vissza a főoldalra

 

 

 2014.07.25. 

Csáky megnyitná az EP petíciós bizottságában Malina Hedvig bírósági perét

Amennyiben elkezdődik Malina-Žák Hedvig bírósági pere, Csáky Pál, az MKP EP-képviselője újra felveti az ügyet az Európai Parlament Petíciós Bizottságában.

Csáky az ügyet a petíciós bizottság után a EP plénumában is felvetné, de nem zárja ki aláírásgyűjtés kezdeményezését sem, amennyiben szükség lenne rá. „A petíciós bizottságban bármilyen témát megnyithatok. Ez az EP egyetlen bizottsága, amely közvetlen kapcsolatban van az unió polgáraival" – fogalmazott Csáky.

Csáky szerint azonban jobb lenne, ha az ügyet másként zárnák le. „Pillanatnyilag nem tudni, lesz-e bírósági eljárás, vagy sem. Hogy az ügyészség visszavonja-e az ügyet, vagy sem. Vagy hogy a bíróság visszaadja-e, avagy sem" – jelentette ki Csáky. Pillanatnyilag olyan információkkal rendelkezem, hogy a bíróság egyelőre nem fogadta be az ügyet. De nem tudom, milyenek lesznek a további fejlemények. Azt szeretném, ha már békén hagynák Hedviget. Elegáns módon ezt az ügyet már nem lehet lezárni, de szeretném, ha nem ostoba módon ennek a lánynak az üldözésével folytatódna" – jelentette ki Csáky.

A Teraz.sk portál persze Andrej Danko, az SNS elnökének véleményét is kikérte az ügyben, aki Csáky kijelentéseire reagálva azt mondta, pártja határozottan elutasítja, hogy az MKP európai parlamenti képviselője politikai szintre emelje Malina Hedvig ügyét, és kiterjessze azt Szlovákia határain túlra, az Európai Parlamentre. (Danko nyilván figyelmen kívül hagyja azt a tényt, hogy Szlovákia 8 éve képtelen megoldani Malina Hedvig ügyét. Nyolc éve folytonos megaláztatásoknak és zaklatásoknak teszik ki a kétgyermekes anyát és a családját, s az ügyet figyelemmel követő halandónak joggal van olyan érzése, hogy az ügyet nem is akarják megoldani, mert valakiknek ez nem igazán áll érdekükben, ha nem így lenne, már rég lezárták volna az ügyet – a szerk. megjegyzése.)

„Az SNS határozottan felszólítja Csáky Pált, hogy az ügy megoldását hagyja a szlovák bűnüldöző szervekre, az ügyészségre és a bíróságra. Egyébként ezt csak a rendőrség, a bírók és az ügyészek munkájának semmibevételeként lehet értelmezni" – jelentette ki Danko. A Szlovák Nemzeti Párt Danko szerint többször is kijelentette, hogy amennyiben Malina Hedvig jogai sérültek, és bűncselekmény áldozata lett, az illetékes szervek arra vannak, hogy levonják ebből a következtetéseket. „Ám ha az állítólagos áldozat állításai hamisnak bizonyulnak, ugyanúgy le kell vonni a következtetéseket a hamis tanúzás miatt. A választ erre a kérdésre azonban nem a politikusok adják meg, hanem a kompetens szervek" – jelentette ki Danko.

 

dé, Felvidék.ma