vissza a főoldalra

 

 

 2014.06.20. 

Példaképünk az áldozatvállalásba – Páduai Szent Antal búcsú Aradon

Június 13-án a Páduai Szent Antal nevére felszentelt arad-belvárosi katolikus templomban 18.30 órakor liliomszentelés és a gyermekek megáldása előzte meg a 19 órai búcsúi szentmisét, aminek ünnepi szónoka, főcelebránsa ft. Pozsonyi Dániel arad-ségai káplán volt.

 Szentbeszédében emlékezetett, hogy a Szent Antal nagykilencedek alkalmával tartott elmélkedéseken újra megismerkedhettünk Páduai Szent Antal életével, ami kiváló példa számunkra, hogyan kell követnünk Istent. Ha jót akarunk tenni, ne az elismerésért tegyük, mert akkor már a földi életünkben meg akarjuk kapni érte a jutalmat.

 Az viszont nem is hasonlítható ahhoz a jutalomhoz, amit a mennyben kaphatunk jótetteinkért, az elesettek, a bajba jutottak megsegítéséért, az értük vállalt áldozatokért, Istentől. Páduai Szent Antal a hitéért való áldozatvállalást a vértanúságig vitte. A prédikáció végén Szent Antal közbenjárásával, Isten áldását kérte a templomot megtöltő hívekre, akik között az első sorban foglalt helyet feleségével, Bognár Levente aradi alpolgármester, valamint Matekovits Mihály RMPSZ megyei elnök is. Talán a Szent Antal áldás miatt is sok hívő járult szentáldozáshoz, amit 3 lelkész szolgáltatott ki számukra.

 A búcsúi szertartás végén p. Blénesi Róbert plébános, minorita házfőnök mondott köszönetet a szolgálatért ft. Pozsonyi Dánielnek, a paptestvéreknek, a Tankó László karnagy vezette templomkórusnak a szertartás ünnepélyességének emeléséért. Az ünnepség nemzeti imánknak közös megszólaltatásával zárult.

 

Balta János

nyugatijelen.com