vissza a főoldalra

 

 

 2014.07.16. 

MEGJELENT a MAGYAR FÓRUM XXVI. évfolyamának 29.száma!

A JÓ PÁSZTOR (címlapon)

Madarat tolláról, embert barátjáról, politikust meg pártjáról és támogatójáról. Gyurcsány a miskolci Pásztor Albertről úgy nyilatkozott: hányingerkeltő. És Pásztor ennek ellenére elfogadja Gyurcsány támogatását. Nem furcsa ez? Miért támogatom azt, akiről ilyen rossz a véleményem? Ami még furcsább: ennyire önérzet nélküli ember Pásztor Albert, vagy zsarolják? Csak kénytelen kelletlen tűri őket, vagy azonosul velük? Ezekre a kérdésekre válaszolnia kell. Az SZDSZ-es Eörsi pöszög helyette? Így már régen rossz! Mivel lopta be magát Pásztor az emberek szívébe 5 éve, még főkapitányként? Azzal, hogy nevén nevezte a gyereket. Aki azt mondja, hogy nem probléma Miskolcon a cigány kérdés, az hazudik. Aki azt mondja, hogy alkalmatlanok az együttélésre, talán tapasztalta. Ez volt a Pásztor-csel, most meg kiderül, csak megjátszotta, hogy szolidáris azokkal, akik a bűnözőktől szenvednek, esetleg áldozataik lettek? Rendőrkapitányként abban a hitben tartotta az embereket, érti a problémájukat! Most meg elindul a gyurcsányfélékkel kéz a kézben?

 In memoriam Csurka István

MAGYARORSZÁG FELSZÁMOLÁSA (V. RÉSZ) (2.oldal)

Európától sok segítséget nem várhatunk. Ámde, ha bizonyító erővel mutatjuk fel új értékeinket, ha kiemelkedünk a posztkommunizmus zűrzavarából, a jobb minőségű élet mozgóképeivel, akkor felfigyel ránk az újak iránti régi fogékonyságával. S akkor mégsem leszünk felszámolva.

A Dunagate-mesével a legfontosabb fegyverét is átadta a fennálló hatalom az SZDSZ-nek. A mesét profik agyalták ki és profi módra hajtották végre. Szándékosan igazították az akkoriban már krimi-narkós közönség sztoriigényéhez. Egy kiugrott, illetve kiugrandó ügynök megkeres a tömegben egy már megválasztott MDF-es képviselőt, akit az SZDSZ és a Fidesz is támogatott és átad neki egy csomagot, amelyben a legfontosabb iratok vannak, a képviselő pedig gyorsan átadja az éppen arra járó fideszeseknek, akik kötelességüknek tartják megosztani az SZDSZ-esekkel, másnap még bemásznak a BM legtitkosabb páncélszekrényeibe, onnan is kihoznak még egyetmást, aztán sajtóértekezletet tartanak, miután lemond a belügyminiszter, tudvalévően Pozsgay barátja, némelyek szerint rokona is, és az SZDSZ kezébe nemcsak hírnév jut, ami nagyon kell a választások előtt, hanem a hatalom lényege is.

 Schwezoff Dávidot a Jobbik élére! (3.oldal)

Első pillantásra talán kissé vad ötletnek látszik. Pedig nem az, és nem is előzmény nélküli. Szegedi Csanád Schwezoff Dávidéhoz hasonló utat járt be, csak a másik irányból. Szegedi először Jobbikos lett, majd a rovásírás felkent papja, aztán megyei vezető és EU-s képviselő, és csak ezek után jött rá, pontosabban emlékeztették rá, hogy valójában zsidó. Szegedi nem lacafacázott, hanem gyorsan bezsidult és ma a lubavicsiek csapatát erősíti.

 „Sötét” (3.oldal)

Feketét bankárként ajnározták, pedig valójában a rossz vicceiről is ismerhették volna, Fekete ugyanis nem átallott a Vidám Színpad számára politikai kabaréjeleneteket írni. Bankárkénti konkrét tevékenységének eredményeképpen 1978- ban csődhelyzetbe került Magyarország. Ez azonban nimbuszát nem tépázhatta meg, ugyanis eltitkoltak minden vele kapcsolatos adatot. Az aktája is csak 2013- ban, évekkel halála után került elő. Pedig már 1948-ban „Sötét” fedőnéven beszervezte B. Nagy István őrnagy, Novák őrnagy volt a tartótisztje, aki úgy tudta, hogy Fekete „1918-ban született, s a Marx Károly Közgazdasági Egyetemen végzett (A közgáz csak 1954-ben lett Marxról elnevezve. Ott 1948-ban, a beszervezésekor nehezen végezhetett). Fekete szenvedélyes ember volt, mint Gyurcsány, szenvedéllyel üldözte az 56-os forradalom idején kitűnt személyeket.

 Minden nemzetnek megvan a maga jelnyelve

A jelnyelvi pótlék célja elsősorban a magyar jelnyelv szerepének és státusának további erősítése (4.oldal)

Európában egyedülálló módon hazánkban vezethetik be először a közszolgálatban a már létező idegen nyelvi pótlék mintájára a magyar jelnyelv ismeretéért adható pótlékot. Nyitrai Zsolt, a Fidesz társadalmi kapcsolatok igazgatója és Tapolczai Gergely országgyűlési képviselő javaslatának kidolgozásában közreműködött a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége és támogatta Kósa Ádám európai parlamenti képviselő is. Dr. Tapolczai Gergely országgyűlési képviselő: A jelnyelvi tolmácsszolgálatok állami támogatása rendszeres és garantált, a 2009-es jelnyelvi törvénynek köszönhetően évente emelkedő óraszámokban, 2014-ben már napi 10 órában kell feliratozniuk a TV műsorokat az erre kötelezett TV csatornáknak.

 Újjászületik Budafok-Tétény

A legbiztonságosabb kerületek közé tartozunk (5.oldal)

A Fidesz budapesti választmányának döntése szerint Karsay Ferenc, a XXII. kerület alpolgármestere indul az őszi helyhatósági választásokon. A polgármesterjelölt elmondta: már a nyár folyamán látványos beruházások veszik kezdetüket, s a fejlesztéseket a következő évekre is ütemezetten készítették elő. Kerületünk jelmondata: „Kisváros a nagyvárosban”. Nálunk élnek a kisvárosi hagyományok. Ehhez alapvető az iskola és a templom magas színvonalú működése. Iskoláinkat, óvodáinkat, bölcsődéinket nem csak kívülről újítottuk meg, hanem megtettünk mindent annak érdekében, hogy az ott dolgozók munkáját is segítsük, elismerjük. Úgy vesszük észre, hogy a műszaki fejlettség kihat a tartalmi munkára is. Így például a Kempelen Farkas Gimnázium országos szinten a 7. helyen áll a térítésmentes felsőoktatási képzésbe bekerültek számarányát tekintve. Ősszel pedig 60 férőhelyes óvodát adunk át a Kereszt utcai óvoda melletti területen, ami uniós pályázat bevonásával közel 100 milliós önrésszel valósul meg.

 A GÁZAI VADASPARK (6.oldal)

A zsidó–palesztin ellentét megoldása amúgy senkinek sem érdeke. A palesztin lakosság évtizedek óta tartó elnyomása, megalázása és életkörülményeinek ellehetetlenítése, az a genocídiumkísérlet, melyet Izrael megpróbált végrehajtani olyan mélyen beleivódott a Palesztinokba, hogy ha a palesztin területeket Izraelen belül tartják, akkor békéről a közeljövőben szó sem lehet. A Hamasz támogatottsága ezen alapszik. A mostani konfliktus azért erősödött fel, mert miután három zsidó fiatalt elrabolt és megölt két palesztin férfi, szélsőséges zsidók elraboltak és elevenen elégettek egy palesztin fiút.

 A közbiztonság a társadalom életminőségének meghatározó része

A bűnözés társadalmi tömegjelenség, ezért ezzel a kérdéssel társadalmi szinten kell foglalkozni (7.oldal)

Június 25-én tartották A civil bűnmegelőzés hazai és nemzetközi tapasztalatai című konferenciát Budapesten. A konferencia megnyitó beszédében Felkai László, a Belügyminisztérium közigazgatási államtitkára arról beszélt, hogy a bűnözés minden országban nagyon komoly társadalmi probléma, ezért különösen fontos a bűncselekmények megelőzése. Dr. Hatala József tábornok, miniszteri biztos, a Nemzeti Bűnmegelőzési

Tanács elnöke : egyre inkább terjed az a fölfogás, hogy egyes települések közössége – például a Szomszédok Egymásért Mozgalom, a Szőlőszem Mozgalom – is nagyon sokat tehet a közbiztonság javítása érdekében.

 Közvetlen kapcsolat lesz a leendő Pető András Főiskola, a gyakorlóiskola és az állam között

Már 2006-tól kezdve folyamatos nézeteltérések voltak az akkori felügyelő-testület

és az intézet vezetése között (9.oldal)

A főleg mozgássérült gyermekek fejlesztésével és nevelésével foglalkozó Pető Intézet működtetését az állam veszi át. Ezzel az intézkedéssel megszűnhetnek az intézmény finanszírozási gondjai. Szerkesztőségünk vendége: Dr. Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára.

 Csorja Gergely : Fény az alagút végén – A rejtélyes fegyverzseni nyomában (19.oldal)

A Zrínyi kiadó gondozásában figyelemreméltó szakkönyv jelent meg. Legalábbis első blikkre a fegyverek, a hadiipar, a hadtörténet iránt érdeklődők figyelmére számíthat A Király géppisztoly című tetszetős kiállású kötet. A tekintélyes méretű kiadvány olvasása közben azonban meglepődve vettem tudomásul, hogy a szerzők egy lényegében szakkönyvszerű munkában az átlagolvasónak is fogyasztható, sőt kimondottan érdekes történetet dolgoztak fel. Mégpedig Király Pál fegyverkonstruktőr meglehetősen hiányos, de így is izgalmas történetét. Nem ismertetem ezt a szinte hihetetlen életutat, mert egyrészt terjedelmi korlátaink vannak, másrészt Soós Péter nagyon ügyesen, olvasmányosan mutatja be Király életét, legalábbis, amit alapos kutatómunkájával fel tudott tárni. Mindez a könyvben olvasható.

 

Keresse a Magyar Fórumot csütörtöktől az újságárusoknál! De már július 16-án, szerdán 9 és 12 óra és 14-17 óra között megvásárolhatja kiadóhivatalunkban. Kiadóhivatal: 1092 Budapest, Ráday u. 32. , I. em. 3. Levélcím: 1464 Budapest, Pf. 1575

info@magyarforum.hu

 

A CSURKA ISTVÁN EMLÉKBIZOTTSÁG FELHÍVÁSA

 Kedves Honfitársam!

 Bizalommal teli szívvel és abban a reményben keresem fel, hogy sorskérdéseinkben egyetértünk. Végzetes volna tovább halogatni, ezért ki kell mondanunk: tartozunk megőrizni annak az embernek az emlékét, akinek ma ilyen nagy hitele van a magyarság legjobbjai között. A dolog szellemi voltából következik, hogy az őrzés megszervezése egy értelmiségi csoport feladata. Erre vállalkozott a Csurka István Emlékbizottság, amely elnökévé választott.

Négy-öt magyar összehajol – Csurka István emlékére, ez a jelmondatunk. A mintegy 4000 honfitársunktól kapott támogatásának köszönhetően, ígéretünknek megfelelően, 2012. Karácsonyra kiadtuk a Csurka István Emlékkönyvet. 2013 nyarán pedig felavattuk síremlékét, melyen valóságos láng lobog, soha ki nem alvó. Jelképezve őt, a lámpást, aki világított szerte Magyarországon. Idén tavasszal, Csurka István 80. születésnapján bemutattuk Pató Róza Csurka Istvánt ábrázoló bronzplakettjét, valamint Boros Péter szobortervét.

Szeretnénk felhívni figyelmüket, következő nagy célunkra: a Csurka István tiszteletére emelendő köztéri szoborra. Mindamellett országjáró körutat szervezünk, hogy Csurka István a nemzeti emlékezetben is méltó helyre kerüljön. A fiatalságot is bevonnánk a programokba: a középiskolások számára novellapályázatot hirdetünk. Bár elég erőt érzünk magunkban, a feladat azonban olyan nagy és jelentős pénzeszközöket igényel, hogy saját erőből nem győzzük.

Mint karmesternek engedjék meg, hogy Liszt Ferenc Les preludes című művének mondanivalójával búcsúzzam: az ember élete nem egyéb, mint egy csodálatos előjáték a halhatatlansághoz.

 Budapesten, 2014. nyarán

 

Barátsággal: Medveczky Ádám a Magyar Állami Operaház Kossuth-díjas karmestere

***

Szíves adományaikat várjuk A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány számlaszámára:

 11712004-20341426

 Kérjük, a megjegyzés rovatban tüntessék fel, hogy „Csurka István Emlékére”.

 A Csurka István Emlékbizottság adománygyűjtése A Művelt, Tájékozott Emberért Alapítvány céljaival összhangban történik.

 Az alapítvány adatai: Nyilvántartási szám: 1026;

 Székhely: 2081 Klotildliget, Vörösmarty u. 16.; Célja: A hazai népi-nemzeti, konzervatív irányultságú kultúra és sajtó támogatása. Az Alapítvány képviselőjének neve, elérhetősége: Medveczky Attila; 1092. Budapest, Ráday u. 32.