valójában csak önállóságában tudott erősíteni. Ezt a történelmi tényt a Nyugat hatalmai többnyire figyelmen kívül hagyták és most is figyelmen kívül hagyják.

Orbán felismerte az önálló, szabad Magyarország megteremtésének szükségességét. Az az ellentét, ami látszólag a Nyugat és az Orbán Viktor meghatározta új magyar rendszer között fennáll, a fentiekből következik. Az előző mondatban szereplő látszólag magyarázatra szorul.

A 2010-ben megkezdett új magyar rendszer ugyanis most nem a Nyugattal úgy általában áll szemben, hanem annak egy lényegében Nyugatellenes képződményével. Orbán vihart kavart és erősen torzított, a konzervatív angol lapnak adott interjújában szerepel a fenti jelenséget megvilágító mondat: „a kommunista örökség lépett házasságra a radikális liberalizmussal.” És valóban, az ebből a házasságból származó csoportok tartják elsőszámú érdeküknek az új magyar rendszer megbuktatását. Tévedés ne essék, nem elsősorban Magyarország miatt, hanem bürokratikus hatalmuk fenntartása érdekében. Ugyanis, ha kiderül, hogy az a fene nagy szakértelem, az a kifinomult bürokrácia mellyel Európát ezek a csoportok gúzsba kötötték és tehetetlenségre kárhoztatták nem lecserélhetetlen, ha kiderül, hogy az új magyar rendszer életképes, sőt kiutat mutat az általános válságból, akkor Európa-szerte feltehetik a kérdést: Ha a magyaroknak sikerült ezek nélkül, nekünk miért nem? Ha a magyaroknak nincs szükségük ezekre, nekünk miért van?

Ezek a kérdések sok ezermilliárd euró sorsát döntik el. Ezek a kérdések, ha szétterjednek a társadalomban hatalmas, az amúgy jól működő nyugati gazdaságokat szipolyozó rendszerek végét jelenthetik. Ez számukra megengedhetetlen, ez számukra létkérdés.

Ha így tekintjük, akkor Magyarország és a liberális-kommunista származású élősködők harca létharc. Ha az új magyar rendszer elbukik, azzal Magyarország is elbukik. Azzal a magyarság eltűnik az öregedő Nyugat szervezetéből. A liberális-kommunista származású erők ugyanis a bukás után rendszerünket a Nyugat rákos betegségének fogják minősíteni. A protokoll szerint pedig a rák radikális kezelést igényel. 1956. november 4-e után ezt a kezelést a Vörös Hadseregre és a Kádár Jánosra bízták. Azt még túlélte a magyarság. A mostani, elrendelendő kemoterápiás kezelésbe azonban belepusztul. Lassan, évtizedek alatt, de biztosan.

A magyar függetlenség ma is létkérdés. Mi, magyarok az ünnep alkalmával egyet tehetünk. Kiállásunkkal, jelenlétünkkel erősítjük függetlenségünket. Legyen 2013. október 23-a a magyar megmaradás ünnepe is!

 

csorja