vissza a főoldalra

 

 

 2014.01.29. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXVI. évfolyamának 5.száma!

A tartalomból:

Közéleti dugulás (címlapon)

A közéleti dugulás ténye, mely az MSZP–Bajnai–Gyurcsány megállapodással szinte valóság, most mégis meghökkentő. Mert igaz, hogy ez még nem a visszaesés, hogy Gyurcsány, Kunce, Fodor és Bajnai megjelenése a következő országgyűlésben még csak orrfacsaró, de nem a méreg győzelme, mégis fontos lehetőség. Mégpedig Gyurcsány visszatértének lehetősége a hatalomba. A dugulás utáni visszaáradás közben hatalmas könyöklés folyt.

 In memoriam Csurka István

A médiaháború Soros-fejezete (2. rész) – 1994. I. 27. (2.oldal)

Nincs közvetlen s bizonyítható összefüggés a volt kommunista bűnösök fedezése és a Soros- cég céljai között? Már hogyne volna! Soros mindenütt, ahová behatolt, a még fennálló kommunista rendszer képviselőivel kötötte meg az üzletét. Megbízói és rajtuk keresztül ő maga is nyilván ugyanúgy előbb tudta, milyen hatalmas világpolitikai változások vannak küszöbön, s azt is, hogy ezeknek milyen gazdasági következményei lehetségesek. Hiszen Rothschildékon és a Citycorpon keresztül – az USA legnagyobb bankszervezete, s szintén megbízója Sorosnak – nyilvánvalóan tudott a két szuperhatalom legtitkosabb döntéseiről.

 Bagatell és bagatell

Ron Werber dolgozik (3.oldal)

Az MSZP szombati, összefogás nevű szánalmas összejövetele nemcsak a valódi bolsevizmus bűzét árasztotta, hanem a retorikáját is magáévá tette. Aki ott volt láthatta, hallhatta, hogy a háborús Izraelből ideérkező kampányguru, Ron Werber milyen módon vezényelte az örjöngéstől sem mentes naggyűlést. A kénköves gyűlölet sistergett a levegőben. Kötelet ! – ordította Mészáros Lőrinc Felcsút polgármesterének neve hallatán egy felhevített bolsi, amit Mesterházy Attila egyetértően nyugtázott. Nem hirtelen felindulásból, hanem előre megfontolt szándékkal, elpróbáltan. Pityingert, fejrugdosó szakemberüket most még nem vetették be. Majd legközelebb. Ott a csarnokban tényleg büdös volt, de minden kétséget kizáróan a látvány orientált. Ahogy a ketrecbe zárt éhes vadak orra előtt elhúzzák a friss vértől csepegő húsdarabokat, úgy heccelték közönségüket: most még nem lehet akasztani, most még nem lehet fejet lerugdosni, majd csak akkor, ha minket választotok.

 A vállalkozások helyzetét döntően javítja a belső kereslet bővülése

A hazai kis és középvállalkozásokkal nem törődtek a baloldali kormányok (4.oldal)

Szatmáry Kristóf, gazdaságszabályozásért felelős államtitkár: a mindenkori baloldali kormányok, amikor válságos időszak köszöntött be, értelemszerűen a legkisebb érdekérvényesítéssel rendelkező csoportokba tartozókat sarcolták meg, így a nyugdíjasokat, családosokat, kisvállalkozókat. Míg a bankok, és a nagy multik számára, amelyek jól tudták érdekeiket érvényesíteni a kormánynál, nem okozott igazi problémát a gazdasági válság időszaka. Kinyílt a versenyképességi olló, és a hazai vállalkozásoknak romlott a pozíciójuk. Emlékezzünk csak vissza arra, hogy Gyurcsány Ferenc akkori miniszterelnök – aki újra a baloldali választási koalíció figurája lett – 2008-ban a vállalkozókra utalva úgy fogalmazott, hogy akinek nem tetszik a magyarországi gazdasági helyzet, az elmehet innen.

 Optimistán tekint a jövőbe a győri országgyűlési képviselőjelölt

A Győri Nemzetközi Ipari Parkban már tíz nemzet, több mint száz vállalkozása működik (5.oldal)

Simon Róbert Balázs, Győr város alpolgármestere indul április 6-án egyéni országgyűlési képviselőjelöltként a győri 1. számú választókerületben. „A város vezetése úgy ítélte meg, hogy a gazdaság további élénkítése érdekében 2014. január 1-jétől 10%-kal csökkenti az iparűzési adó mértékét. Ezt a döntést a győri gazdasági szereplők rendkívül pozitívan fogadták, hiszen ez a mikrovállalkozásoktól egészen a legnagyobb vállalatokig mindenkire vonatkozik. Tavaly megvalósult az Audi gyár bővítése, így már több mint tízezer munkahelyet biztosít a gyár. Az Audi jelentős mértékben hozzájárul a város iparűzési és építményadó bevételéhez is. A nemzetközi tulajdonban lévő vállalkozásokon túl természetesen fontosak a magyar tulajdonban lévő kis- és közepes vállalkozások is, amelyek közül többen úgy megerősödtek, hogy a Győri Nemzetközi Ipari Parkban vásároltak telephelyet.”

 A gazdák nem, de az ellenzék teljes gőzzel támadja a földprogramot

Gőgös Zoltán elv- és párttársai a nagyüzemiek támogatására esküdtek föl (7.oldal)

Politikai indíttatásúak a Földet a gazdáknak programot ért támadások a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) állami földprogramért felelős államtitkára szerint. Dr. Bitay Márton közölte: 2010 előtt több ezer hektáros mamutbirtokok tulajdonosainak adták oda a Gyurcsány-koalíció emberei a földeket.

 A Bejárható Magyarország Program hatalmas fejlődést hozhat az aktív turizmusban

A szabadidő-turizmus fejlesztések összekapcsolásával országos szintű keretprogram valósul meg (9.oldal)

A keretprogram célja, hogy a különböző ágazatokban – mint a túrázás, a kerékpározás, a lovaglás, a vitorlázás, a túrakenuzás és a zarándokútvonalak – Magyarország átjárható, bejárható, megismerhető legyen a belföldi és a külföldi turisták számára egyaránt. Szerkesztőségünk vendége Balatoni Monika, a KIM társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára.

 Művészként is megmaradtam embernek

Számomra az éneklés egy nagy világvárosban ugyanúgy fontos, mint egy kisebb településen (10.oldal)

Pataki Adorján magánénekes: Nagyon szeretem Kolozsvár városát. Ott nevelkedtem, ott tanultam, a Magyar Opera tagja vagyok, számítanak rám, szeretnek, és ezért nagyon nehéz lenne elhagynom ezt a várost. Még Kolozsvár és Budapest között is problémát jelentene választanom. Néhány hónapra szívesen kimegyek külföldre tapasztalatot szerezni, de az nem fordult meg a fejemben, hogy búcsút intsek a „kincses város”-nak.

 Sikereim csúcsán is egyszerű kevi lány maradtam (12.oldal)

Január 25-én Túrkevén köszöntötték föl Madarász Katalin népdal- és magyarnóta- énekest 80. születésnapja alkalmából rendezett ünnepségen. A Korda Sándor Színházteremben tartott rendezvény ünnepi szónoka Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter volt.

 Csorja Gergely: Holokauszt év és kiegyezés (19.oldal)

A kötelező holokausztra emlékezés, a holokausztrendezvények, a különböző zsidó szervezeteknek fizetett kártérítések pedig sajnálatosan az azóta a katolikus egyház által is megvetett búcsúcédulák szintjére süllyesztette a kétségtelenül tragikus kor, kétségtelenül tragikus eseményeiről szóló megemlékezéseket. Ha a magyar állam, az akkori magyar társadalom vagy akárcsak egyetlen magyar felelőssége fennáll zsidók elhurcolásában és megölésében, akkor erről beszélni kell. (Amúgy 1945 után nem csak beszéltek róla, de bizony akasztottak is érte – csorja) De az lehetetlenség, hogy a magyar állam és a magyar emberek – úgy általában – csak akkor oldhatóak fel ez alól a születéssel örökölt, eredendő bűnnek minősített teher alól, ha megfelelő mennyiségű kárpótlást, kártérítést, tudományos kutatási pénzt, intézet felállítási pénzt, kutatócsoportoknak járó pénzt, emlékezéspénzt és egyéb pénzeket hajlandóak fizetni.

 

Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál!

Vagy fizessen rá elő!

info@magyarforum.hu