vissza a főoldalra

 

 

 2014.12.19. 

Új magyar színház Marosvásárhelyen

Spectrum Színház néven új magánszínház nyitotta meg kapuit Marosvásárhelyen. A társulat tavaly novemberben alakult, eddig különböző helyszíneken lépett fel. Most már saját épületben várják a közönséget Marosvásárhely belvárosában, ahol csütörtök este tartották az első előadást.

 A színház mögött egy gyógyszergyár áll, amely kibérelte tíz évre a marosvásárhelyi mészárosok céhe által visszakapott főtéri épület földszinti részét. Ott egykor az Ifjúsági mozi működött. Itt többféle módon berendezhető, mintegy száz férőhelyes előadótermet alakítottak ki. A játszóhely felújításával a társulat saját előcsarnokkal, előadóteremmel, technikával és öltözőkkel rendelkezik.

 Szélyes Ferenc Jászai-díjas marosvásárhelyi színművész úgy vélte, az új színház alapítása azért is fontos, mert lehetőséget ad a frissen végzett színészeknek és nyugdíjas művészeknek egyaránt. „Színházat alapítani fantasztikus érzés, negyven évvel a hátam mögött érzem annak minden súlyát, felelősségét” – mondta a színművész.

 Török Viola rendező, a színház művészeti vezetője elmondta: le akarják reagálni szűkebb környezetük igényeit, gondolatvilágát, meg akarják határozni erdélyiségüket, és keresik a helyüket a magyar és az egyetemes színházművészetben.

 

(erdely.m)