vissza a főoldalra

 

 

 2013.09.13. 

Ellenzéki összefogás

Két hete Bajnai és Mesterházy megállapodott valamiben. Hogy pontosan miben, az tulajdonképpen lényegtelen. A lényeg, hogy létrejött a külföldi szponzor avagy befektető igényeinek megfelelő megállapodás.

Létrejött valamiféle csoport, melybe lehet önteni a pénzt, mely 2014-ben már nem, de 2018-ban megragadhatja a hatalmat. Ez befektetői szempontból fontos. A befektetőnek ugyanis komoly elmaradt haszon igényei vannak, Ott van Sukoró, ott vannak a PPP üzletek, és ott van maga az állam és a benne forgó ezermilliárdok. Ezeket a befektető szeretné magáénak tudni. De ott van egy még nagyobb veszély. Hogy esetleg ez az új magyar rendszer meggyökeresedik, esetleg a bankoknak, a nagy szolgáltatóknak és egyéb pénzszivattyúknak Magyarország végleg beint. Esetleg az Orbán-kormány tartósan is megakadályozhatja a gátlástalan pénzszivattyúk további működését.

Ez a befektető szempontjából megengedhetetlen. Ezért kell az ellenzéket egyesíteni, még akkor is, ha a társaság egy kocsma vezetésére sem alkalmas. Még akkor is, ha az egyesített ellenzék a pénzbehajtók, drogdílerek és kidobók szintjén szocializálódott, ha a rájuk erőltetett megállapodás pofonok, lefejelések és jelentős lökdösődés közben jön létre.

 

csorja