vissza a főoldalra

 

 

 2013.09.13. 

Ismét Jókán táboroztak a fogvatartottak gyermekei

Tizenharmadik alkalommal szervezte meg a Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Börtönmissziója és a nagyölvedi székhelyű Simeon nonprofit szervezet öt napos tábort a fogvatartottak, illetve olyan családok öt és tizenkét éves korú gyermekei számára, akik különböző okok miatt a társadalom perifériájára kerültek. Az augusztus 26. és 30. között megtartott együttlétnek a jókai Betlehem Missziós Központ adott otthont.

 A családias jellegű táborban huszonhárom gyermek - Szőgyénből, Madérétről, Farnadról, Érsekkétyről, Bátorkesziről – élvezhette a szünidő utolsó napjait, akiket az adott község polgármesteri hoztak el autókkal a tábor helyszínére. A tábor ideje alatt a gyermekeknek lehetőségük volt a KOEN alapítvány idei programja alapján megismerkedni Jónás, Zákeus és a gonosz szolga történetével, de Jézus feltámadásával és a Mennyei Jeruzsálemmel is. Lehetőség nyílt Pavel Korbel Svájcban élő festőművész segítségével a rajztehetség fejlesztésére. Volt idő a sportolásra, kézműveskedésre, gyöngyfűzésre, ékszerek készítésére is.

A gyermekek foglalkoztatását és a tábori szolgálatot Balogh Ildikó, a Simeon nonprofit szervezet igazgatója, Antala Éva nagyölvedi lelkipásztor, a Szlovák Börtöntársaság ügyvezető igazgatója és elnökségi tagja, Bohák Ildikó diakónus, egészségügyi nővér, Gál Zoltán grafikus, Szaller Gábor pedagógus, Tóth Zsuzsanna hitoktató önkéntesként végezték. A munkából kivette a részét Kiss Tibor, a helyi gyülekezet lelkipásztora, valamint Andrássy Zsuzsa és Deák Janka, az Emmaus munkatársai.

A Szlovákiai Református Egyház a Közalap egyházépítői keretéből kétezer ötszáz euróval járult hozzá a börtönmissziós feladatok végzéséhez. Ennek egy részéből a szabadságvesztésre ítéltek, illetve a hátrányos helyzetben élők gyermekek táboroztatási költségét fedezték, a fennmaradó részt pedig a családgondozásra fordítják.

 

(ii/Felvidék.ma)