vissza a főoldalra

 

 

 2014.04.04. 

A múltat végképp eltörölni

Az állami szintre emelt bűnözés nem állt messze a munkásmozgalom modern kori történetétől.

A bolsevikok megjelenésével tulajdonképpen a mozgalom lényegi elemévé vált. Az internacionálé hatodik sora, nemcsak azt jelentette, hogy mindent, ami a múltban értéket képviselt – különös tekintettel a középosztályra – el kell pusztítani. Hanem azt a kevéssé hangoztatott tényt is, hogy a bolsevikok, leszármazottaik, utódszervezeteik, külföldi fiókszerveik a múltat rendszeresen, idővel újra és újra eltörölték.

Amikor valaki vagy valami kellemetlenné vált, eltörölték. Akár a saját soraikból is. Így törölték el Rajk Lászlót, majd a Rajk Lászlót eltörlő Kádár Jánost, hogy végül a Kádárt eltörlő Rákosit is eltöröljék. Minden eltörlés után levonták a konzekvenciákat – egy rendes kommunista sohasem következményekről, mindig csak konzekvenciákról beszél – hogy a végén minden maradjon a régiben.

Kádár rendszerének haszonélvezőiből lett a szocialista párt és holdudvara. Ez a holdudvar, valamint a velük kiegyező liberálisnak indult körök egy jelentős része visszatért a gyökerekhez és Joszif Visszarionovics Dzsugasvili, később Sztalin bűnöző hajlamait élték újra. Ez volt maga a szervezett bűnözés. Az áfa-csalástól a védelmi pénzeken keresztül, egészen a kábítószer és drogügyletekig, sőt nemzetközi körözés alatt álló komoly bűnszervezetekig. Emlékezzünk, hogy Szeva bácsi, eredeti nevén Szemjon Judkovics Mogiljevics, az orosz-zsidó származású bűnöző a 90-es évek elejétől élt Budapesten háborítatlanul. Juszt Lászlóval még akkor is kellemes baráti viszonyt tartott fenn, amikor az FBI körözési listáján az élen állt.

Az MSZMP-hez, majd MSZP-hez köthető politikai körök, kiegészülve a Szabad Demokraták Szövetségével az államigazgatást elfoglalva – pontosabban nem átadva – telerakták embereikkel a rendőrséget, a titkosszolgálatokat, az adóhatóságot, az ügyészséget, a bíróságokat és lényegében minden testületet és szervet, ahol pénz volt, vagy ahol a lopást el lehetett tussolni.

Nem járunk messze a valóságtól, ha kijelentjük, hogy a magyar szervezett bűnözés az MSZMP köreiben sarjadt és az SZDSZ–MSZP-pólus holdudvarában terebélyesedett ki.

A Portik- és a Simon-ügy, majd most a koronatanú, Welsz halála, aki maga is aktív része volt ennek a körnek, tulajdonképpen egy újabb eltörlés. Portikot, akit eredetileg Horvátnak hívtak és striciként indult, ezek a körök csak használták. De Simon odadobása már az eltörlés része. Welsz halála pedig szimbolikus is.

Meghal a koronatanú – szinte mindegy, hogy valaki segített, vagy csak magától –, miközben Gyurcsány, Kuncze, Mesterházy és Fodor bejutnak a parlamentbe.

Április 6-ára a soron következő konzekvencia levonásnak igényével készülődnek az 1948-óta jogfolytonos erők, akiket most éppen MSZP–EGYÜTT–DK–PM–MLP összefogásnak neveznek. Levonják a konzekvenciát és minden marad a régiben. Ha hagyjuk!

Ahhoz, hogy ne konzekvenciákat vonjanak le, hanem valóban következmények legyenek, ahhoz a Fidesznek megint győznie kell, méghozzá nagyon. A következmény 2014. április 6-a után nem lehet más, mint hogy ezt a bűnöző bagázst végképp eltöröljük a közéletből. Egyszer, de végleg.

 

Csorja Gergely