vissza a főoldalra

 

 

 2014.04.18. 

Újabb jobbikos rágalom

Jobbik és a baloldali összefogás jelöltjeinek fórumai másról sem szóltak, mint személyem és a kormánypártok porig alázásáról

Riz Gábor, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte meg az egyéni képviselőválasztást Borsod-Abaúj-Zemplén megye ózdi központú választókerületében. Az ellenzék, esetünkben a Jobbik, viszont képtelen volt belenyugodni a vereségébe, és megrágalmazta Ózd város alpolgármesterét.

 Gratulálunk a kimagasló eredményhez! Úgy látszik, megdőlt az a sztereotípia, miszerint Borsod-Abaúj-Zemplén megye a baloldal fellegvára.

 –Köszönöm a gratulációt a kampánycsapatunk, az aktivisták nevében is. Azt viszont ki kell jelentenem, hogy az ózdiak, és a környékbeli településeken élők közül nagyon sokan a valódi baloldali értékeket tudják magukénak. Ezek az értékek: a közösségi szellem, a szolidaritás, a társadalmi igazságosság, a másik problémája iránti érzékenység. Viszont elutasítják azokat a szólamokat, amiket a magukat baloldalinak mondó, de a multikat, a külföldi tőkéseket kiszolgáló liberálisok képviselnek. A választókerületben olyan bányászok és kohászok élnek, akik tisztességesen, becsületesen végzik a munkájukat. Ezt és az összefogásukat mindig is tiszteltem bennük, hiszen én is ide születtem, Ózdra, közéjük. A bányászok közül sokan a keresztény-konzervatív politizálás mellett teszik le a voksukat, és ők azok, akik a helyi Fidesz-KDNP-nek a biztos szavazói.

 A Jobbik szóvivője sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy „Obbágy Csaba, Ózd alpolgármestere (Fidesz-KDNP) csomagokat és pénzt osztogatott cigány szavazóknak". Kaptak-e romák csomagokat a választás napján, és ha igen, akkor mi volt azok tartalma?

 – A Fidesz ózdi szervezetében számos roma aktivista is dolgozik, és ők kaptak ebből a csomagból, ahogy a szavazatszámláló bizottságba delegáltjaink is. Ha kell, még mintát is tudok mutatni, hiszen ott voltam, amikor a csomagokat összeállították. Az élelmiszercsomag tartalma: három szendvics, egy narancs, egy alma, egy üdítőitalt, egy darab csokoládé és egy darab műzli szelet. Azért osztottuk ki ezt a csomagot, hogy kora hajnaltól késő éjszakáig ne éhezzenek az aktivistáink. Obbágy alpolgármester úr – aki iskolaigazgató és önkormányzati képviselő is – pedig keresztény ember és törvénytisztelő, ezért nem engedné meg magának azt, hogy jogszabály ellenes cselekedetet kövessen el. Alpolgármester úr nem is „rangrejtve” osztogatta a csomagot az aktivistáknak és a szavazóköri delegáltjainknak. Hiszen pénzt csak az önkormányzati delegáltak kapnak. Az pedig aljas rágalom, hogy a cigány szavazóknak mi pénzt osztogattunk volna. Obbágy Csaba pedig jelezte számomra, hogy a rendőrséget a helyi jobbikosok kihívták és feljelentették őt.

 Mit gondol, mivel magyarázható ez a lejáratás?

 –A kampányidőszakban a Jobbik és a baloldali összefogás jelöltjeinek fórumai másról sem szóltak, mint a személyem és a kormánypártok porig alázásáról. Ők így akarták megnyerni a választásokat. Mi viszont a lakossági fórumokon azt hangoztattuk, hogy milyen fejlesztések történtek az elmúlt négy esztendőben. Erre egy példa: stabilizálódott az Ózdi Acélművek működése. Sosem illettem rágalmakkal a két ellenzéki pártot. Ezt még a helyi baloldali érzelműek is elismerték. Régi kereskedő ember vagyok, aki a magam portékáját dicsérem és nem a szomszédét szapulom.

 

Medveczky Attila