vissza a főoldalra

 

 

 2014.02.05.

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXVI. évfolyamának 6.száma !

 A tartalomból:

6,6 MILLIÁRD

Józsa István, az MSZP energiapolitikusa (címlapon)

Én vagyok az első független nukleáris szakértő az országban, 1990-ben alakítottam erre egy céget. Valóban szépen fejlődtünk, a Horn–Kuncze-kormány idején vetettünk, aztán jött az aratás, a következő évben már közel egymilliárd forintos árbevételt realizáltunk. A szakértelmem nem bolsevista trükk. Nincs takargatnivalóm. Összevissza keverik a dolgokat. Mé’ baj az hogy 42 százalékban tulajdonosa vagyok egy cégnek és kinek fáj hogy 2002–2010 között 6600 millió forint értékben kaptam megbízást a Paksi Atomerőműtől? A maradék tulajdon, az 58% meg a társamé. Ő az igazgató, na és? Kinek nem tetszik ez? Egyébként sincs semmi köze a társamnak meg nekem sem a politikához, hát ő csak a fővárosban volt valami képviselő. Én meg csak itt vagyok a Parlamentben. Mi közöm lenne nekem a politikához? Ki meri azt állítani, hogy összefonódás lenne itten az én gazdasági életem meg a mi politikánk között.

 In memoriam Csurka István

Felvilágosítás

Gyurcsány naponta 220 ezerrel gyarapodik (2.oldal)

Ismét a kiszivárogtatás módszerét választotta Gyurcsány a nagy semmi közlésére. Óriási tehetetlenséget és belső bizonytalanságot ismert be ezzel, de van vele hátsó célja is: az időhúzás. Minél tovább kormányon maradni, minél tovább illegni, billegni a színen, minél többet ellopni abból a kicsiből, ami még van, minél több elvtársat benyomni olyan állásokba, ahonnan nehéz kivetni őket és végül, bevallatlanul, végsőkig tagadva, annyira tönkretenni az országot, megroggyasztani a magyarságot, hogy koldusként boruljon a megszállók lába elé. Egy önálló emberekből álló, öntörvényű, családi közösségekben élő, figyelő és gondolkodó rétegekből, egyénekből álló nemzetet nem lehet suttyomban, altatásos módszerrel gyarmatosítani és megszállni. Ezért a még nem teljesen ilyen nemzetet ilyenné kell tenni.

 A szellemvárost építő Kuncze

Valóban az egész a Keresztapára emlékeztet (3.oldal)

Mindenesetre Gyurcsány azt mondja ő megrendelte, Gordon támogatta, Attila meg elintézte, hogy Kuncze Gábor is elinduljon egyéni képviselőjelöltként, Fodor Gábor meg befutó listás helyet kapjon. A nagy összefosást (copyright by V. G.) megelőző miniszterelnöki casting idején bedobták Kuncze nevét is, ám Bolgár hevesen tiltakozott, mondván, ezzel a szabaddemokraták összes szennyét Kuncze Gábor nyakába borítanák, aki nem tudna eredményesen védekezni a vádak ellen. Akkor azt próbálták eladni, hogy az SZDSZ összes bűne „csupán” a Számvevőszék által feltárt 1 milliárd körüli adósság. Ez szöget ütött a fejembe, hogy tehát Bolgárék tudnak valamit, amitől félnek is. Mi lehet az? Furdal a kíváncsiság. Az SZDSZ honlapját 2014-ben eltüntették. Viselt dolgaik azonban élnek még az emlékezetünkben.

 Összesen 11, korábban bezárásra ítélt mellékvonalon indítottuk újra a személyszállítást

A MÁV-START működésének kiszámítható, tervezhető finanszírozását a tavaly megkötött hosszú távú személyszállítási közszolgáltatási szerződés garantálja (4.oldal)

Dr. Völner Pál infrastruktúráért felelős államtitkár: Az országos és távolsági forgalomban a vasút elsőbbségének kell érvényesülnie: a folyamatos pályafejlesztések, a nyomukban járó menetrendi kínálatbővítések és a járműállomány korszerűsítése ezt a célt szolgálják. Az autóbuszoknak a kormányzati törekvések szerint elsősorban a regionális és ráhordó szolgáltatások terén lehet szerepük.

 Sikeres a Start-mintaprogram a sárréti kistérségben

A kormánypárti képviselőket állandóan különféle légből kapott, rosszindulatú vádakkal illeti az az ellenzék, melynek tagjai folyamatosan följelentik az országot Brüsszelben (5.oldal)

Bodó Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke a Fidesz–KDNP jelöltje nyerte meg még 2011-ben az időközi országgyűlési képviselő-választást a Hajdú-Bihar megyei 6-os számú, püspökladányi központú választókerületben. Idén az 5-ös számú, a hajdúszoboszlói választókerületben méretteti meg magát. Képviselő úr elmondta: a térség települései számára nagyon lényegesek voltak a különböző infrastrukturális fejlesztések, s most arra kell fölkészülniük, hogy olyan helyzetet teremtsenek a gazdaság szereplői számára, hogy a következő EU-s költségvetési ciklusban eredményesen pályázhassanak.

 A mezőgazdaság a gazdasági növekedés egyik legfontosabb pillére volt 2013-ban

Erősíteni kell az ágazat szereplőinek együttműködését, és a műszaki feltételek javítása is szükséges (7.oldal)

Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár: Az agrárium tovább javuló teljesítményét vetíti előre az, hogy az első három negyedévben az ágazat beruházásai 15%-kal bővültek, ez a nemzetgazdaság egészére jellemző érték ötszöröse. Ezek a kedvező adatok a gazdák és a kormány közös munkájának az eredménye, amely már a pozitív strukturális változások jeleit is magán hordozza.

 Az állami ösztöndíj nagyon erős minőségi ösztönzőt jelent

A felsőoktatási intézmények közötti verseny kihat a tudományos életre, és a képzésre is (9.oldal)

A 2013. évi felvételi eljáráshoz kapcsolódóan a kormány eltörölte a keretszámokat, és engedményeket tett azzal is, hogy egyes szakokra már 240 ponttal is be lehetett kerülni. Így tehát minden eddiginél több, 58 844 állami ösztöndíjas hallgató kezdhette meg tanulmányait 2013-ban. Nem csak a hallgatóknak, a felsőoktatási intézményeknek is érdeke, hogy motivált, jó képességű hallgatók kerüljenek be a rendszerbe. Ezért ez a pontszám idén az alapképzésen – a HÖOK és a Rektori Konferencia kérésére – 260 pontra emelkedett. Szerkesztőségünk vendége: Dr. Klinghammer István felsőoktatásért felelős államtitkár.

 Csorja Gergely: Együtt vagy külön?

A Magyar Tudományos Akadémia valami kideríthetetlen okból támogatta és kiadta Hernádi Miklós Együtt vagy külön, magyar–zsidó együttélés a szociológus szemével című könyvét. A könyv lényegében Hernádi korábban, 1989-től írt és megjelent cikkeit, esszéit, tanulmányait tartalmazza és ez a mostani kötetcím talán Szolzsenyicin munkájára is utal. Érdemtelenül. Hernádi írásai az előszó ellenére sem tekinthetők tisztán szociológiai jellegű írásoknak. Elsősorban azért nem, mert a szerző kísérletet sem tesz a címben megfogalmazott kérdés legalább két oldalról történő megközelítésére.

 

Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál!

Vagy fizessen rá elő!

info@magyarforum.hu

 

Tisztelt Támogatóink!

 

A Magyar Fórum csak Önökkel, Önökben létezik, az Önök figyelme, segítsége tarthatja életben. Ha tehetik, támogassák az újságot! Kérjük, hogy éves adójuk 1%-át ajánlják fel A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítványnak, mert ezzel támogatják a Heti és Havi Magyar Fórum megjelenését.

Teendők a felajánlással kapcsolatban: éves adóbevallásuk elkészítésekor töltsék ki vagy kérjék cégüket, hogy készítse el az ún. 1%-os adóval kapcsolatos rendelkező nyilatkozatot. Ezen nyilatkozaton két adatot kell feltüntetni:

1. A kedvezményezett alapítvány neve: A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány

2. A kedvezményezett adószáma: 18670275–1–13

Támogatásukat köszöni: Medveczky Attila, a kuratórium elnöke