vissza a főoldalra

 

 

 2014.06.27. 

Jó ütemben halad a nagykárolyi zárda felújítása

A napokban csatlakoztatták az ivóvíz- és szennyvízhálózatra a nagykárolyi zárda felújítás alatt álló épületét. A frissujsag.ro beszámolóját olvashatják.

Egy európai uniós pályázat keretében a nagykárolyi piarista nővérek felújítják a helyi polgármesteri hivatallal szemben található zárdaiskola épületét, amelyben családtípusú gyermekotthont kívánnak működtetni. A munkálatok jó ütemben haladnak, a napokban került sor a létesítmény ivóvíz- és szennyvízrendszerre való csatlakoztatására.

 A megyei vízszolgáltató munkatársai az elmúlt napokban fúrásokat végeztek az épület előtt elhaladó utcán, viszont, amint megtudtuk, a talaj rossz minősége miatt ezek a fúrások folyamatosan beomlottak, így arra kényszerültek, hogy feltörjék az úttestet a cél érdekében. Csütörtökön így az utca egyik oldala, pénteken pedig a másik oldala került lezárásra. Mindez természetesen kisebb gondokat okozott a közlekedésben, viszont a csatlakozást érintő munka befejeztével újból visszaállt a rend az utca említett szakaszán.

A piarista nővérek két lánycsaláddal működő gyermekotthont, valamint egy napközit működtetnek, a zárdába átköltözve pedig szeretnének egy fiúcsaládot és egy kisgyerekes családot is létrehozni.

 A gyermekotthonban a tervek szerint a lakószobák mellett közösségi termek, ebédlő, tanulószobák és egy kápolna lesz kialakítva, továbbá egy parkosított udvara is lesz az épületnek. A munkálatok a tervek szerint 2015 nyarán érnek majd véget — nyilatkozta Kürti-Bokor Judit nővér, aki háláját fejezte ki a nagykárolyi közösségnek eddigi segítségükért.

 

Magyar Kurír