vissza a főoldalra

 

 

 2014.05.08. 

Pásztor: A VMSZ vissza tudja igazolni 75 ezer ember bizalmát

Úgy fogunk politizálni, hogy megfogalmazzuk a konkrét kérdéseket, számon kérjük annak megvalósulását, és az eredményt közhírré tesszük. A koalíciós megállapodás annyira konkrét, hogy mérhetővé teszi az együttműködést, a partnerek közötti nyitottságot, és egyértelművé teszi azt, hogy a VMSZ vissza tudja igazolni 75 ezer ember bizalmát – nyilatkozta az Újvidéki Rádió magyar műsorában Pásztor István, a tartományi képviselőház elnöke, a Vajdasági Magyar Szövetség vezetője.

 A rádió magyar szerkesztőségének ma indult új műsora, a Beszéljünk nyíltan első vendégeként elmondta azt is, hogy Szerbiában az egyik alapvető probléma, hogy a közéletben a politikusok nem tudják meghúzni a határt aközött, hogy „meddig komoly a történet, és mikortól lehet úgymond szórakozni”. Az ország egyik alapvető problémáját az okozza, hogy „évtizedekre visszamenőleg komoly ügyekben komolytalan megfogalmazások hangzottak el”.

 A VMSZ valószínűsíthető európai parlamenti képviselőjét illetően Pásztor István azt mondta: az itteni közösségnek azért kell egy ilyen ember, hogy megfogalmazza a nyitott kérdéseket, és azokat ki is mondja.

 „Az, hogy ez esetleg hullámverést vált ki az érdekérvényesítés szempontjából, másodlagos. A VMSZ képviselője a Fidesz-KDNP listáján került az Európai Parlamentbe, a nemzetet fogja képviselni abban a politikai mezőben, amelyet a legnagyobb magyarországi pártszövetség képvisel, és ezen belül a vajdasági magyar közösség érdekeit, akárcsak a szerbiai csatlakozás érdekeit is” – nyilatkozta Pásztor a Beszéljünk nyíltan vendégeként.

 

(RTV/Újvidéki Rádió)