vissza a főoldalra

 

 

 2014.02.28. 

Szerzetes Elöljárók Irodája

A női és férfi szerzetes elöljárók mostantól közös irodát működtetnek Budapesten, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola épületében.

A Magyar Rendfőnöknők Konferenciája (MRK) és a Férfi Szerzetes Elöljárók Konferenciája (FSZK) az utóbbi években közös célokat tűztek ki maguk elé, közös stratégiát dolgoztak ki a női és férfi szerzetesrendek hatékonyabb együttműködése és az elöljárók sokrétű munkájának segítése érdekében.

 A Magyarországon működő megszentelt élet intézményei és apostoli élet társaságai életének központi támogatása érdekében a konferenciák elnöksége szükségét látta egy közös iroda elindításának. Az iroda vezetésére Ulrik M. Monika nővért, a Boldogasszony Iskolanővérek volt tartományfőnöknőjét kérték fel, aki 2013. december 1-jén meg is kezdte szolgálatát.

 A Szerzetes Elöljárók Irodája az alábbi feladatokat kívánja ellátni: a rendek helyzetének, szükségleteinek és lehetőségeinek feltérképezése, szakemberek adatbázisának létrehozása; a rendek együttműködésének hatékonyabbá tétele; képzések, programok szervezése; sokrétű kapcsolattartás, a megszentelt élet évének előkészítése.

 

Az iroda elérhetősége:

1052 Budapest, Piarista köz 1.

E-mail: irodaszerzetesrendek.hu

 

Deák Hedvig OP (MRK-elnök)

Labancz Zsolt SP (FSZK-elnök)

 

(Forrás: katolikus.hu)