vissza a főoldalra

 

 

 2014.01.24. 

Gyurcsány zsil, Gyurcsány zsiv, Gyurcsány bugyet zsity!

A sikeres tárgyalások eredményeként létrejöhet a korszakváltás. Erre garancia Kuncze Gábor, Fodor Gábor, Bajnai Gordon és természetesen Gyurcsány Ferenc. Ez bizony korszakváltás a javából. Pető Iván és Bokros Lajos egy kicsit hiányzik az ellenzéki összefogásból, esetleg Tocsik Mártával is felvehetnék a kapcsolatot. Ki emlékszik már arra a kis botlásra!?

Izgulunk. Hátha jönnek a Jánosok is. Kóka és Veres, esetleg Lamperth Mónika és talán még Magyar Bálint is megbékél. Milyen szép lenne. Mint régen.

Lehetne megint vizitdíj, devizahitel, és a végén oszlatás. Végre felépülhetne a kaszinóváros, de legalább Lauder úrnak ki lenne fizetve a kártérítés. Amennyit akar.

Hazaköltözhetne fél Berlin és mindenki kapna Surányitól 50 ezret csak úgy.

Jó, egy kicsit drágább lenne a víz-gáz-benzin-áram, meg egy kicsit többet kellene fizetni a gyógyszerért, mondjuk úgy tízszer. De hamar tudomásul venné a társadalom, hogy nincs ingyen utazás és az az 1500 forint egy buszjegyért nem is olyan sok. Próbálja meg taxival!

Van azért ennek a megújulásnak kellemetlen része is. Jávor Benedek és Karácsony Gergely boldogsága nem felhőtlen. Felköptek, aláálltak most van három hónapjuk, hogy törölgessék a nyálat egymás homlokáról. De ami még kellemetlenebb, hogy ezzel a Gyurcsány elé térdeléssel valószínűleg bejuttatták az LMP-t a következő parlamentbe.

Szép ez az ellenzéki összefogás, meg is vagyok hatva. Hogy ennyi önzetlen ember, mind beáll Mesterházy mögé, mind hajlandó a kompromisszumra. Van néhány vitás kérdés, de azoknak nincs jelentőségük.

Hát kit érdekel, hogy a határon túli magyarokkal mi van? Hol okoz problémát, hogy az egyik elvenné a GYEST, míg a másik felemelné? Mit számít, hogy milyen az adórendszer? Hol van jelentősége az oktatásnak? Mit számítanak ezek?

Persze azért kérdéseket vet fel egy kormányülés, amit Mesterházy vezet mint miniszterelnök. Hogyan lehet egy emberbe összegyúrni ennyi jelentős egyéniséget. Kompromisszumos megoldás kell itt is. A modern orvostudomány és a kabbala-tan segítségével Mesterházy Attilából megalkothatnánk az első budapesti gólemet.

Heller Ágnes a szájába veszi a csodapapírt, rálehel Mesterházyra, majd az orvosteam elvégezné a beavatkozást. Kuncze lesz Mesterházy jobb lába, Fodor Gabi a bal, Jávor Benedek a jobb keze, Bajnai a bal, a fej és a törzs maradna Mesterházyé, mert az orvostudomány ott még nem tart, hogy a fejet leválaszthassuk a vérkeringésről. Kuncze és Mesterházy közé pedig valahogy beillesztik Gyurcsányt.

 

Csorja Gergely