vissza a főoldalra

 

 

 2014.12.29. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXVII. évfolyamának 1. (újévi) száma!

A tartalomból:

ÉRTÜNK, MAGYAROKÉRT! (címlapon)

A magyarság több mint egy évezrede a Kelet és a Nyugat határán, a világ nagy civilizációs törésvonalában él. Ez a földrajzi tény hatalmas terheket rakott népünk vállára. A szovjet kommunizmus ránk erőltetett változatát jó húsz éve hagytuk el, hogy újra része legyünk a Nyugat vérkeringésének. A XXI. század második évtizedének félidejében azonban újra világossá vált, hogy a magyarság elsősorban önmagában kell, hogy megállja a helyét. Elsősorban magára kell számítson, önmaga erejéből kell túlélnie, gyarapodnia. Minden más várakozás illúzió. Ezért végre példát kell vennünk a világ sikeres kisnépeiről, meg kell értsük, hogy melyek azok a tulajdonságok és technikák, melyek majdhogynem eltűnő, kiirtásra ítélt, hazájától megfosztott vagy hatalmas erővel támadott népek megerősödéséhez, sikeres érdekérvényesítéshez, újjászületéséhez vezettek. Példát kell vegyünk a finn nép élni akarásából és önszervező erejéből, példát kell vegyünk a zsidóság újjáéledéséből, érdekérvényesítésének kiteljesedéséből, példát kell vegyünk az írek szabadságszeretetéből és kitartásából. Kezdeményezésünk Dunaszerdahelyről, tehát nem a mai Magyarország határain belülről indul. A feloldódás, az önfeladás itt sokkal kézzelfoghatóbb tény, mint az anyaországban, és sokkal világosabban látszik, hogy értünk, magyarokért, csak mi magyarok állhatunk ki. Mikóczy Zoltán

 Csurka István: A HAMIS TÖRTÉNELEM

A külföld beavatkozásáért sírók, fejüket a Soros Alapítvány falába verdesők extraprofitért szeretnék fenntartani a hamis történelmet (2.oldal)

Minden mai küzdelemnek van előzője, mintája, természetesen fenyegetése is. Ez a hálózat 1989-90-91-ben már dolgozott, amikor a nemzeti-népi hatalomátvételt akarta megakadályozni. És akkor is célt ért. Megtörtént az a privatizáció, amelynek folyományaként ma a nagyvállalatok Brüsszelben panaszkodnak. Akkor minden sikerült a hálózatnak, és a magyarságot megverték egy hálózati csatatéren. Sok népi elem elkallódott, megkeseredett. Mindenki emlékszik rá. A támadás akkor sokkal tömegesebb, fedezettebb volt, és a Nyugatimádattal jól meghintett magyar talajon meleg magágyakra talált.

 EGY SIMA, EGY FORDÍTOTT – SZELLEMI LUSTAKÖTÉS (3.oldal)

A magyar nép meglátta – a nemzetellenesek szemében éppen ezért megérett a leváltásra –, hogy ez az SZDSZ horda az ő képviseletére alkalmatlan. A nép döntését ezek természetesen nem fogadták el. Többször kijelentették, külföldről kérnek segítséget. A 2014-es választások ellenőrzésére be is hívtak külföldi megfigyelőket, ez azonban hiábavalónak bizonyult, hiszen az ellenőrként működő külföldi ágensek által is elismerten, 100 %-ig demokratikus választások során maradtak alul a visszatérően idegen hatalom segítségében bízók. Szellemi támasztékuk a marxista, lukácsista, szintén SZDSZ-es Kis János. Tőle származik a rendszerváltás kezdeti idejéből a mondat, mely szerint a nem zsidó „Kádárnak mennie kell”, ezzel szemben soha sem mondta ki, hogy a teljhatalmú Aczélnak mennie kellene. Ez a származási alapon működő kettős mérce kiábrándító. Ám ennek elfogadása már több mint kiábrándító, mint ahogy a Tölgyessy által mellékesen odavetett mondat is: az Egyesült Államok kormánya minden jel szerint szívesebben látna más vezetést az ország élén. Valóban, fegyver van a falóban? Kérdezhetnénk, ha mókás kedvünkben lennénk, ha Magyarország nem lenne műveleti területté nyilvánítva! Nem hiszem el, hogy Tölgyessy sem az SZDSZ-esek között dívó, származási alapon működő sovinizmust, sem az amerikai részről indított támadássorozat felépítettségét és szervezettségét nem észlelte.

 Ne csak beszállítók legyenek a kis-és középvállalkozások

Minél több kedvezményes exportösztönző hitelt szeretnénk biztosítani a kkv-szektornak (4.oldal)

Exportösztönző programot indított a kormány az exportképes árukat és szolgáltatásokat előállító kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) támogatására. Dr. Szabó László külgazdasági és külügyminiszter- helyettes: a magyar munkaerő közel kétharmadát a kkv-k foglalkoztatják, míg az ország exportjának nagy részét a nagyvállalatok adják. Ezen a helyzeten szeretne változtatni a kormány.

 Az olaj ára (4.oldal)

Fontos olajár csökkentő érdek, hogy az oroszok az előbbinél nagyságrendileg nagyobb olajtermeléséből származó bevételeit minimalizálják. Ez része annak a hidegháborúnak, mely az amerikaiak ukrajnai akciója és Ukrajna lángba borulása óta határozza meg az orosz-amerikai viszonyt. Az amerikai forgatókönyv szerint Oroszország térdre kényszerítése gazdasági eszközökkel történne. Egyrészt a befektetései alapok mozgatta dollár százmilliárdok bevetésével hiperinflációt idéznek elő Oroszországban, másrészt az olaj árának mesterségesen alacsonyan tartásával az oroszok legfőbb bevételi forrását próbálják csökkenteni.

 A lakosok tizenkilenc százaléka kerékpározik (5.oldal)

A szennyezett levegőjű nagyvárosokban a gépkocsiforgalom szabályozásával kell elérni az utak zsúfoltságának csökkentését annak érdekében, hogy a biciklisták biztonságosabban közlekedhessenek. Becsey Zsolt közlekedésért felelős helyettes államtitkár: az elkövetkezendő évek nagyszabású fejlesztéseinek eredményeként az autózás helyett a kerékpározást választók aránya nőhet Magyarországon.

 Üzenet Obamától (5.oldal)

Készült egy nagy vihart kiváltó film nemrégiben. Az interjú a címe, és arról szól, hogy két amerikai újságíró interjút kér Kim Dzsong Un észak-koreai vezetőtől. Amikor megkapják az engedélyt, akkor a CIA beszervezi a két zsurnalisztát, és megbízza őket Kim Dzsong Un likvidálásával. A filmet vígjátékként aposztrofálja gyártója, az amerikai Sony Pictures. Tartalma miatt a film bemutatásának terve olyan vihart kavart, amelynek eredményeképpen kölcsönös üzengetésbe kezdett az észak-koreai és az amerikai elnök… Obama a következőt mondta: hibának találná, ha elmaradna a bemutató, hiszen ne egy diktátor mondja meg, hogy mit lehet és mit nem. Vitán felül áll, hogy Barack Obamának igaza van. Nem szabad előfordulnia, hogy egy diktátor akarja megszabni egy másik ország életét, mindenkit hagyni kell a maga útját járni. Mi, magyarok sem vágyunk ennél többre. Különösen, hogy megtapasztalhattuk, milyen az, amikor helyettünk évtizedeken keresztül diktátorok szabják meg az irányvonalat. Obama üzenetét ezért magunkénak érezhetjük, hozzátéve azt az apró kiegészítést, hogy az elnök gondolatai vonatkozzanak mindenkire és egyformán, azaz a diktátorok mellett legyen igaz a demokráciák vezetőire, és az általuk külföldre akkreditált ügyvivőkre is.

 A liberálisok nem a népet képviselik, nekik csak a hatalom kell

Az Egyesült Államok vezetése tudja, hogy Oroszországot képtelenség legyőzni, ezért neki befolyásolható, gyenge, Jelcin-típusú vezető kell (6.oldal)

25 éves a Magyar Munkáspárt. Ebből az alkalomból kerestük föl Dr. Thürmer Gyula pártelnököt, akivel a magyar-amerikai konfliktusról, a kínaiakkal való gazdasági együttműködésről, az USA és az EU kapcsolatiról is beszélgettünk. A Munkáspárt elnöke szerint Amerika a liberálisoknak ítélte Magyarországot, azoknak, akiknek csak a hatalom számít, és nem a szegény emberek sorsa. A tüntetések szervezői nem a tőkés rendszert akarják megváltoztatni, csak egyik tőkés csoportot akarják lecserélni egy másikkal. Látni kell, hogy a nemzetközi politikai színtéren óriási küzdelem vette kezdetét; az Egyesült Államok vezetése úgy gondolja, elég erős, rendelkezik elég technikai háttérrel, hadsereggel, pénzzel ahhoz, hogy a világban biztosítsa egyedüli meghatározó és vezető szerepét. Az USA-t pedig zavarja, ha egy kormány nem úgy táncol, ahogyan ő fütyül.

 A Simon-ügy nemzetbiztonsági szála

Meg kell vizsgálni, hogy a Laborc által vezetett Nemzetbiztonsági Hivatal alkotmányos, törvényes keretek között folyatatta-e le a C típusú nemzetbiztonsági vizsgálatot (8.oldal)

A Simon-ügy 2014 februári kirobbanásakor már egyértelmű volt a nemzetbiztonsági szál. Simon hamis adatokat közölt az átvilágítás során, miáltal okirat-hamisítást követetett el. Németh Szilárd országgyűlési képviselő, a nemzetbiztonsági bizottság alelnöke úgy látja, hogy a központi nyomozó főügyész szerint tisztázható Simon Gábor számlájának ügye, valamint az is, hogy honnan származik a 128 millió forintnyi adómegtérítés. A főügyészségen ezt mindenképpen tisztázzák, de a nyomozás jelenlegi állapotában az ügy állásáról nem adhatnak tájékoztatást.

 Prof. em. Prof.h.c.Dr. Bangó Jenő: Jobb vitatkozva együtt élni, mint gyűlölködve szétválni – Belga szindróma (9.oldal)

Az alkotmány kimondja: „Belgium három közösséget alkot: a Németajkú közösséget, a Flamand közösséget és a Francia közösséget.” A belgiumi németek az autonómiának különböző „szeleteit” kapták meg. Azt is ki kellett nekik harcolniuk, hogy ők rendelkezzenek és ne a vallonok a német műemlékek és a temetők adminisztrációja felett. Ennél sokkal jelentősebb eredmény, amikor megkapták az oktatási autonómiát. Ezáltal tanítóképző főiskolát és több gimnáziumot tartanak fenn. A németek határozzák meg a tantervet, amibe nincs beleszólása a központi parlamentnek. Ez az autonómia nem jelenti azt, hogy a németek ne lennének szolidárisak a belga állammal. Nagyon kevés német szeretné, ha ez az országrész visszakerülne Németországhoz. Ennek több oka is van, az egyik: számtalan belgiumi német vesz részt az ország adminisztrációjában. A másik: a németek nem tartják magukat kisebbségnek, hanem az ország államalkotó elemeinek.

 A Gömöri-műhely létrehozója

A művészetnek, a legkísérletezőbbnek is erkölcsi, morális felelősséggel kell bírnia (10.oldal)

Máger Ágnes festőművész: Ináncson is nagyon szép feladattal bíztak meg. Azt kérték tőlem, hogy olyan képet fessek, melynek tematikája: az egyház a 3. évezred felé. A plébános úr, Szalay József atya azt kérte, hogy a kandidált magyar szenteket is ábrázoljam. Így pl. Apor Vilmost, Mindszenty Józsefet, Salkaházi Sárát. A „várományos” szentek a kép baloldalán helyezkednek el, és II. János Pál vezetésével bebocsátást kérnek Máriától a szentek országába. Jobb oldalon pedig az Árpád-ház szentjeit ábrázoltam. Egy térben megfestett oszlopon, Sarlós Boldogasszony látható. Lábánál az egyik oldalon a mai magyar címer, a másik oldalon az Árpád-ház címere.

 Keresse a Magyar Fórumot december 30-án, kedden az újságárusoknál! De már december 29-én hétfőn 9-11.45 és 14-16 óra között megvásárolhatja kiadóhivatalunkban. Kiadóhivatal: 1092 Budapest, Ráday u. 32. , I. em. 3. Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1575

info@magyarforum.hu

 

A CSURKA ISTVÁN EMLÉKBIZOTTSÁG FELHÍVÁSA

 Kedves Honfitársam!

 Bizalommal teli szívvel és abban a reményben keresem fel, hogy sorskérdéseinkben egyetértünk. Végzetes volna tovább halogatni, ezért ki kell mondanunk: tartozunk megőrizni annak az embernek az emlékét, akinek ma ilyen nagy hitele van a magyarság legjobbjai között. A dolog szellemi voltából következik, hogy az őrzés megszervezése egy értelmiségi csoport feladata. Erre vállalkozott a Csurka István Emlékbizottság, amely elnökévé választott.

Négy-öt magyar összehajol – Csurka István emlékére, ez a jelmondatunk. A mintegy 4000 honfitársunktól kapott támogatásának köszönhetően, ígéretünknek megfelelően, 2012. Karácsonyra kiadtuk a Csurka István Emlékkönyvet. 2013 nyarán pedig felavattuk síremlékét, melyen valóságos láng lobog, soha ki nem alvó. Jelképezve őt, a lámpást, aki világított szerte Magyarországon. Idén tavasszal, Csurka István 80. születésnapján bemutattuk Pató Róza Csurka Istvánt ábrázoló bronzplakettjét, valamint Boros Péter szobortervét.

Szeretnénk felhívni figyelmüket, következő nagy célunkra: a Csurka István tiszteletére emelendő köztéri szoborra. Mindamellett országjáró körutat szervezünk, hogy Csurka István a nemzeti emlékezetben is méltó helyre kerüljön. A fiatalságot is bevonnánk a programokba: a középiskolások számára novellapályázatot hirdetünk. Bár elég erőt érzünk magunkban, a feladat azonban olyan nagy és jelentős pénzeszközöket igényel, hogy saját erőből nem győzzük.

Mint karmesternek engedjék meg, hogy Liszt Ferenc Les preludes című művének mondanivalójával búcsúzzam: az ember élete nem egyéb, mint egy csodálatos előjáték a halhatatlansághoz.

 Budapesten, 2014. telén

 

Barátsággal: Medveczky Ádám a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas karmestere

***

Szíves adományaikat várjuk A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány számlaszámára:

 11712004-20341426

 Kérjük, a megjegyzés rovatban tüntessék fel, hogy „Csurka István Emlékére”.

 A Csurka István Emlékbizottság adománygyűjtése A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány céljaival összhangban történik.

 Az alapítvány adatai: Nyilvántartási szám: 1026;

 Székhely: 2081 Klotildliget, Vörösmarty u. 16.; Célja: A hazai népi-nemzeti, konzervatív irányultságú kultúra és sajtó támogatása. Az Alapítvány képviselőjének neve, elérhetősége: Medveczky Attila; 1092. Budapest, Ráday u. 32.