vissza a főoldalra

 

 

 2014.08.16. 

Idegen zsoldban

Leállítani, elhallgattatni

Bolgár Györgyöt sokáig egy téveszme áldozatának tekintettem, bőbeszédű, fantáziáló meglehetősen hazudós embernek, akinek nem okoz különösebb nehézséget a köpönyegforgatás. Csakhogy megöregedett. Becsontosodott. Hajlékony gerince rögzült. A gazemberségbe. Már nem ura önmagának. Szánalmas, ahogy kappan hangja felcsúszik, mikor kiesik liberális manírral operáló műsorvezetői szerepéből. A féltékenység szinte eszét veszi. Alig tudja palástolni. Sistergő gyűlöletét egy fiatal és energikus ember, a családi életében boldog, kiegyensúlyozott, politikai tehetségét a magyar élet szolgálatába állító államférfira okádja az éter hullámain. Beteges érzésének képtelen gátat szabni. Ha véletlenül becsúszik a rádió műsorába egy-egy nem közéjük tartozó telefonáló, aki a nemzeti kormány fejéről az övétől eltérő véleményen van, Bolgár hangja elvékonyul, selypegése mögül kirecseg a kemény, kíméletlen kommunista, a más véleményét elviselni képtelen erőszakos lény, maga a bolsevik. Mikor már érvet érvvel szembeállítani képtelen, mikor már az általa épített rá visszaomló hazugsághegy majdnem betemeti, hisztérikus lihegés kíséretében kikapcsolja a telefonálót. Ilyen az igazságot elviselni képtelen, a más véleményét egyszerűen az adásból kiiktató műsorvezetőknek köszönhetik az ellenzéki pártok nagy részben a sikertelenségüket. Azzal én itt nem foglalkozom, ha a saját köreiknek is feltűnt, hogy „a Klubrádió (Bolgár a mikrofon mögött), meghamisítja a valóságot, letagadja a tényleges helyzetet”, miért panaszkodnak, miért nem változtatnak rajta? Az ilyen paranoid orientációjú embernek segtíségre van szüksége. Esetleg egy pszichoanalitikuséra. A minap egy, az erős előcenzúrát valahogy kijátszó betelefonáló megkérdezte Bolgárt, tagja volt-e az állampártnak? Bolgár ötölt hatolt, konzekvensen kerülte a választ, de a karakán hallgató nem tágított.

A nyomorult, sarokba szorított patkányként támadó műsorvezető végül kénytelen volt bevallani MSZMP-tagságát, és mikor a New York-i tudósítói tevékenység elnyerésének körülményeit kezdte boncolgatni a hallgató, Bolgár hangja egész megváltozott az idegességtől, megszakította az adást. Kikapcsolta az ellenvéleményt. A demokrácia nagyobb dicsőségére.

Egyébiránt már az is képtelenség, hogy létezik Magyarországon olyan műsor, mely monomániásan egyetlen téma körül forog: hogy lehetne külföldről támogatást szerezni, bármilyen idegen erőt igénybe venni a gyűlölt magyarokkal szemben, s a műsor vezetője attól fél, hogy „az ezernyi bajával elfoglalt Európai Uniónak nem lesz ereje, módszere és eszköze arra, hogy őt (Orbánt, a másodszor is kétharmaddal megválasztott magyar miniszterelnököt) leállítsa és elhallgattassa”.

 Héberül tudók

 A kurucinfón találni egy szívélyes ajánlást, melyet az oldal héberül tudó kedvelőinek szántak. Ugye hogy olyan világban élünk, amelyben minden megtörténhet? Mert bár már régen nem csodálkozom szinte semmin, és eddig meg voltam győződve, hogy Amerika a korlátlan lehetőségek hazája, lehet hogy mostantól Magyarországot veszem előre, módosítok a véleményemen, mert úgy vélem, arra a moslékra ami a kurucinfón fel van tálalva, nem biztos hogy a tengerentúlon találnának fogyasztót. És most itt nem elsősorban a zsidózást emelem ki, mert olyan Amerikában is van. Nem elsősorban a kereszténységet komolyan vállaló kormány pocskondiázásán ütközöm meg, tőlük ennyire telik. Nem az ízléstelen, hazug, személyre szóló rágalmazások durvasága botránkoztat meg, bár abban biztos vagyok, hogy Amerikában ezt nem vihetnék el szárazon, sokkal inkább az, hogy elemzéseim során rádöbbentem: félelmetes a hasonlóság a kurucinfó és az összes többi balliberális, kommunista, tehát Gyurcsány, Bajnai, és a volt ÁVÓ-t, MSZMP-t, SZDSZ-t, MSZP-t kiszolgálók tábora által szerkesztett és fenntartott oldalak között. Mintha ugyanazok írnák, szerkesztenék. És milyen árulkodó a falazás, ami a kurucinfo nyilvánvaló „szellemi” és anyagi hátterének leplezése körül látszik. Most egy zsidó szervezet jár el állítólag betiltásuk érdekében. Zsidók vannak üldözve zsidók által. Úgy tűnik azonban hogy a nyilvánvaló közreműködők kimentése a cél. Hogy megakadályozzák lelepleződésüket.

 MSZP-s mesék

Szombathelyen elraboltak egy csecsemőt. A baloldali összefogás, az Együtt–PM, a DK és az MSZP aktivistája volt a szombathelyi csecsemőrablás elkövetője, aki cigány származású, 31 éves, még a nevét is azonnal elárulták: Pendli Kovács Zoltán. A csecsemő megkerült, de az eset azért szerintem nem ilyen egyszerű. Biztosak lehetünk abban, hogy gyermek utáni vágy hajtotta az elkövetőket? Teljességgel kizárható, hogy a baloldali összefogás embere mégsem magányos elkövető, és valójában gyermekkereskedelem van a háttérben? Czeglédy Csaba az MSZP szombathelyi városi elnöke túl gyorsan dobta el magától a gyermekrablót, mint egy forró krumplit és az indoklása is minimum sántít: „A férfi az Együtt–PM köreiből került ki, maga jelentkezett aktivistának, az Együtt–PM-be is be akart lépni. Tagnak ugyan nem vették fel, de néhány hónapig kampánysegítőként dolgozhatott. Azért tanácsoltam el, mert a férfi többeket átvert, pénzeket akart kölcsön kérni és többször is hazugságon kaptuk”.Nem a rosszmájúság mondatja velem, de nekem feltűnt a gyorsaság, meg az indoklás, hogy azért tiltották ki köreikből, mert „többeket átvert, és többször is hazugságon kapták”. Ha mindenkivel így elbánnának, aki a fenti cselekményeket a köreikben elkövette, akkor hányan maradhatnának az összefogás – az Együtt–PM, a DK, az MSZP, a Liberális Párt – tagjai? A vezetőikről nem beszélve. Gyurcsány, Bajnai, Demszky, Fodor, Tóbiás, Simon, Kunhalmi Ágnes. Na, ne!

Az egyik Gordon alapító társa

 Sajtóértesülések szerint Sipos Pál, a mostanság leleplezett pedofil már az első Orbán-kormány idején a Magyarországon tomboló fasizmusról panaszkodott, nem titkolva zsidó származását, hangsúlyozva hogy a bőröndje mindig be van csomagolva. Sipos Pál ismerői állítják, a tanár végzettségű elkövető megbecsült tagja volt a liberális véleményformálók körének, annyira, hogy a Bajnai Gordon vezette Együtt 2014 alapításában is részt vett. Ez tény, és le sem tagadható, mert Sipos neve ott virít a párt alakulását bejelentő kiáltvány aláírói között.

Sipos Pál évtizedekig érinthetetlen, sérthetetlen volt. A fővárosi elitgimnáziumban és a tévében folytatott szexuális visszaélések azért maradhattak ilyen hosszú ideig titokban, mert egyrészt a Sipost körülvevő közeg elfordította a fejét, másrészt a politikai kapcsolatok is védelmet jelentettek számára – véli az mno.hu. Érdekes, hogy miközben az egész ország mélységesen elítéli, hogy Sipos szexuálisan zaklatta diákjait, badacsonyörsi mikrokörnyezete szokatlan hevességgel védelmezi őt. Az egykori magyartanár szomszédai rendőrrel fenyegetőzve próbálták meg elzavarni a Sipos-háztól a PestiSrácok.hu munkatársait, olvasható az oldalukon.

 

 

A másik Gordon

Mi lehet vele? Jutott eszembe a minap Gordon. Nem ez a libás néven közismert, hanem egy másik. Kb. egy éve hallottam, hogy rendkívüli kuratóriumi ülést hívott össze Gordon Gábor, Az Élet Menete Alapítvány elnöke, és felajánlotta, hogy távozik az alapítvány éléről. Az ok: régi kapcsolatait felhasználva annak idején tanulás és tudás nélkül ajándékba kapta az érettségit.

Az ülésen többek között Heisler András, a Mazsihisz új elnöke, Zoltai Gusztáv, a Mazsihisz ügyvezeto igazgatója, az alapítvány egyik fővédnöke és Szabó György, a Mazsök (Magyarországi Zsidó Örökség Közalapítvány) vezetője, a kuratórium tagjai, valamint a felügyelő bizottság tagjaként Balázsovits Lajos, Gerendás Péter és Hegedűs D. Géza is jelen volt.

A rendezvényen Gordon Gábor elmondta, ajándékba kapta érettségijét, ezt követően pedig bizalmi szavazást kért maga ellen. A jelenlévők elfogadták „bocsánatkérését”, és újra megválasztották az alapítvány vezetőjévé. A megbocsátók közül az egyiket, Balázsovits Lajost, aki foglalkozását tekintve színész, Gyurcsány főpolgármesternek jelölte. És ezt most így, hogy?

 Norvég pénzek

A norvégok pénze minden hohmec ellenére közpénz. A civil alap lényegében a Norvég Finanszírozási Mechanizmus elnevezésű támogatási konstrukció része, feladata kiegészíteni az uniós pénzeket, ezzel elősegíteni a társadalom és a gazdaság közötti összetartás megteremtését az Európai Gazdasági Térségben.

Az adományozó három állam Norvégia, Izland és Liechtenstein nem tagja az EU-nak, s mivel EGT-tagként részesül a belső piac előnyeiből, a megállapodás értelmében hozzájárul az új uniós államok civil szervezeteinek felzárkózásához.

A norvég civil alap pénzének elosztásakor valamiért kiemelt szerep jutott Soros György hálózatának. A Norvég Civil Támogatási Alap magyar kedvezményezettjeiről döntő bizottság egyik legtevékenyebb tagja például az a Nizák Péter, aki egyben az Open Society hálózat magyarországi képviselője. A bírálók, értékelők között foglal helyet a Soros-féle Közép-európai Egyetem kutatója, Krizsán Andrea, valamint a parlamenti LMP-frakcióból még a nagy pártszakadás előtt távozó Kaufer Virág. A Norvég Alapból tavaly július–augusztusban 3,5 millió eurót szórt ki a zsűri, és a teljes összeg harmada Soros-kompatibilis közéleti műhelyeknél landolt. Utóbbiak közül a legtöbb pénzt – 35 millió forintnyi eurót – az Open Society Foundations finanszírozási listáján is szereplő Krétakör Alapítvány kapta a kormányellenes demonstrációszervezésben aktív Humán Platform „országos szervezetfejlesztésére”. Bőven jutott „norvég” forrás a jogvédő lobbinak (Patent, Labrisz Leszbikus Egyesület, Szivárvány Misszió Alapítvány), és a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség pályázatát kifejezetten azért fogadták el a bírálók, hogy női fronton is nyomás alatt lehessen tartani az Orbán-kabinetet. A Roma Sajtóközpont 100 ezer eurós támogatását megint csak azzal magyarázta az egyik döntnök, hogy „kell a választás előtt robbantani valamit a romapolitikában, amit ki lehet vinni Brüsszelbe”. Egyáltalán, a norvég alap létezését, azt a lehetőséget, hogy civil szervezetek számára létezik ez a forrás, a széles nyilvánosság elől elrejtették. Saját maguk között lemutyizták a lóvét. Most pedig az elszámolás idején verik a tamtamot. Természetesen aki a pénz elosztásának és felhasználásának törvényességét szeretné ellenőrizni, az náci, antiszemita, a demokrácia sírásója.

 

czyla