vissza a főoldalra

 

 

 2014.06.13. 

Hovatartozás

avagy Bajnai Gordon és a Bilderbergek

A Bilderberg-csoportot a hivatalos álláspont szerint egy holland herceg alapította valamikor a múlt század közepén. Nevét nem alapítójáról kapta, hanem arról a szállodáról – a hollandiai Oosterbeekben található Bilderberg Hotelről –, amelyben először összegyűltek a tanácskozásra meghívott kiváltságosok. A csoport azóta minden évben összejön, és néhány napot eltöltenek együtt – mindig más-más helyszínen. Az évi aktuális összejövetelt mindig a G8-csúcs, azaz a világ vezető gazdasági hatalmainak szokásos megbeszélése előtt tartják meg.

A Bilderberg-csoport összejövetelein kizárólag meghívásos alapon lehet részt venni, és a gyűlések a külvilág teljes kizárásával zajlanak. Az ott tárgyalt témakörökről, valamint az esetleges megállapodásokról utólag sem kerül nyilvánosságra semmi. A résztvevők kiléte nem titok, ám őket hiába faggatja bárki is, nekik ugyanis a meghívás elfogadásával az omertát, azaz a teljes hallgatást is vállalniuk kell. Bár az összejövetelek résztvevői, valamint a nagyhatalmak fontos személyiségei rendre igyekeznek tagadni a Bilderberg-csoport világpolitikai súlyát, mégis minden jel arra utal, hogy ez a társaság egyike a földkerekség legbefolyásosabb csoportosulásainak. Minden olyan információ erre utal, amely a nagy titoktartás ellenére napvilágra kerül. Közismert például, hogy a találkozón minden alkalommal jelen van több uralkodó, az amerikai külpolitika egyik sajátos személyisége Henry Kissinger, a Rockefeller- és a Rothschild-dinasztia képviselői. Csupa-csupa olyan ember, aki óriási befolyási körrel rendelkezik. Mindez már önmagában is igazolhat sok, a Bilderberg-csoportról szárnyra kelt feltételezést. Ezeket csak tovább erősíti, hogy az egyébként mindenütt a demokrácia és a nyitottság fontosságát hangoztató résztvevők dupla kordon és kiemelt rendőrségi felügyelet mögött tanácskoznak egymással.

Sokak szerint utólag mindig választ kapunk arra, miben állapodtak meg a soros Bilderberg-gyűlésen. A bizonyíték erre az, hogy a gyűlést követően a G8 állásfoglalásai, valamint a világ vezető hatalmainak politikai, gazdasági és katonai döntései mind-mind a Bilderberg-csoport gyűlésén meghatározott forgatókönyv alapján kerülnek meghozatalra. Azt is tudni kell, hogy a XXI. század elképesztően gyors információáramlása ellenére is teljes titok övezi Bilderbergék valamennyi összejövetelét. Ám az biztos, hogy a Valutalap, a Világbank, a vezető kormányok, a fontos nemzetközi szervezetek, valamint a földkerekség leggazdagabb bankházainak prominensei egyaránt jelen vannak a Bilderberg-csoport találkozóin.

Érdekesség, hogy időről időre egy-egy magyar is bekerül a kiválasztottak közé. Idén a koppenhágai luxusszállodában rendezett Bilderberg-gyűlésre Bajnai Gordon is meghívást kapott. Ezt el is fogadta, sőt sajtónyilatkozatában mindezt nagy megtiszteltetésnek nevezte, és természetesen kiutazott Koppenhágába. Minden megközelítésből nézve figyelemreméltó ez a hír, amelynek kül- és belpolitikai vonatkozásai is vannak.

Bajnai Gordon politikai pályájának alakulásáról sokat írtunk már lapunkban. Közéleti tevékenységét akár csak felületesen is ismerve senki számára nem lehetett kérdés, hogy 2012-es újbóli színre lépése milyen célok érdekében történt meg. Akár az ő személyes politikai múltja, akár a nevével fémjelzett Haza és Haladás Alapítvány, majd az ebből felfejlődött Együtt 2014 politikai mozgalom támogatói köre egyaránt igazolta annak gyanúját, hogy Bajnai Gordon továbbra is idegen érdekek szolgálatát végzi. Ehhez maga mögött tudhatta a világ legbefolyásosabb embereit, és az általuk fenntartott intézményeket. Meghívták például előadni New Yorkba, a Soros György- és Charles Gati-féle Columbia University-re, és ugyanezek a körök több tízmilliós támogatásban részesítették a Haza és Haladás Alapítványt.

Sokan talán azt várták, hogy az április 6-i csúfos választási kudarcot követően eddigi támogatói „leveszik a kezüket” Bajnairól. A mostani Bilderberg-meghívás viszont egyértelműen azt jelzi, hogy hiába az itthoni leszereplés, Bajnai Gordonban a globalista körök továbbra is maximálisan megbíznak.

És itt válik ez a kérdés belpolitikailag is érdekessé, mert ezen információ ismeretében új szemüvegen keresztül kell nézni Bajnai Gordon itthoni megnyilvánulásait is. Akár a többi balliberális erőhöz fűződő viszonyát, akár a Jobbikkal folytatni kívánt nyilvános vita erőltetését, akár az EU-választás kampányában alkalmazott „egyszerre vagyok magyar és európai” maszlagot nézzük, nem hagyható figyelmen kívül, hogy ezek születésekor már minden bizonnyal megérkezett Bajnai Gordon névre szóló Bilderberg-meghívója.

Legfőképpen azonban azt kell tudnunk, hogy nem lehet valaki egyszerre elkötelezett hazafi és a nemzetközi pénzvilág bizalmasa. A két hovatartozás között nincs átjárás. Bajnai ezután sem a magyar érdekek szószólója lesz, hanem azoké, akik Koppenhágába hívták. Azt pedig már megtanulhattuk, hogy ezek a körök és a mögöttük húzódó irgalmatlan erejű gazdasági és politikai háttérhatalom talán a legfőbb ellenségünk nekünk, keresztény magyaroknak és az általunk felépíteni szándékozott magyar jövőnek.

 

K.A.