vissza a főoldalra

 

 

 2014.02.14. 

In memoriam Csurka István

Felvilágosítás

Gyurcsány naponta 220 ezerrel gyarapodik

Ismét a kiszivárogtatás módszerét választotta Gyurcsány a nagy semmi közlésére. Óriási tehetetlenséget és belső bizonytalanságot ismert be ezzel, de van vele hátsó célja is: az időhúzás. Minél tovább kormányon maradni, minél tovább illegni, billegni a színen, minél többet ellopni abból a kicsiből, ami még van, minél több elvtársat benyomni olyan állásokba, ahonnan nehéz kivetni őket és végül, bevallatlanul, végsőkig tagadva, annyira tönkretenni az országot, megroggyasztani a magyarságot, hogy koldusként boruljon a megszállók lába elé. Egy önálló emberekből álló, öntörvényű, családi közösségekben élő, figyelő és gondolkodó rétegekből, egyénekből álló nemzetet nem lehet suttyomban, altatásos módszerrel gyarmatosítani és megszállni. Ezért a még nem teljesen ilyen nemzetet ilyenné kell tenni.

A bejelentett változásokról nem érdemes sokat beszélni, ezek összességükben ravasz kis megszorítások. Az áfaemelés, a jövedéki adó felcsavarása, a gyermektámogatások összevonása a jövedelemmel világos szándék: ide a pénzt. Már kimutatták, hogy a családtámogatások és a személyi jövedelemadó sáveltolásai és adóemelései az alsó középosztályt sújtják elsősorban, amelynek a családjaiban éppen az összevonások által keletkezik nagyobb adóköteles jövedelem és kell többet fizetni. Ezek a legfontosabb gyermeknevelő rétegek. Ezek készülődnek, sajnos egyre gyérebben gyermeknevelésre. Itt élnek a fiatalabb szülőképes korú nők, körükből kerülhetne ki holnap a nemzeti vezetőréteg. Most nyúzópadra kerülnek. A születésszám körükben csökkenni fog. A kivándorlás és a szétesés is. A megszállásnak ők vannak útjában leginkább. Mert ők a puszta létezésükkel, a mindennapi munkájukkal, szerény helytállásukkal, a családi élethez való ragaszkodásukkal állnak ellen a megszállásnak és a gyarmatosításnak. Hagyományokhoz, értékekhez és a családhoz való ragaszkodás a legerősebb ellenállás akkor, amikor egy néptől el akarják rabolni a kultúráját és ki akarják szorítani a saját életteréből. Minden előzőnek és ennek az úgynevezett reformnak is ez a be nem vallott célja.

Egy pillanatig sem szabad elhinni, hogy itt valaminek az a célja, amit mondanak. A reform itt zsugorítás és a zsugorítás előkészítés a megszállásra. Megfosztás az ellenállás eszközeitől. A folytonos pofázásnak a gazdaság rendbetételéről nem a gazdaság rendbetétele a célja, hanem az átjátszás. Minden tétel legyen olcsóbb az új földesúr számára. Óriásit téved, aki elhiszi gazdasági szólamaikat. Gyurcsány naponta kétszázhúszezer forinttal gyarapodik. A kormány meg akarja állítani a vérkeringést, az IMF és azon keresztül a nemzetközi zsidóság parancsa ez. Ez a reform. Az útban a vékony emberi termőréteg van, az említett alsó középosztály. Ez még úgy-ahogy rügyezik. Ezekre a rügyekre irányítják a kormány metszőollós mancsát. Mindent, ami még él, kiirtani. Ennek a célnak elfödésére kell a reform-duma, az időhúzás, a népbutítás és a történelmi öntudattól való megfosztás. Kell természetesen a magas adó is, kell minden fillérünk, kell a kamatszedés, de mindenekelőtt a zűrzavar kell. A tompa agy kell elsősorban. A világot nem értő, az összefüggéseket még csak nem is sejtő ember kell, a közönybe fulladt lélek kell, amely már kísérletet sem tesz a megértésre és a szolidaritásra, az ellenállásra, s a megmaradásra való felhívásokat háborgatásként utasítja vissza.

A felvilágosítás kötelezettségét emelem ki. Szembe kell néznünk azzal a ténynyel, hogy társadalmunk nagy része majdnem teljesen értetlenül áll a megszállás tényével szemben. A mélyben élő rétegek, amelyek persze szavaznak és választanak, ha akarnak, ha arról is le nem beszélik őket, s amelyek a kocsmai zsidózástól, cigányozástól ugyanúgy nem fordulnak el, mint a trágárság egyéb válfajaitól semmit sem értenek a megmaradás problémájából, a megszállásból, a kultúravesztésből és a nemzeti érzés, az összetartozás nem létező kérdés számukra. Szembe kell néznünk azzal a ténnyel, hogy az évtizedes népbutítás, az egyre modernebb, kimunkáltabb és az egyre körmönfontabb eszközökkel folyó öntudatirtás éppen most ért be, amikor a megszállás mindennapi lakásfoglalási, vezetőhely-elfoglalási és népszámlálási kérdéssé vált. (Népszámlálásivá egyelőre a letagadás értelmében.)

A televízió immár másodjára tesz felbecsülhetetlen szolgálatot a magyarellenes rendszereknek. Először a hatvanas évek legelején mentette meg Kádárékat, amikor elterjedt és az otthon falai közé vitte a kisméretű mozit és – úgymond – a nagyvilágot. Nemzedékeket ültetett sámlira, pamlagra lakásbeli mozgóképet és az egyidejű történést nézni, és közben az ötvenhatos tömeggyilkosok megcsinálhatták a konszolidációjukat és az előző korszakhoz képest egy szinttel alantabb megteremthették a maguk beszűkült, beszűkített világképét. Mert az azt megelőző korszakban a rádió adott ugyan a gondolkodás számára kész fogalmakat, de ez csekélység volt a képernyőn megjelenő valósághoz, a közelről látott nagyvilághoz és a közvetített szürethez képest. Így aztán a Slágerfesztiválokkal együtt ette meg a nagyközönség a Párt és a Szocializmus igazságait és vesztette el fokozatosan a megkülönböztetni tudás és a kételkedés fegyvereit, amelyek a megmaradáshoz feltétlenül szükségesek. A tévézés második hozzájárulása a nemzeti öntudat elsorvasztásához a rendszerváltozás után a kereskedelmi tévék bevezetésével következett be, amikor a képernyőn és mellette más technikai eszközökön keresztül megérkezett otthonunkba Amerika. Azt a most megbukófélben lévő világrendet, amelynek keretében gyarmatosításunk és megszállásunk folyik, pusztán politikai propagandával, erőszakkal, az iskolák szándékos elrontásával nem lehetett volna elfogadtatni. Az anyagiasság, az egyén korlátlan szabadságának, szabadosságának mindennapos dicsőítése, reklámozása is kellett hozzá. A magyarságtudatot a képernyőn irtották ki. A gyarmatosítás tényeit a képernyőn takarják el.

Közhely, hogy a társadalmat a képernyőn tematizálják. Mivel azonban a nemzetköziség hatalma kormányok felett és kormányokon át végső készenlétében a képernyőn jelenik meg, s áttételesen ez még a nemzeti vagy inkább fél-nemzeti képernyőkre is áll, a tematizálás annyira egyoldalú, amiről Göbbels álmodni sem mert. Elérkeztünk a modern tébolynak abba a szakaszába, amikor a konformizmus már úgy kötelező, hogy maga az egyén, a már az anyaméhben konformistává lett ember kéri számon az átlagosba, az elfogadottba való belesimulást a másiktól, aki kilóg a sorból. Az emberek nem néznek jó szemmel arra, aki nem szabványos.

Minél tovább tart ez az állapot, annál a több ember válik konformizmusba zárt kirakatbábúvá, a közösség számára elveszett emberré. Gyarmatosítóink ezért húzzák az időt, ezért tartják fenn Rózsadomb Géniuszát, mert ezalatt is még százezreket verbuválhatnak a tehetetlenség tömegébe. Megállítani az időt – itt most erről szól minden. Minket mint pártot, mint baloldalt és mint liberálist – mondja magában az SZDSZ és az MSZP – már soha nem fognak szeretni, ezért most minden pártból tessék kiábrándulni. Mi már beismertük, hogy loptunk, csaltunk, hazudtunk, most tessék elfogadni, hogy a többi is lop, sőt mint marxista tételt azt is, hogy a párt eleve lop. Eleve csal, eleve hazudik és mindenért felelős, még ha semmiért sem, akkor is. Ez azonban már több mint marxizmus, ez igazi talmudizmus.

Valahogyan el kéne halasztani, vagy talán egyszer s mindenkorra ki kéne küszöbölni a választást, a megsemmisítő szembenézést a tényekkel. Ne menjen el választani senki? Kemény dió. Inkább egy kis rendkívüli állapot, egy kis cigány botrány. Támadjanak, követelőzzenek a cigányok, öljenek is, mint Veszprémben, ha megvan hozzá a titkosszolgálati segítség, aztán majd jöjjenek pogromok. Egy-két zsidót is pofon lehet üttetni és kész a nemzetközi botrány: megáll az idő, mint 1956. november 4-én.

Nem kérdés, hogy ebben az esetben milyen csapatok szállják meg Magyarországot. Az időhúzás, a néplélek puhára főzése pedig azért kell, hogy a megszállók által kinevezett kormányt zokszó nélkül fogadja el.

Szó sincs reformokról, szó sincs kivezető út kereséséről, nem érdekli őket a magyar mezőgazdaság, a magyar áru, a rend, a rendőrség, csak az idő érdekli őket, a gépiessé tett önpusztítás, a züllés hátralévő ideje, a nagy pillanat, amikor a világ bánatos, új helyre vágyó, üldözöttjeit ide, a Nagykunság lankáira és sokvizű tájaira lehet telepíteni. És természetesen Budapestre, amely már idestova másfélszáz éve saját városuknak számít. A tragikus, hogy a Magyar Fórum az egyetlen amely erről a kérdésről beszélni merészel és amely még ebben a körülfalazott, elhallgatott, kirekesztett állapotában is egyedül érzi az idő szorítását. Minden elvesztegetett perc, ami a sivár belenyugvást és a követelőző konformizmust hagyja terjedni, halálos veszedelem.

Már évek óta a kamatfizetésre vesszük fel a kölcsönöket s ez kamatos kamat, uzsora. Földosztás kell, fiatal magyar családoknak a külföldi tőke számára félretett nagybirtok kiosztásával kell családi, gyermeknevelő feltételű létalapot teremteni, s egy egészen másfajta, tévé nélküli, népbutítás nélküli életformát kivívni, amelyben az ember belső kiteljesedése jelenti az élet teljességét.

Pornográfia helyett szerelem kell, internacionalizmus helyett magyarság. És hatalom, magyar kézben.

(Elhangzott 2009. február 12-én)