vissza a főoldalra

 

 

 2014.04.11. 

Katus Attila a drogok miatt kényszerült futásra

Katus Attila már évekkel ezelőtt kapcsolatba került a drogokkal. És már hamar felismerte azok veszélyeit. Ezért úgy érezte Aerobic világbajnokként kötelessége kiállni a drogok ellen. Persze a sportember soha nem használt drogokat, ezért úgy látta legjobbnak, ha a sport propagálásával hívja fel a figyelmet a drogok veszélyeire.

  „Soha nem szabad elfeledni, hogy minden ember a saját életének kovácsa, és ha valaki a drogba menekül, az olyan, mintha magától a „drogtól” várná a megoldást és elbújna a problémák elől.” – mondta Katus.

 Ebben az évben április 19-én 13. alkalommal rajtol el a Drogmentes Magyarországért Maraton, amelynek Katus Attila már hosszú évek óta védnöke. Az ország futás célja felhívni a fiatalok figyelmét a drogok veszélyeire, és a sportok, művészetek fontosságára.

 „Az élet igazi örömeit a gyerekek csak drogok nélkül tudják megtapasztalni. Gyermekeinkben van a jövő, és kötelességünk tenni a jövőért.”- mondja a humanitárius Németh Gergő, a maratont szervező Magyar Prevenciós Alapítvány vezetője.

 Évről évre egyre több fiatalt próbálnak behálózni a terjesztők. A megkérdezett fogyasztók oknak valami természetes élethelyzet megoldásával kapcsolatos problémát neveznek meg, amiből úgy látnak kivezető utat, ha azt tudatmódosítókkal eltompítják. De a legtöbb válasz végén ott bujkál egy mondat: „Ha tudtam volna....!”

 Ezért a Drogmentes Magyarországért Mozgalom elviszi az igazságot a drogokról: 42 nap alatt, 19 megyén át. Eddig több száz iskola csatlakozott a mozgalomhoz, amelynek során több mint 45 000 gyereket érnek el évente, akik leteszik a Drogmentes Kapitány esküt. Útjuk során több mint 100 000 drogfelvilágosító füzetet osztanak ki.

 A 13. Drogmentes Magyarországért Maraton április 19-én 11 órakor a budapesti Liszt Ferenc térről indul, ahol fellép többek között Oláh Gergő, és Antal Timi is

 

Sz.