vissza a főoldalra

 

 

 2014.12.19. 

Agyagba döngölték McCaint

Daniel Larison a The American Conservative (TAC) vezető publicistája és szerkesztője december 5-én megjelent írásában az agyagba döngölte McCain szenátort, amiért „leneofasiszta diktátorozta” Orbánt.

A TAC jelentős konzervatív kiadványnak számít az Egyesült Államokban. A 2002-ben létrehozott periodika alapítói között találhatjuk Patrick Buchanant, aki három amerikai elnök (Nixon, Ford, és Reagan) vezető tanácsadója volt, valamint a CNN-en önálló műsort vezetett. A TAC-ban neves szerzők írásai jelentek meg az elmúlt években: Samuel P. Huntington, az elmúlt évtizedek legnagyobb hatású szociológusa és politikai elméletgyártója mellett, a többi között John Lukács is publikált a lapban.

Larison írása elítéli John McCain szenátor durva nyilatkozatát Orbán ellen. A szerző szerint Magyarország kormányát ugyan lehet kritizálni néhány autoritárius intézkedése miatt, vagy az illiberális állam felé tett lépésekért, melyekkel pozícióit erősíti, de ezek miatt Orbán semmiképpen sem nevezhető neofasisztának vagy diktátornak. Ez egy demokratikus, szövetséges állam kormányfőjének nevetséges jellemzése – írja a mértékadó konzervatív amerikai lap.

 

Csorja Gergely