vissza a főoldalra

 

 

 2014.01.31. 

Vigyázat, hasbeszélők!

Háromezermilliárd forintból, annyiból, amennyit a vitatott technológiát képviselő atomerőmű fejlesztésére az oroszoktól veszünk fel kölcsönt, talán az ország minden házának tetejét napelemes táblákkal lehetne borítani. Vagy legalábbis majd minden falunak saját szélerőműve lehetne.

Íratja a szürke állomány mindenre kapható bértollnokaival, és bátran beültetik a témába Konrád Györgyöt is, aki szabódik kicsit, mert lövése sincs a témához, de azért öregesen elfecserészik, néha láthatóan azt se tudja mit mondott öt másodperccel korábban Kálmán Olgának az ATV stúdiójában. Rossz nyelvek szerint pusztán azért állították össze a duót, hogy KáO frissen megmunkált orcája jobban érvényesüljön. Volt idő, amikor hasonló célból az úrnők majmot hordtak a vállukon, de ez mellékzönge csupán. Térjünk vissza az alapmotívumhoz. És akkor mi lenne, ha minden házat napelemmel borítanának be? Semmi. Tudniillik nekem van napelemem a kertben és ez azt jelenti, hogy nyáron amikor hétágra süt a nap, annyi meleg vizem van, mint a tenger. Amikor meg nem süt, akkor nincs, semennyi.

Bedőltem annak idején a megújuló energia kezdetű meséknek. Ha összeszámolom, kölcsön + kamat + saját erő + az eszközök karbantartására annyi pénzt költöttem, amiből bőven fedezhettem volna a megújuló energia eszközei nélkül ugyanennyiért a költségeimet. Amire megtérülne az eszközbe való befektetés, pont elhasználódnak a mozgó ill. high tech elemek, s indulhat a pénzkidobás elölről. Ennyit a zöldségekkel kampányolók hasbeszéléséhez.

 

czyla