vissza a főoldalra

 

 

 2014.02.14. 

A szellemvárost építő Kuncze

Valóban az egész a Keresztapára emlékeztet

Állítólag Apró Piroskától ered az a különleges szellemiség, mely szerint a klán tagjait időnként összehívják, hogy megvitassák a politikai családhoz tartozók sorsát.

Piroskának mindig is fontos volt, hogy aki bekerült a nagy családba, azokról gondoskodjon. Ez így volt az általa felügyelt munkahelyeken is, de a magánéletben is. Példának okáéert amikor Gyurcsány előző felesége összeomlott a válás után, akkor betették Baja Ferenc minisztériumába, közvetlenül a miniszter mellé. (Baja akkor környezetvédelmi miniszter volt.)

Gyurcsány, Dobrev Klára előtti feleségéről, (akinek anyja brutális gyilkosság áldozata lett) Debreczeni József írja: Edinát nagyon megdöbbenti a nem várt fordulat (!) és csak nagyon lassan, hosszú évek alatt tudja feldolgozni a válás körül történteket. Khm.

Egy beosztott szerint Apró Piroskáék gátlástalanul manipulálták az embereket. Szívességekkel kenyerezték le őket, majd idővel, ha szükség volt szolgálataikra, akkor benyújtották nekik a számlát: Engem ez az egész a Keresztapára emlékeztetett – vallotta be az egykori beosztott az Apró Piroska életpályáját feldolgozónak. Erre a széles nyilvánosságot kapott történetre hajaz ez a módszer is, ahogyan Bajnait az elmúlt hetek egyikén odarendelték Fischer Iván lakására és közölték vele az ultimátumot: Gyurcsány nem hagyható ki, bármit is mondott korábban vele kapcsolatban bárki. A harmadik hely az övé, akinek nem tetszik: le is út, fel is út. Heller Ágnes, Konrád György, Radnóti Sándor lettek előre tolva mint javaslattevők, de hát nem hiszem, hogy ezek a lepusztult vénemberek találták volna ki most homlok egyenest az ellenkezőjét annak, amit korábban követeltek. (Attila ti tapossatok, Gordon kormányozzon!) Legalábbis nem hinném, hogy jószántukból csináltak segget (pardon!) a szájukból. Persze nem tudhatjuk, mindenesetre Gyurcsány azt mondja ő megrendelte, Gordon támogatta, Attila meg elintézte, hogy Kuncze Gábor is elinduljon egyéni képviselőjelöltként, Fodor Gábor meg befutó listás helyet kapjon.

A nagy összefosást (copyright by V. G.) megelőző miniszterelnöki casting idején bedobták Kuncze nevét is, ám Bolgár hevesen tiltakozott, mondván, ezzel a szabaddemokraták összes szennyét Kuncze Gábor nyakába borítanák, aki nem tudna eredményesen védekezni a vádak ellen. Akkor azt próbálták eladni, hogy az SZDSZ összes bűne „csupán” a Számvevőszék által feltárt 1 milliárd körüli adósság. Ez szöget ütött a fejembe, hogy tehát Bolgárék tudnak valamit, amitől félnek is. Mi lehet az? Furdal a kíváncsiság. Az SZDSZ honlapját 2014-ben eltüntették. Viselt dolgaik azonban élnek még az emlékezetünkben: elsősorban magyarellenességük, legendás jellemtelenségük, iratmegsemmisítéseik, az ügynök akták közötti válogatásuk, hazugságaik, tolvajlásaik, a Tocsik-ügy, a Magyar Bálinthoz köthető Mucuska gate, kakaóbiztos számítógépek, kijelző táblák körüli csalások, Elender-ügy, vizitdíjautomaták és a ciprusi adóelkerülő cégek, bejelentés nélkül alkalmazott melósok a pártelnöki palota építésénél, elnökválasztási csalásuk az SZDSZ-ben, éttermi számlacsalás. Demszky horvátországi nyaraló vásárlási és építési ügye, és a többi. Medgyessy Péter nyilvánosan jelentette ki, hogy az SZDSZ tele van korrupciós ügyekkel, ennek ellenére ötleteikkel, Gyurcsány által előadva, Dunát lehetett volna rekeszteni, csakhogy ahogy mondani szokás a tippek sokasága ellenére döglöttek a libák, mint a viccbéli Kohn mezőgazdasági projektjében. A maradék a Bajnai-féle vállalkozások fénykorában lett elvarázsolva. Ebben a nagy zűrzavarban lépett le angolosan a porondról Kuncze. A minap pedig bevert fejjel ugyan, de mint a hivatalos Mesterházy–Bajnai–Gyurcsány–Fodor-lista Szigetszentmiklóson induló jelöltje kiabált kígyót-békát a kormányra. Mit mond a magyar közmondás, ki kiabál? Akinek a háza ég. Egy ilyen amúgy is szennyes párt elnöke, akinek örökös koalíciós partnerének elnökhelyettese éppen most bukott le közel 300 millió tisztázatlan eredetű, külföldön tartott, (vagyonbevallásában persze eltitkolt) forinttal, ki meri nyitni a száját? Hülyének néz bennünket?

Sem a nagy bukás idején, de azóta sem kapott nagy hírverést, hogy az SZDSZ exelnöke a liberálisok éléről távozva mi módon kamatoztathatta  tovább kapcsolatait. A Pimper Richárd – Gyurcsány helyettes kabinetfőnöke – által igazgatott cégben Kuncze Gábor 2008-ban elfoglalhatta a felügyelő bizottság elnöki posztját. Abban a zárt körű részvénytársaságban, mely a Biatorbágy és Törökbálint közötti 300 milliárdos Tópark-projekt egyik központi cége. Pimper, a Bia-Projekt Ingatlanforgalmazó Zrt. vezérigazgatója a 176 hektáros zöldövezeti területen, a Törökbálinti-tó közvetlen közelében elhelyezkedő lakópark-, iroda- és bevásárlókomplexum, és az azokhoz futó autópálya-lehajtók építését koordinálta.

Ám az ingatlanfejlesztési projekt bedöglött. Az egymilliárd euró tervezett költségű beruházásból csak az első ütem egy része, az alapinfrastruktúra és az épületek szerkezete készült el. A sajtóban leginkább szellemvárosként emlegetett beruházás az alvállalkozó cégeket természetesen nem fizette ki. Több mint kétmilliárd forintjuk bánja. A felügyelőbizottság elnöke Kuncze Gábor volt.

 

czyla