vissza a főoldalra

 

 

 2014.02.19. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXVI. évfolyamának 8.száma!

A tartalomból:

BAJ VAN, CSÁVÓKÁIM? (címlapon)

Csak pislogtok mint a miskolci kocsonya, mi? Kinek nem tetszett az őszödi beszédem? Ki nem akart engem bevenni az ellenzéki összefogásba? Na, gyertek csak ide, üljetek le most magatoktól, ne várjátok meg, amíg én ültetlek le benneteket! Vagy beálltok és kussoltok, és akkor megússzátok a teljes vagyonelkobzást, kis hűsülés után, mint Zuschlag, vagy úgy jártok, mint ez a hülye Simon. Hát nem megmondta Heller Ágika, hogy mekkora barom kell legyen, aki a saját nevén tartja a dohányt. Ezért adtuk? Az kevés hogy kirúgtuk a hülyéjét a francba! Meg is kell leckéztetni! De nemcsak őt! Hát hogyan néz ki az, hogy ti hajlandók vagytok Szekeres Imrével, Baja Ferenccel, Puch Lászlóval egy listán lenni, csak velem nem.

 In memoriam Csurka István

A korlátlan lehetőségek hazája

Elhangzott a Kossuth Rádióban 1992. februárban (2.oldal)

Azt hittem, nem jól hallok, amikor a múlt héten a társadalombiztosítás egyik vezetőjét idézve azt fejtegették a Reggeli Krónikában, hogy hiába határoz a nyugdíjak felemeléséről az Országgyűlés döntése alapján a kormány mondjuk márciusban, a TB csak ősszel lesz képes ezek alapján folyósítani a megemelt összeget, mert rendszere csak ennyi idő után képes átállni. Pontosan úgy, mint az OTP. Az is csak az év végére ígéri az átállást a napi kamatszámításra. És miért nem lehet a két dolgot összekötni? Miért nem tudják a bankok a nyugdíjfolyósítás és a betegsegélyezés adminisztrációját korszerűsíteni, meghitelezni? Van ennél előbbre való? Van, de csak addig, amíg ezek a bulista bankárok ülnek a szakmai székekben. Vagyis hát, nem sokáig.

 A Biztos Kezdet Gyerekházak hálózata modellértékű programmá vált

A gyerekházak programjai közvetett módon járulhatnak hozzá a szülők munkaerőpiacon történő elhelyezkedéséhez (4.oldal)

Garai Péter, az EMMI társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkára: A Biztos Kezdet Gyerekházaknak döntő többségében a települési önkormányzatok a gazdái. Így az adott önkormányzat biztosítja a helyet és a működéshez szükséges tárgyi és személyi feltételeket. S természetesen az önkormányzat a település körülményeinek megfelelően alakítja ki a gyerekházak programjait, közösségi eseményeit, tartalmát. Tehát a helyi viszonyokhoz igazodó kezdeményezésről beszélhetünk.

 Munkaalapú társadalmat építünk

A baloldali összefogás jelöltjei a tények figyelembe vétele nélkül negatív és gyűlölet-kampányt folytatnak (5.oldal)

Dr. Vinnai Győző országgyűlési képviselő, kormánymegbízott Szabolcs- Szatmár-Bereg megye nyíregyházi központú, 2. számú választókerületében méretteti meg magát az áprilisi országgyűlési választáson. Képviselő úr elmondta: a munkahelyteremtő- és munkahelyfenntartó pályázatoknak köszönhetően Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében, s így a 2. számú választókerületben is, több helyi vállalkozó nyert pályázati támogatást.

 Nem kell aggódnunk vadfajaink „kihalása miatt”

A vadgazdálkodási ágazat elmúlt évi bevétele meghaladta a 20 milliárd forintot (7.oldal)

A Kárpát-medencei régió vadgazdálkodási szakemberei találkoztak február 1-jén Magyarországon, Kaszópusztán, hogy megismerkedjenek egymással, és kialakítsák a jövőbeni együttműködést szolgáló kapcsolatokat. Dr. Bognár Lajos élelmiszerlánc- felügyeletért és agrárigazgatásért felelős helyettes államtitkár szerkesztőségünknek elmondta: a mezőgazdának, az erdőgazdának, a vadgazdának és nem utolsó sorban a természetvédőnek ugyanaz az érdeke. Azaz, hogy egy egészséges, változatos, élhető élőhelyen sokféle állat és növényfaj éljen a környezetével egyensúlyban. Sokkal több az érdekazonosság, mint az ellentét.

 Cél, hogy Hollókő élő falu maradjon

A „Próbáljon szerencsét Hollókőn!” elnevezésű programban a látogatók a korábbi korok hangulatát élhetik majd át (8.oldal)

Szabó Csaba, Hollókő polgármestere: A látogatói pontok egyik új eleme lesz, hogy a kóstolás mellett a sajt-, túró- és tejfölkészítésbe, valamint a kiállításon az egykori állattartásba kapnak betekintést a településre érkező turisták. A palócműhelyben pedig a fafaragást mutatjuk be. Nagyon fontos eleme a fejlesztésnek az 1996-ban a település számára átadott vár felújítása. A vár középső szintjét beépítjük, és arra törekszünk, hogy egy XIII. század végi, autentikus várbelsőt mutassunk be.

 Feladatunk a fiatal háziorvosok pályakezdésének biztosítása

Két év alatt 10 milliárd forinttal kevesebbet költöttek a betegek a támogatott készítményekre (9.oldal)

Tizenkét új terápiás lehetőséggel, gyógyszerrel bővül a támogatott készítmények köre, és ennek köszönhetően közel 25 ezer beteg esetében válik elérhetővé új, hatékonyabb és korszerűbb gyógyítási metódus. Szerkesztőségünk vendége Beneda Attila egészségpolitikáért felelős helyettes államtitkár.

 A minőségi folytonosság útján

Megdöbbentő, mikor a tanítványom bevallja az egyetemen: óvodás korom óta nem festettem (10.oldal)

Szegedi Csaba festőművész: Gerzson mester igyekezett a figyelmünket a valóság megfigyelésén alapuló természeti tanulmányokra és az ebből eredő absztrakt összefüggésekre irányítani, és távol tartani minket attól, hogy idejekorán átvegyük és éretlenül utánozzuk a külföldi irányzatokat. Visszagondolva, nem biztos, hogy ez helyes volt, mert a hazai művészetre elég termékenyítőek voltak ezek a nyugati hatások. Abban egyetértek, hogy hiteles művészet csak mélyen gyökerező, megalapozott alkotói folyamatokból jöhet létre, mert a külsőségek felszínes utánzása nem teremt valódi értéket. A világ arra kíváncsi, hogy a magyar művészek mit tudnak hozzátenni a globális művészeti folyamatokhoz.

 Magyarellenes fenyegetések és rongálások Várdarócon

Nemzetiségi alapon szított gyűlöletkeltés miatt kéne vádat emelni az elkövetők ellen (12.oldal)

Jankovics Róbert, a Horvátországi Magyarok Demokratikus Közösségének (HMDK) ügyvezető elnöke: Mi az elmúlt 15 évben kiharcoltuk azokat a jogokat, hogy a magyar nyelvet hivatalosan használjuk azokban a járásokban, ahol a magyarság lélekszáma meghaladja az 1/3-os arányt. A népszavazási kezdeményezés alapjában a vukovári népszámlálás, az ott élő szerbeket illető eredmény miatt történt. Az ottani horvát közösség szeretné, hogy módosuljon a nyelvhasználati cikkely, hogy így elkerülhessék a huszonkét évvel ezelőtti megszállók nyelvének „visszatérését”. A kezdeményezők azt nyilatkozták, hogy több mint 400 ezer aláírást összegyűjtöttek országszerte, ám szerintünk a népszavazási kezdeményezés alkotmányellenes.

 Bácskából Etyekre

Fontos, hogy megmutassuk, a magyar bor a legjobb a világon (13.oldal)

A Hernyák-borászat az Etyek-Budai borvidék egyik legdinamikusabban fejlődő kézműves családi borászata. Az utóbbi években az egyedi stílusú boraik mellett ugyanennyire népszerűek párlataik, az újonnan készülő kézműves pezsgők, valamint úttörő gasztronómiai műhelyük is. Hernyák Laci borász – a barátai Lacinak hívják, így került rá a címkékre, hogy Hernyák Laci, s ő ragaszkodik ahhoz, hogy ne Lászlónak nevezzük – elmondta: az elmúlt 20 évben nagyon sokat dolgoztunk Etyeken a borász kollégákkal, így a borok népszerűsítése érdekében fesztiválokat szerveztünk, és mindent megtettünk az etyeki bor minőségének javításáért.

 Gyurcsánynál a hazudozás nem botlás, hanem életforma (18.oldal)

Azt a hazugságát pedig, hogy ő vállalkozó volt előbb, azután politikus, hiába nyelik le ellenvetés nélkül bizonyos műsorvezetők, vissza kell keményen verni. A valóság bemutatásával. Hogy ő, a rablásai idején távol lett volna a politikától? Gyurcsány Ferenc egyáltalán nem volt hétköznapi kiszfunkcionárius. Mégis az állampárt ifjúsági szervezetének vezetője mint agresszív és szájaskodó figura, addig nem vitte anyagilag szinte semmire, míg a kommunista, ávós, internacionalista titkosszolgálati kapcsolatokat sem nélkülöző családba (ld. Dobrev Péter, Gyurcsány feleségének apja és a bolgár szál) harmadik házasságával be nem került.

 Csorja Gergely: A Simon-ügy tanulságai (19.oldal)

A jobboldalon egyre gyakrabban hallom, hogy ezeknek, mármint a balliberális oldal figuráinak vége, ugyanis lassan kiéheznek. Amióta nem tudják fosztogatni az állami pénzeket, azóta élik fel tartalékaikat és nemsokára legatyásodnak. Ha pedig ez megtörténik, akkor nem tudják hazug sajtójukat fenntartani, akkor elpártolnak tőlük az ügyeskedők. Ez az okfejtés látszólag tetszetős, csakhogy egyszerűen nem igaz. És erre a téves következtetésre bizony a Simon-ügy világít rá a legjobban. Ha Simon minden további nélkül – valószínűleg egy kerületi ügyből – ki tudott nyomni pártalapon 250 milliót, akkor mi lehet a többinél.

 

Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál!

Már szerdán 9-14 óra közt kapható a (Ráday út 32. I /3) Kiadóhivatalban.

Legyen előfizetőnk!

info@magyarforum.hu