vissza a főoldalra

 

 

 2014.02.12. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXVI. évfolyamának 7.száma!

A hálás zsidóság (címlapon)

Mialatt Európa-szerte deportálták a zsidóságot, addig a Horthy Miklós vezette Magyarország, míg rendelkezett szabad döntésjoggal, a zsidóság megmaradásának bástyája volt. A függetlenségét elvesztő Magyarország 1944. március 19. után már nem tudta megvédeni állampolgárainak életét. Horthy kormányzó minden tekintélye latba vetésével sem tudta megakadályozni a vidéki zsidóság deportálását, de az esztergomi páncélos hadosztály felvonultatásával megmentette a fővárosi gettóba zártakat a biztos pusztulástól. A magyar kormányzat hozzájárult a nemzetközi szervezetek segélyakcióinak fogadásához, sőt nem hivatalosan lehetővé tette a zsidómentő akciókat, köztük a svéd diplomata, Raoul Wallenberg munkáját is.

 Emberi szó

Sértő és pimasz hangnemben kapja Magyarország a vádakat és hazugságokat, melyben visszatérő motívum: mert nem kértünk bocsánatot! Most Ábrahám úr visszaadta a kitüntetését is, és folyékonyan letagadta a tényeket, pedig nem felejtette ő azt el, hogy Antall Józseftől kezdve, Horn Gyulával folytatva minden kormány és államfő fejet hajtott az áldozatok emléke előtt. Ugyanígy tett a református egyház Ravasz püspök által jegyzett nyilatkozatában, valamint a Katolikus Püspöki Kar és a Magyarországi Egyházak Ökumenikus Tanácsa is Isten színe előtt kért bocsánatot. Az őszinte, szívből jövő bánatra mi volt a válasz? A SZŐRSZÁLHASOGATÁS. Miért csak így, miért nem úgy? És évről évre a nem elég!

 In memoriam Csurka István

Bajnai Gordon, pontosabban Hyppolit az IMF ügyeletes főlakája benyújtotta élete utolsó költségvetését (2.oldal)

Nem kétséges, hogy a hatalmas bankházaknak, a Rothschildoknak már a XIX. században is nagy befolyásuk volt az államokra és a kormányokra, tekintettel arra, hogy hitelezőik és bizalmasaik voltak, és az sem vitás, hogy döntő szerepük volt az első világháború kirobbantásában, majd a létrejött versailles-i békében, a világ felosztásában és ennek következtében a második világháború kitörésében és végződésében. A holokauszt, mint borzalmas haláltörténet a második világháborúban fejlődött ki, a mítoszát pedig a hidegháború korszakában fejlesztették ki, egyidejűleg a bankok világhatalmának megteremtésével.  

Csatorna Matyik és Csatorna Manyik (3.oldal)

„Nem bántam meg, amit tettem. Talán csak azt, hogy lebuktam.” Ez a bolsevik körökben erkölcsi alapállásként elfogadott maffia elv jellemzi a 80-as évek vége óta tulajdonképpen 2010-ig szabadon garázdálkodó kriminális tőkeszerzés gáncsnélküli lovagjait…Meglepő folyamatokról beszélnek, például a bevezetőben említett mondatot, Keleti György a Horn–Kuncze- kormány honvédelmi miniszterének lányától idézik, aki kurvafuttatóként bukott le Olaszországban, amiért jogerősen 1 év 8 hónapi börtönre ítélték. Könyvet írt, melyben korábbi életéről dokumentum értékű információkat oszt meg olvasóival, s ennek alapján meglepő módon a privátkopó címen futó internetes oldal kérdéseket tesz fel Tóbiás Józsefnek, tulajdonképpen arról, igazak-e a könyv állításai, mely szerint csalta világszép feleségét és kábítószer hatása alatt verte a prostituáltakat, akiket Keleti Györgyi hajtott fel neki stb stb. Tóbiás József nem ártatlan, sőt bűnös, mert kibeszélt a klánból. Elismerte, amit mindenki letagadott, hogy valóban azt ordították a sportcsarnokban, hogy „Kötelet!” a célba vett fideszes polgármesternek.

 A választóknak is meg kell erősíteniük, hogy megvédik a rezsicsökkentést

A központi árszabályozás tagállami meghatározása nem adhat alapot a kötelezettségszegési eljárás megindításának (4.oldal)

Országszerte óriási érdeklődéssel zajlanak a rezsifórumok, s közben azt olvashatjuk, hogy a központi árszabályozás fokozatos eltörlését javasolja az Európai Bizottság, és inkább célzott támogatásokat ajánl a rászorulók számára. Dr. Kocsis Máté, országgyűlési képviselő, a Fidesz kommunikációs igazgatója, Józsefváros polgármestere kérdésünkre elmondta: többször támadták meg hazánkat azért, mert a kormány a lakosság érdekeit vette figyelembe, s nem a multik extraprofitját. Az eddigi vitákból a magyar kormány mindig győztesen került ki, s ez most sem lesz másként: kiállunk a magyar érdekek mellett.

 A szocialisták mindig csak adóemelésben tudnak gondolkodni

2010 óta a kormányzati intézkedések fokozatosan adták vissza a turisztikai ágazat szereplőinek hitét és erejét (5.oldal)

Witzmann Mihály, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke, útügyi miniszteri biztos, képviselőjelölt idén a siófoki központú választókerületben indul az országgyűlési választásokon a Fidesz–KDNP színeiben. Alelnök úr elmondta: a legfrissebb adatok szerint pedig már húszezer alá csökkent a nyilvántartott álláskeresők száma Somogyban. Összességében elmondható, hogy az elmúlt évekhez viszonyítva nem volt még ilyen jó a foglalkoztatás helyzete a megyében.

 Erőteljes kampányt tervez a Vajdasági Magyar Szövetség

Ha nem lesz parlamenti képviseletünk, akkor komolyan sérülnek a délvidéki magyar érdekek (7.oldal)

Pásztor István, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnöke: Arra készülünk, hogy a választásokat követően a parlamenti többségnek, optimális esetben a kormánykoalíciónak legyen része a VMSZ. Meggyőződésünk: az elkövetkező négy évben az uniós csatlakozás, az ország közigazgatásának átalakítása ügyében olyan folyamatok indulnak el, és fejeződnek be, melyekre csak akkor leszünk hatással, ha a parlamenti többség része leszünk.

 Segítette a gazdasági növekedést a munkahelyvédelmi akció

A foglalkoztatottak száma 20 éves csúcson van; ma több mint 4 millióan élnek munkából (9.oldal)

2013. februárjában indult el a munkahelyvédelmi akció, melynek fő célja a munkahelyek megőrzése és a gazdasági növekedés volt. Pankucsi Zoltánnal, a Nemzetgazdasági Minisztérium adóügyi helyettes államtitkárával az azóta eltelt egy esztendőt értékeljük, hogy beváltotta-e ez a kezdeményezés a hozzá fűzött reményeket.  

Először járt magyar küldöttség az orosz katonai levéltárban

Az orosz fél nem zárkózott el az elől, hogy az ’56-os anyagokat is vizsgálhassuk (12.oldal)

Oroszországban vizsgálhatják a magyar kutatók a világháborúk magyar vonatkozású eseményeit. Ennek előzménye, hogy először járhatott magyar katonai delegáció az orosz katonai levéltárban. Dr. Töll László ezredes, a Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztály főosztályvezetője elmondta: ez a kutatás szakszerűen és reálisan úgy oldható meg, hogy állandó rezidensünk kint él Moszkvában, akinek munkáját a magyar állam finanszírozza.

 Prohászka Ottokár az értelmiség hitehagyását nevén merte nevezni

Török József–Legeza László: A Váci Püspökség évezrede (15.oldal)

Az elmúlt századforduló táján a magyar közéletben, törvényhozásban, a közvéleményt kizárólagosan alakító liberalizmus és szabadkőművesség uralkodott. A millennium pompája eltakarta ugyan a válságot, de Prohászka Ottokár volt olyan „tapintatlan”, hogy az értelmiség hitehagyását nevén merte nevezni, s megindította az egyetemi ifjúság megnyeréséért vezetett harcot. A katolikus ébredés légkörében gróf Csáky Károly Emmanuel választott curzolai püspök, esztergomi kanonok lett a váci püspök. Amikor átvette az egyházmegyét, annak 120 plébániája volt, ebből tiszta magyar 91, német 1, magyar-német 8, magyar-tót 24, magyar német-tót 9. Mellettük 13 lelkészség működött. A szerzeteseket nem számítva 240 pap tevékenykedett. Az apácák száma megközelítette a 160-at. A székesegyházi káptalan 12 főből állt. A hívek száma 650 ezer körül mozgott. Az új püspök a Váci Központi és Egyházmegyei Oltáregyesületet újjászervezte, a plébániai örökimádást bevezette. Tizennyolc községben alapított új plébániát vagy lelkészséget. A Karolina-iskola alapításával egyszerre emlékezett édesanyjára és segítette a tanügyet.

 Párhuzamok II.

Kelecsényi Csilla és Somogyi Pál kiállítása a FUGA-ban (18.oldal)

Az építészek pincéjében, annak is egyik kiállítótermében oly téres a tér, és oly nagyok a szabad felületek – a Petőfi Sándor utcai „bungallót” (Budapesti Építészeti Központ) a szellem készül belakni –, hogy aki a hosszú, ablakokkal nem szabdalt falakon műveivel meg akarja mutatni magát, az nem vész el a zsúfoltságban. Ezúttal, egy sorozat újabb állomásaként, a textilművész Kelecsényi Csilla és a belsőépítész (formatervező) Somogyi Pál állt a közönség elé. A párkapcsolat – házastársakról van szó – nem biztos, hogy minden esetben munkakapcsolattá is válik. (Szakolczay Lajos írása)

 Csorja Gergely: A 30 fokos Duna (19.oldal)

Mai társadalmunkban az egyik legfontosabb jog, a minősítés joga. Bizonyos felkentek kiváltsága ez a jog, és valami sajátos szociálpszichológiai ok miatt a felkentek köre lassan vagy egyáltalán nem változik. Ezek a felkentek döntik el, hogy ki tehetséges, ki okos, ki jópofa és ki a szakember. A minősítés eredményét a nagyközönség a médián keresztül ismerheti meg. A minősítés sokrétű tevékenysége, a trendek kialakítása nagy feladat, komoly apparátust igényel. Például hosszú évtizedeken keresztül kellett a magyar közönséget gyúrni, mire elfogadták a sok furcsa arcot, a raccsoló bemondókat, a hangnélküli énekeseket, a botlábú táncosokat, az akadozó nyelvezetű írókat és a semmihez sem értő szaktekintélyeket.

 

Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál!

Vagy fizessen rá elő!

info@magyarforum.hu